Вярно. Беше ми излязло от главата. С предният автомобил за 10г 1 път се наложи да търся бутона. Мисля, че не е чак такава болка, че е вече в медията, предвид че снежните проблеми в последните години клонят към 0.
Липсващ LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Липсваш LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Аз само казах кога може да се наложи. Драма да е в медията няма никаква.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Защото не може да launch-ва без него на светофара.tuningmania написа: 02.04.2024, 10:59:45 До @Мичев -Сега ще ТИ обяснят, че това е защото не Шофираш а само се возиш![]()

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз от цялата тази драма единствено, виждам това че няма охлаждане в жабката. Всичко друго си е тамън.
-
mladenoff
Драматургът гледа на нещата друго яче...Архимандрит Дионисий написа: 03.04.2024, 10:29:59 Аз от цялата тази драма единствено, виждам това че няма охлаждане в жабката. Всичко друго си е тамън.
Superb III L&K150к.с. TDI,7DSG.
-
Niksan
Това нещо работи като държиш здраво волана с двете ръце постоянно, така като тръгне предната кола ще тръгнеш и ти (не даваш газ, не пипаш спирачката само държиш здраво волана през цялото време). И аз си мислех че са го окастрили, обаче се оказа че греша.mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 Първото, което ме фрапира, че трафик джам асистента го няма... Набутали ми асистент за ремарке --- за кво ми е тоя асистент, като нямам теглич? Говорих да ми го активират допълнително, отговор: там трябвало да си е...
-
silent
mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 Фенерчето е най малкия проблем. От десетина дни имам чисто нов супърб ЛК, бъкан с екстри. Умишлено си поръчах най-високото ниво на асистентите. Първото, което ме фрапира, че трафик джам асистента го няма... Набутали ми асистент за ремарке --- за кво ми е тоя асистент, като нямам теглич? Говорих да ми го активират допълнително, отговор: там трябвало да си е... Как и да е - това го преглътнах. Отварям жабката и що да видя! Копчето за охладането на жабката го няма --- на негово място дупка! В дупката два кабела вързани един за друг с клема. Обаждам се на дилъра, ами... вече така било! Ама как така, бе човек? Тази на която правих тест драйфа си го имаше, демонстрационната в салона също си го имаше! Отговорът беше, че от един месец насам вече не се предлага... Питам го колоко ще ми струва да се добави. Даде разумна цена от рода на 60-70 лв. за части, ОБАЧЕ, трябвало някакво маркуче да свържат към климатика и за целта трябвало да се разглоби цялото табло! Това като го чух се изприщих --- как ще ми разглабяш таблото на чисто нов автомобил и после да ми скърца и хлопа, забравия я таз идея --- не и на моята кола, та му турих пепел и на охлаждането на жабката, поне в подлакатника си го има. Историята продължава, търся го слота за SD картата за да си зареда музиката... оказва се, че вече и това не се предлага --- само едно USB в подлакътника и в него флашка с музиката, ако искаш други варианти, качваш си я на телефона и я стримваш през блутут. Рекох си, че и това не е болка за умиране и го преглътнах.Пускам фаровете за мъгла --- отзад работи само единия, другия НЕ СВЕТИ --- отговор "така си е фабрично"
, а на мен взе леко да ми се повдига... Гледам няма ми бутона за ЕSC-то до лоста, нямам право да възразявам, изключването и включването вече се правело само от менютата през инфотеймънта... Отделението за съхранение на вещи под седалката на пасажера до шофьора също вече не се предлагало... Бах това преглъщане на дреболии, пресъхна ми устата от него, язък за големия мерак около тая кола... Влизам в менютата на автомобила, оказа се, че са яко изпоорязани --- в меню кар, информация за пътуването, информацията за трите топ консуматора е отрязана, заличено е също менюто за функицята DriveGreen - това със зеления лист. КАК МОЖЕ БЕ ХОРА? ПАМЕТ ЛИ НЕ ВИ СТИГА В ИНФОТЕЙМЪНТА - ако исках прост автомобил щях да си взема лада или трабанче, мерака ми беше поне няколко месеца да не мога да разуча всички подробности по инфотеймънта, а то се оказа, че са го орязали, опростили и направили за малоумници... В навигацията същата работа, добре че си взех Амундсен, а не се изръсих за Колумб. Не ми се говори повече, че само се ядосвам. Пускаш Еко мод на шофиране и като тръгнеш да спускаш по наклон тъпия комп на DSGто ти изключва от скоророст, инжекторите си пръскат и двигателя работи на празен ход --- ае сега някой да ме убеди, че така е по-икономично и емисиите са по-ниски!!! Налага ми се да бутна лоста на ръчен режим за да не ми излючва от скорост докато слизам от планината, щото иначе ще подпаля феродото, не че вече не съм го подпалил, обаче, не това на спирачките, а моето! Та въпросът ми е дали някой от форума може да и влезе в карантийките на електрониката и да ми възстанови всички тези "отживелици" по менютата, но без да ми падне гаранцията на автомобила.
