Сметайте новия, колко е зле откъм вложени материали, след като струва по-евтино при 20% инфлация и увеличена печалба на концерна. Яко са пестили.
Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Леле, не предполагах, че толкова лично сте приели битката, щях да се откажа още в началото. Печелите, отивам да ближа рани, ама ще ви оставя преди това малко матриал:
Сметайте новия, колко е зле откъм вложени материали, след като струва по-евтино при 20% инфлация и увеличена печалба на концерна. Яко са пестили.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- ostavime
- Гараж: Deville
Хоп, ето го първия кладенецЦецо75 написа: 13.05.2024, 23:15:52 Сметайте новия, колко е зле откъм вложени материали, след като струва по-евтино при 20% инфлация и увеличена печалба на концерна. Яко са пестили.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@Цецо75 не се знае колко са пестили от материали. Факт е, че и 04 и С3 бая поскъпнаха последните 2 години именно заради инфлацията на труда и вложените материали. Последните месеци инфлацията сериозно се забави, така че може би просто Skoda са решили да разчитат на повече оборот, защото иначе биха си изгубили ценовото предимство.
Иначе е факт, че L&K е с почти всички екстри. От ревюта, които съм гледал, новото DCC всички го хвалят адски много и мнението е, че е класи сравнено с това в S3. За мен това е едно от нещата, които най-много си заслужават в новия Superb спрямо стария, както и новите матрични фарове.
Edit: Вероятно и обезшумяването ще е по-добро. Иначе видях, че в L&K дори пише "Допълнително обезшумяване", което не знам за S3 дали имаше разлика в обезшумяването между различните нива на оборудване.
Иначе е факт, че L&K е с почти всички екстри. От ревюта, които съм гледал, новото DCC всички го хвалят адски много и мнението е, че е класи сравнено с това в S3. За мен това е едно от нещата, които най-много си заслужават в новия Superb спрямо стария, както и новите матрични фарове.
Edit: Вероятно и обезшумяването ще е по-добро. Иначе видях, че в L&K дори пише "Допълнително обезшумяване", което не знам за S3 дали имаше разлика в обезшумяването между различните нива на оборудване.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз от Тати знам, че математиката е точна наука. И даже да предположим, че цената е била една и съща. Тази отстъпка от 20% си е 20% на 100 000лв. сие 20 000лв. това е 1/5 разлика. Да не говорим, че от тази цена се формират и други последващи разходи по колата.ostavime написа: 14.05.2024, 09:31:13 Цецо75 написа: ↑13.05.2024, 23:15:52
Хоп, ето го първия кладенец
Не съм го виждал още новия модел на живо, но от това което имам като информация разликата със стария е минимална. И ако на човек не му пречи да кара НОВА КОЛА от стария модел това си е сделка.
Ако все пак теб не те бъркат едни 20 хил.лв можеби други ги бъркат или предпочитат да ги дадат за друго.
Да и аз бях тръгнал преди 3 месеца да поръчвам нова, ама ми излезе на оферта върната, на малко години и километри, даже с повече добавени неща над L&K от това което щях да поръчвам. За нас това излезе най-добрия вариан защото я взехме с лични средства, в другия случай трябваше да е на лизинг. Е за мен това е важно, колата да ме закара безаварийно от точка А до точка Б. Също така ми е вашно колко съм дал за тази кола и за колко ще я продам в последствие. Ето тази разлика също е важна. Така разсъждавам аз, ти разсъждаваш по друг начин.
Ама разликата сие 20% както и да я гледаш.
-
shpeki
Купи си някоя още по-старичка на 10 години, съвсем ще ти е евтино.Архимандрит Дионисий написа: 14.05.2024, 10:02:56 Аз от Тати знам, че математиката е точна наука. И даже да предположим, че цената е била една и съща. Тази отстъпка от 20% си е 20% на 100 000лв. сие 20 000лв. това е 1/5 разлика. Да не говорим, че от тази цена се формират и други последващи разходи по колата.
Не съм го виждал още новия модел на живо, но от това което имам като информация разликата със стария е минимална. И ако на човек не му пречи да кара НОВА КОЛА от стария модел това си е сделка.
Ако все пак теб не те бъркат едни 20 хил.лв можеби други ги бъркат или предпочитат да ги дадат за друго.
Да и аз бях тръгнал преди 3 месеца да поръчвам нова, ама ми излезе на оферта върната, на малко години и километри, даже с повече добавени неща над L&K от това което щях да поръчвам. За нас това излезе най-добрия вариан защото я взехме с лични средства, в другия случай трябваше да е на лизинг. Е за мен това е важно, колата да ме закара безаварийно от точка А до точка Б. Също така ми е вашно колко съм дал за тази кола и за колко ще я продам в последствие. Ето тази разлика също е важна. Така разсъждавам аз, ти разсъждаваш по друг начин.
