Проблем пасажерско Ел. стъкло октавия 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
lubopa4kata
Здравейте! Колата е октавия 2,2010г.BXE,DSG,105hp.От скоро имам проблем с пасажерското ел. стъкло. Проблема е следния :свалям го надолу, а то се вдига само нагоре след това, или обратното.... Вдигам го нагоре, а то се сваля само надолу след това... Или свалям(вдигам) шофьорското, а то се вдига(сваля) в синхрон заедно със шофьорското, но на обратно.... Какъв може да е проблема и съответното му решение? ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @lubopa4kata - Чуват ли се ненормални звуци откъм него? Може дефектен бутон за вдигане/сваляне да прави такива неща..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
lubopa4kata
Не, няма абсолютно никакви странни звуци... . Същото го прави и ако използвам само пасажерското копче на ел стъклото. Даваш му нагоре, а то след това се връща обратно надолу или пък обратното.... ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
@lubopa4kata, често срещан проблем е. Пробвай да го "припомпваш" нагоре малко по малко. Моя е така до като не останат едни 5 см до затварянето.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
dpenov, Описаният често срещан проблем от теб и аз го имам ,но се проявява само при вдигане на стъклото.Демек отворено е стъклото(при отваряне си го сваляш без ядове) и когато започнеш да го вдигаш на затваряне то стига до едно положение и започва да се движи надолу.А при колегата ,както разбирам от поста му стъклото въобще не тръгва в желаната посока а се движи обратно на заданието.Иначе с припомпване става работата
Т.е при нас с теб причината е в едно зъбно тефлоново колелце чиито зъби са "замазани" или изронени и се задеиства "pinch protection-а" и го сваля обратно надолу!При мен се появява при топло време или когато го пасажерската врата е напечена от слънцето.Много чест проблем при 02 наистина.
Dieselgate Team member
-
lubopa4kata
То се движи в желаната от мен посока и от шофьорското и от пасажерското копчета, но.... понякога решава след като го натисна да сваля примерно.... и хоп след няколко секунди решава да се вдига само... после решава да се сваля само.... Ужас е ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Ето това ме учудва и затова не съм наълно сигурен ,дали си засегнат от гореспоменатия проблем и/или е нещо другоlubopa4kata написа: 27.04.2024, 22:19:44 като го натисна да сваля примерно.... и хоп след няколко секунди решава да се вдига
Dieselgate Team member