БМВ

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

БМВ

Мнение от Sec8200 »

gbuyukliev, красавица! Със здраве да си я карате!
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

БМВ

Мнение от atanashh »

Абсолютен самолет а и гледа лошо, нормално човек да го е страх малко :) Много безаварийни километри!
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

БМВ

Мнение от mukot »

Със здраве да се кара! Удоволствието от автомобила е важен фактор. Колата не е само да върши работа и да е разумна. Иначе всички биха карали Тойота и Шкода. :)
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

БМВ

Мнение от nmnikolov »

Не знам за какъв хейт на idrive говориш, ама аз без да съм имал досег с нея масово по ревюта чета да я определят като най-добрата на пазара.
Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

БМВ

Мнение от shpeki »

При доста производители е така, смениха перфектни интериори с копчета и врътки с тъчове и гомна.
Като виждаш колко ти е удобно сега си го представи два пъти по-удобно. [smilie=sarcastic.gif]
silent

Škoda Фен²

БМВ

Мнение от silent »

Браво, чудесно ревю, субективно обективно. :) . Въпреки че не съм фен на БМВ , ако някой ден имам толкова пари че да ги харча без угризения за глупости, то тази кола би ме изкушила. ;)
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

БМВ

Мнение от Stoyanov »

Много добро и обективно мнение, @gbuyukliev. Но не се и съмнявам, че това е доста добър автомобил.
И аз така преди години имах твоята дилема старо E92 330i / Е92 335d или нова Octavia 3 FL. Едното щеше да е бърза и “гъзарска/младежка” кола, другото практичен избор. И даже бях наясно, че в дългосрочен план най вероятно БМВ-то ще е доста по тежко за джоба. Тогава бях карал и двете и просто, не остана никакво колебание в мен.
Та моето бмв няма да има нищо общо с твоето, като някой пра дядо, но някои от нещата ме изумява, че са също валидни при сравнение със супърба. Повече коне е, затова това не го сравнявам директно, но дори старият ZF6 според мен е доста по добър от DSG. Може просто така да съм “закърмен”, не знам. Но все още го избирам пред двете. DSG-то може би единственото и предимство е, че сменя по бързо, което аз в колата дори не намирам разлика. Другото е нещо е окачването. Много добре се изрази, че супърба сякаш левитира. Докато другата сякаш масивно седи на пътя, някак клекнала и захапала. Отделно усещането в колата няма нищо общо като поведение. Предните гуми на БМВ-то са изнесени доста напред и някак седиш точно между двете оси. То и разпределението на масите е 50:50, което се усеща като много лесна за контрол кола, доста послушна.
Като се върна на твоята може би най интересно ми е как се държи ZF-а, с тия 8 скорости ще е перфектен и ще прави мотора да се чувства още по гъвкав си мисля. И също интересно ми е колко по стабилна се усеща на пътя. Усеща ли се много по лесна да я вкарваш в завои и тн.
Но иначе за инфотеймънта наистина при бмв съм останал с впечатлението, че са най добрите.
А и също, това с врътката, наистина ми липсва :) При мен най вече да сменям радиостанции го ползвам, но е някак мега удобно. В пъти по удобно от волан ми е.
Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

БМВ

Мнение от shpeki »

Аз минах точно от ZF6 на дсг и дори преди софта разликата е покъртителна, превключването е 1 секунда но най-големия недостатък (за мен) на всичките хидро кутии е усещането за ластик преди да се локне , т.е. до около 2000 оборота. Другия голям недостатък оправен в ZF8 e невъзможността за прескачане на предавки, т.е. ако си на 6-та и кикнеш изрежда всичките за да стигне 3-та.
Не че и дсг-то си няма проблеми, на 1-ва, 2-та си се държи като ръчна кутия и го няма комфорта на хидро кутиите, като ‘алгоритъма’ реши, че ще включиш горна, а ти набиеш кик дауна има замисляме и може да си пуснеш кафенце.
За пърформанс и усещане т.е. този конект фийл дсг-то т.е. кутиите с два съединителя са километри напред.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

БМВ

Мнение от odo »

gbuyukliev написа: 03.05.2024, 13:47:45 да експериментирам, но ме кефи, че имам възможности. Sport Plus кутия + S е нещо ужасно за ежедневието иначе.
Чак пък ужасно [smilie=sarcastic.gif] проста трябва да внимаваш малко повече със скоростта, че доста бързо се минават ограниченията [smilie=music.gif]
silent

Škoda Фен²

БМВ

Мнение от silent »