Ама разликата сие 20% както и да я гледаш.
Така е, да. Твоята камик или квото беше е последната шкода с истински материали. Всичко след това е леш, събират материалите от Надин от стари шкоди.Цецо75 написа: 13.05.2024, 23:15:52 Леле, не предполагах, че толкова лично сте приели битката, щях да се откажа още в началото. Печелите, отивам да ближа рани, ама ще ви оставя преди това малко матриал:
![]()
Явно не се усещате колко се излагате.
Как така новото DCC ще е по-добро или има по-добро обезшумяване, не може да се оборят оунърите на старите шкоди които са с последните истински материали.nmnikolov написа: 14.05.2024, 09:54:51 @Цецо75 не се знае колко са пестили от материали. Факт е, че и 04 и С3 бая поскъпнаха последните 2 години именно заради инфлацията на труда и вложените материали. Последните месеци инфлацията сериозно се забави, така че може би просто Skoda са решили да разчитат на повече оборот, защото иначе биха си изгубили ценовото предимство.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@shpeki, тотално не си в час. Даже не знам по принцип как ти се занимава да пишеш глупости.
Не знам дали и осъзнаваш, че има двама различни Цецо - с Кодиак и Камик
А и ме кефи как тука някои като пубери спечелили спор се превъзбудиха
Едва ли не ние другите си глътнахме граматиката понеже новия модел не е 100 и не знам си колко хиляди.
Новият модел изглежда с много добра цена, но пак си е една не малка разлика, която не всеки ще иска и да я даде + чакането за новият модел.
Реално много от хората са поръчали кола дори септември миналата година (когато започна промоцията). Ако чакахме новият модел за да поръчаме сега ( това 8 месеца разлика.
Не знам дали и осъзнаваш, че има двама различни Цецо - с Кодиак и Камик
А и ме кефи как тука някои като пубери спечелили спор се превъзбудиха
Новият модел изглежда с много добра цена, но пак си е една не малка разлика, която не всеки ще иска и да я даде + чакането за новият модел.
Реално много от хората са поръчали кола дори септември миналата година (когато започна промоцията). Ако чакахме новият модел за да поръчаме сега ( това 8 месеца разлика.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Това е вярно, но може да се поръча второто ниво на оборудване и към него да се добават само необходимите пакети (които така или иначе са част от оборудването на L&K). Има варианти според мен. По този начин разликата от 15-16К между второ и третото ниво на оборудване може да се съкрати - пак в зависимост от това кой на какво държи като екстри.gbuyukliev написа: 14.05.2024, 10:29:13 При новата го няма този вариант и, ако няма да се ползват въпросните екстри, това пак може да се брои като излишен разход за тези хора.
Мисля, че дребните сметки на точно колко % кое е поскъпнало в този нов модел са като цяло излишни. Разликите не са големи.
Всичко опира до това кой каква кола иска, с какво желае да е оборудвана и какво може да плати за нея.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Май не схващате, кога човек говори сериозно и кога се ебава. Спирам.
Бееееее.....
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Някой има ли информация каква е разликата в новия двигател 265кс сравнено със тария 280кс evo4? Може би е само софтуерно скопен?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
С уточнението, че това са догадки, така звучи най-логично, да.gbuyukliev написа: 14.05.2024, 10:44:27 @bega4kata мисля че го беше обяснил много много добре преди няколко седмици. Доколкото помня, скопяването е хардуерно, като мотора е приравнен до този в RS-ките, а не обратното.
Бееееее.....
- chill
- Гараж: Дакел 280
Стария па си няма черна кутия ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Коментирано е и преди, но виждам, че продължава смятането на 20% отстъпка от крайната цена.Архимандрит Дионисий написа: 14.05.2024, 10:02:56 Аз от Тати знам, че математиката е точна наука. И даже да предположим, че цената е била една и съща. Тази отстъпка от 20% си е 20% на 100 000лв. сие 20 000лв. това е 1/5 разлика.
И точно, защото математиката е точна наука:
Отстъпката е в размер на ДДС, което на 100к лв. е 16667 лв.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
А каква е разликата между О4 245кс и С3 280кс тогава? И двата се водят ea888 gen4 ? И Октавията ли е с Континентал турбина?gbuyukliev написа: 14.05.2024, 10:44:27@bega4kata мисля че го беше обяснил много много добре преди няколко седмици. Доколкото помня, скопяването е хардуерно, като мотора е приравнен до този в RS-ките, а не обратното.tihich написа: 14.05.2024, 10:41:21 Някой има ли информация каква е разликата в новия двигател 265кс сравнено със тария 280кс evo4? Може би е само софтуерно скопен?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
По малка турбина и Колер.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75