Продавай я и се качвай на трабант или лада както си споменал. Няма да преглъщаш само ще стискаш зъби. Нищо от това което ти липсва няма да ползваш или е нещо което ще ти наруши комфорта и което няма да свикнеш. Просто си презадоволен човек на настоящето мрънкащ искащ нещо което даже не му и трябва.mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 Фенерчето е най малкия проблем. От десетина дни имам чисто нов супърб ЛК, бъкан с екстри. Умишлено си поръчах най-високото ниво на асистентите. Първото, което ме фрапира, че трафик джам асистента го няма... Набутали ми асистент за ремарке --- за кво ми е тоя асистент, като нямам теглич? Говорих да ми го активират допълнително, отговор: там трябвало да си е... Как и да е - това го преглътнах. Отварям жабката и що да видя! Копчето за охладането на жабката го няма --- на негово място дупка! В дупката два кабела вързани един за друг с клема. Обаждам се на дилъра, ами... вече така било! Ама как така, бе човек? Тази на която правих тест драйфа си го имаше, демонстрационната в салона също си го имаше! Отговорът беше, че от един месец насам вече не се предлага... Питам го колоко ще ми струва да се добави. Даде разумна цена от рода на 60-70 лв. за части, ОБАЧЕ, трябвало някакво маркуче да свържат към климатика и за целта трябвало да се разглоби цялото табло! Това като го чух се изприщих --- как ще ми разглабяш таблото на чисто нов автомобил и после да ми скърца и хлопа, забравия я таз идея --- не и на моята кола, та му турих пепел и на охлаждането на жабката, поне в подлакатника си го има. Историята продължава, търся го слота за SD картата за да си зареда музиката... оказва се, че вече и това не се предлага --- само едно USB в подлакътника и в него флашка с музиката, ако искаш други варианти, качваш си я на телефона и я стримваш през блутут. Рекох си, че и това не е болка за умиране и го преглътнах.Пускам фаровете за мъгла --- отзад работи само единия, другия НЕ СВЕТИ --- отговор "така си е фабрично"
, а на мен взе леко да ми се повдига... Гледам няма ми бутона за ЕSC-то до лоста, нямам право да възразявам, изключването и включването вече се правело само от менютата през инфотеймънта... Отделението за съхранение на вещи под седалката на пасажера до шофьора също вече не се предлагало... Бах това преглъщане на дреболии, пресъхна ми устата от него, язък за големия мерак около тая кола... Влизам в менютата на автомобила, оказа се, че са яко изпоорязани --- в меню кар, информация за пътуването, информацията за трите топ консуматора е отрязана, заличено е също менюто за функицята DriveGreen - това със зеления лист. КАК МОЖЕ БЕ ХОРА? ПАМЕТ ЛИ НЕ ВИ СТИГА В ИНФОТЕЙМЪНТА - ако исках прост автомобил щях да си взема лада или трабанче, мерака ми беше поне няколко месеца да не мога да разуча всички подробности по инфотеймънта, а то се оказа, че са го орязали, опростили и направили за малоумници... В навигацията същата работа, добре че си взех Амундсен, а не се изръсих за Колумб. Не ми се говори повече, че само се ядосвам. Пускаш Еко мод на шофиране и като тръгнеш да спускаш по наклон тъпия комп на DSGто ти изключва от скоророст, инжекторите си пръскат и двигателя работи на празен ход --- ае сега някой да ме убеди, че така е по-икономично и емисиите са по-ниски!!! Налага ми се да бутна лоста на ръчен режим за да не ми излючва от скорост докато слизам от планината, щото иначе ще подпаля феродото, не че вече не съм го подпалил, обаче, не това на спирачките, а моето! Та въпросът ми е дали някой от форума може да и влезе в карантийките на електрониката и да ми възстанови всички тези "отживелици" по менютата, но без да ми падне гаранцията на автомобила.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Ми, аз тфа го тествах щот го видях тука.... върви си всякак ама... предпочитам аз да си карам..