Ако може и някоя снимка вътре да пуснеш. Не че няма в нета ма не ми се търси а и твоята би била по-реална вероятно.
За кутиите въпрос на потребности и нагласи. Аз карах 5 години ZF типтроник 5 степенен и толковаме дразнеше, че минах през ръчка преди да се върна отново на автомат макар и ДСГ. За мен, за моя стил на каране и потребности от икономичен автомобил, ДСГ е в пъти по-добрата кутия. Дразнеше ме най-вече лага от хидротрансформатора преди да закопчее локъпа. Отделно високия разход заради кутията и усещането, че колата бучи а не върви заради плавния ход. Сега е възможно новите автомати на ZF, а и вероятно да са по-добри, но едва ли бих се изкушил отново.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

БМВ

Мнение от Stoyanov »

Ами моята кутия е със софтуер и може заради това да е толкова адекватна. Но тия проблеми описаните, не са така изявени при мен. Примерно не изрежда предавки, дори имам видео и си погледнах. Във видеото от 5-та директно включва 3-та. Но и добре си знам, че на кикдаун сваля две предавки. Понеже моята е 6-степенна и са дълги, затова не се налага да сваля 3.
Също сменя страшно бързо, пак сигурно заради софтуера. Дори с перата веднага реагира. На спорт понякога също може да ти се случи да те рита чак, както @gbuyukliev каза, че не изглежда здравословно за колата. Обаче ако пълни предавките сменя добре. На по ниски обороти може да се усети грубата смяна ама и на мен не ми изглежда полезно за кутията.
Не знам за пърформънс, но дори като гледам стрелката на километража, въобще не забавя ускорението покрай смяната. Затова не мисля, че толкова значение има колко по бързо е дсг.
Може би съм малко негативен към дсг защото е доста мудна на D. Много се замисля. Понякога недомислено рязко придърпва и отпуска съединител. Все неща, на които не съм свикнал и не очаквах в много по нова кола.
Изображение
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

БМВ

Мнение от Stoyanov »

Страхотна е. Тоя цвят за салона много и отива.
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

БМВ

Мнение от odo »

silent написа: 03.05.2024, 14:34:45 Дразнеше ме най-вече лага от хидротрансформатора преди да закопчее локъпа. Отделно високия разход заради кутията и усещането, че колата бучи а не върви заради плавния ход. Сега е възможно новите автомати на ZF, а и вероятно да са по-добри, но едва ли бих се изкушил отново.
ZF8 няма нищо общо с кутията която си имал. Както каза @gbuyukliev, супер мазна е и не се усеща кога сменя предавките, това също го отдавам до по-добрата шумоизолация. Общо взето изрежда ги като DSG-та.
shpeki

Škoda Ludicrous

БМВ

Мнение от shpeki »

Изрежда ги бързо, далече е от дсг-то.
Цвета на салона е топ.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

БМВ

Мнение от YYakovliev »

gbuyukliev написа: 03.05.2024, 13:47:45 - В по-спортните режими, кутията сменя толкова агресивно предавки, че чак се чудя дали е здравословно за нея. В Sport Plus ти раздрусва вътрешностите на всеки ъпшифт. Определено ако искаш по-спортно усещане, можеш да го получиш. Интересно е как кутия, която може да е толкова мазна и почти незабележима, може да се превърне в нещо подобно само с една насторйка.
Аз също имам подобни впечатления като карах ZF8 и това ритане грам, ама грам не ми харесва. Толкова е дърварско и "чубанско", че лично мен ме напряга. Даже си викам, бе какво става тука, нали тая кутия уж е топ, мазна, не знам си какво си... Говоря за спортните режими, когато си включил.

За DSG-то. Писал съм в темата ми, че на режим "D", когато беше без ремап, не можех да го трая и никога не съм карал в града на него. Винаги включвах "S", което беше по-адекватно, но ме дразнеше, че съм си "изгубил" плавния режим в града на кутията. След ремапа с TVS Stage 2+ на кутията, а в последствие и TVS Stage-3 (на 2+ беше по-мазно всичко и по-плавно) DSG-то се промени на 100%! Няма нищо общо със стоков софт, буквално стана друг клас кутия! Давал съм на хора, каращи ZF8 и запознати със стоково DSG, да ми карат Супърба след ремапа на кутията и на тях им направи веднага впечатление, че DSG-то е неразпознаваемо и не дразни с нищо! Ултра бързо при смените, винаги е на правилните обороти, ъпшифтва/доуншифтва и на "D" и на "S" на точната предавка и не рита, винаги сменя плавно, независимо колко агресивно я караш.

Та за хората с DSG-та, които не треперят за гаранции и т.н. - нека не забравят, че опцията за ремап си съществува и тя променя коренно кутията като работа/усещане. За мен удоволствието от карането на автомобила е в пъти по-голямо от преди, именно заради махането на стоковия софт, който на всички е ясно, че е писан само и единствено с цел покриване на еко емисии и норми, пък така нареченото "drivability" за клиента - кучета го яли.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”