Тъй като всички, на които се обадих и им предложих да ходим до Серес, се оказа че са заети, аз се чудих-чудих-чудих дали да ходя и накрая реших - в неделя сутринта палих колата и отидох сам. Оказа се мнооого правилно и добро решение - прекарах си чудесно, чак не очаквах:
- Излизането от София в неделя беше абсолютно безпроблемно и бързо - много малък трафик;
- Движението по пътя от София до Серес беше спокойно и приятно;
- На Кулата около 10:00 минах много бързо - имаше само десетина коли пред мен;
- Времето беше чудесно - слънчево лятно, температури 24-28 градуса, кеф!
- На пистата беше пълно с приятни, спокойни, позитивни и усмихнати хора, цареше прекрасно настроение;
- По състезателното трасе имаше всичко - наточени ревящи състезателни коли, имаше и по-скромни "цивилни" участници, имаше и аварии на пистата, имаше и запалила се кола на пистата ...
- За доброто ми настроение помогна и обяда в един рибен ресторант в Серес, който направих накрая.
Много съм доволен! Догодина ще посетя събитието пак!
---
Бях се подготвил да кача снимков материал, но има някакъв проблем с качването на снимки във форума. Когато се оправи проблема, ще ги кача.
---
ABBC3_OFFTOPIC
Както знаем - много добре не е на добре. На връщане налетях на една катаджийска тринога до Дупница. Карах на изцяло отворен прозорец и заради грохота отвън не съм чул гласовото предупреждение от Waze. Ще видим дали ще има последствия :) Така е, когато пътувам сам, без навигатор :)
Истинската драма, обаче, стана накрая - заради падналата подпорна стена на автомагистрала Люлин, строена от Банкянския и неговите авери, цялото движение на леки коли към София беше пренасочено през Драгичево-Владая. Задръстването беше от 5-6 километра преди разклона за Перник. Оттам чак до кръстовището на околовръстното на Горна баня (около 20 километра!) пълзяхме на тръгни-спри, голяма част от което по нанагорнище. Няколкостотин пъти тръгвах и спирах, така в продължение на около 2 часа. Здрава ѝ душица на скоростната кутия и съединителите!