-
Niksan
При мен спира и завива сама и без да държиш вола, но ако не държиш волана после не иска да тръгне от покой сама.vankissa написа: 14.04.2024, 12:34:48 Ми, аз тфа го тествах щот го видях тука.... върви си всякак ама... предпочитам аз да си карам..
- chill
- Гараж: Дакел 280
Велико!mladenoff написа: 01.04.2024, 23:22:38 Набутали ми асистент за ремарке --- за кво ми е тоя асистент, като нямам теглич?
Това е странно, моята се води MY2024 (произведена 1.11.23), но си го има бутона. Другите неща, които споделихте, са си така и при мен.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
А как се разбира, че има асистент за ремарке?
Бееееее.....
- chill
- Гараж: Дакел 280
Теглич имам, асистент нямам, но предполагам ще е част от менюто с другите асистенти и съответно може да се включва и изключва. Сега ми стана интересно и как точно функционира този асистент. Изплува спомен, как ми тръгна платформата на спускането към Ихтиман с неразумна скорост. Млад и тъп, сега поне остана само едното ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
mladenoff
Като вляза в менюто на асистентите отпред ми свети зелен автомобил за травъл асистента, а отзаде има зелено ремарке за въпросната асистенция, само дето като чукна на нея ме кара да пусна теглича, дето го няма... Иначе по упътване това се управлява с бутона на шофорската врата, от който се гласят огледалата. С него нагласяш мястото, дето искаш да ти влезе ремарекето и после го пускаш само да си върти волана в избраната посока.
silent написа: 14.04.2024, 11:08:55 Продавай я и се качвай на трабант или лада както си споменал. Няма да преглъщаш само ще стискаш зъби. Нищо от това което ти липсва няма да ползваш или е нещо което ще ти наруши комфорта и което няма да свикнеш. Просто си презадоволен човек на настоящето мрънкащ искащ нещо което даже не му и трябва.
Не продавам!!! Колата ме кефи. Проблемът е, че когато си изпразваш здраво джобовете, очакваш да получиш и здраво натоварена покупка, а забележките, дори и пренебрежимо малки, подтискат чувството на удовлетворение: например виртуалния педал ми захапваше веднъж от няколко опита още като си я взех колата, а вече спря да работи тотално, но само за това не ми ходи до Еуратек, на смяната на маслото ще ми оправят и датчика на багажника ...
Травъл асистента, не само, че чете знаците, а и гледа ограниченията от картата на навигацията... Нямам идея защо на почти всички мостове по магистралите в навигацията е заложено ограничение 70км/ч. Голяма гадост е да ти набие спирачки от 150 до 70, без дори да има какъвто и да било знак за ограничение, вече се притеснявам, че някой дивак отзаде ще ме отнесе...
Бутона за ЕSC-то е отрязан заради двигателя --- дизелът 150 к.с. не бил със спортен дух...
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Superb III L&K150к.с. TDI,7DSG.
-
Musleto
Малко разводнихте темата, но потвърждавам, че светлина в багажника няма.
Моята е декември 2023, комби, L&K и осветлението е само на вратата. При дръпната щора, нищо не се вижда. При прибрана на 1/2 или изцяло си е едно и също, може да видиш куфара, но ципа е с напипване.
Моята е декември 2023, комби, L&K и осветлението е само на вратата. При дръпната щора, нищо не се вижда. При прибрана на 1/2 или изцяло си е едно и също, може да видиш куфара, но ципа е с напипване.
-
nonkapo
При различно сцепление тракшън контрола може да отнеме газ или натисне спирачка. Това може да се случи на пясък, сняг лед и т.н. Когато изключиш бутона, имаш пълен контрол върху газта.Това може да ти помогне да се измъкнеш. Или да се окопаеш напълно;)