Липсващ LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Iccarium

Шкода Новак

Гараж: Superb 3 FL iV Combi 2021

Липсващ LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021

Мнение от Iccarium »

Здравейте на всички, поръчах си Superb Combi L&K през 2020 година и дойде в началото на 2021 година. Когато разгледах колата, открих че липсва магнитното фенерче, както и каквото и да е друго осветление в багажника. Единственото осветление е на вратата на багажника, което не е заместител и има друга цел.

Повдигнах въпроса на продавач-консултанта ми в Еуратек, тъй като беше част от оборудването, когато си поръчах колата и той каза, че за всички е отпаднало от оборудването и от началото на 2021 г. не се инсталира на новите автомобили. Попитах дали може да се инсталира допълнително и отговора от сервиза беше - "ако не е било добавено фабрично, значи няма ел. инсталация за него и е невъзможно да се инсталира без да се подмени ел. инсталацията, което ще ми струва ~4000 лв". Щях да припадна като ми го казаха, при условие че мястото на фенера е на около 30 см от акумулатора на колата и вече има сензор за отворин багажник (нали лампите на вратата на багажника така светят), за каква цялостна инсталация ми говорят.

Някой знае ли какво се случва? Фенера не е наличен и като допълнително оборудване, но не е и заменен с друг вид осветление в базовото оборудване. Например на седана (хечбека) има допълнително осветление по-навътре в багажника, но за комби няма нищо. Не мога да повярвам, че от Шкода не са оставили никаква възможност за осветление в багажника.

Има ли алтернативно решение на проблема? С телефона ли ще си светя всеки път като отворя багажника? Само на мен ли ми пречи, че няма осветление в багажника?

Намерих фенера, стойката и кабела в skoda-parts.com, но нищо не мога да направя докато колата е в гаранция, а и от Еуратек не искат нищо да направят, защото колата, нямало да го разпознае и нямало да светва, когато се отвори багажника. Има ли смисъл да си поръчвам сам някакви части поне, като падне гаранцията да си го сложа сам?

Частите, които намерих:
Фенер - https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 26487.html
Магнитна стойка - https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 38578.html
Стойка за осветление (не знам защо на магнитната стойка казва, че ѝ трябва тази стойка също) - https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 37212.html
Може би е този кабел - https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 33280.html
Skoda Superb 3 Facelift iV Combi, 2021г, 1.4 TSI PHEV, 218 кс (115 kW бензин + 85 kW ел. двигател), 13 kWh батерия, 6DSG.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Липсваш LED магнитен фенер в багажника на Superb произведен от 2021

Мнение от tuningmania »

До @Iccarium - Ако е въпрос само на тези части, които си изброил, звучи приемливо. Но имай предвид, че не свети силно този фенер и светлината идва само от едната страна и ако има багаж на нивото на фенера и пада сянка. Ако държиш на по-силна светлина, може би е по-добре да се мисли вариант да се вградят например 4 броя нормални плафони в пластмасите от страни. Ще има акробатики но ще има и светлина.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Това не е възможно просто. Чисто нов L&K и да няма осветление в багажника. Тия от ЕТ се бъзикат с теб нещо. А пък тия хилядарки за нищо ги нямат [smilie=diablo.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
dr_rado

Škoda Фен

Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5

Мнение от dr_rado »

Напълно подкрепям kalata! Защо не пишеш до Skoda в Чехия, за да видиш какво ще ти отговорят! Просто не може това да е истина [smilie=search.gif]
Аватар
Iccarium

Шкода Новак

Гараж: Superb 3 FL iV Combi 2021

Мнение от Iccarium »

Свързах се с Шкода Чехия почти веднага, това беше отговора им:

Dear Mr. -,

thank you for your interest in SKODA brand and we are sorry for problems. With this request please contact your local authorized workshop, if they can help you instal some light. Some stores also offer a flashlight.

Best regards
-
Skoda Superb 3 Facelift iV Combi, 2021г, 1.4 TSI PHEV, 218 кс (115 kW бензин + 85 kW ел. двигател), 13 kWh батерия, 6DSG.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

@dr_rado, Да, точно така. Във форума има още няколко човека със Супърби от 2021. Нека и те да кажат как е при тях.

@Iccarium,
P.S. Тоя отговор е стандартен от страна на чехите. Пиши им обратно, че искаш официално потвърждение от тях, че чисто нова кола с най-високото ниво на оборудване няма осветление в багажника. Да видим следващият отговор какъв ще бъде.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Мисля си, че не би било проблем, да се вземат 2-4 бр стандартни плафончета и да се сложат. Винаги може да се прихване ток от инсталацията която се ползва за осветлението в купето. Само не съм сигурен, дали осветлението в багажника не е самостоятелно и да не се влияе от осветлението в купето. Жордито ще е свърши за 20 мин тая работа.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Хора, човека си има осветлението дето е на гърба на капака, няма го страничното фенерче.

То като цяло е малко тъпо де, светлината отгоре е много по-добра. Може пък верно Шкода да са решили да го махнат, ба ли ги. Незнам на колегата, защо толкоз му е притрябвало, реално полза от него няма кой знае каква, освен гевезалъка да го свалиш и да си светиш, дето сигурно под 0.01% някога им е влязло в употреба, щото то и тогава свети колкото да отбие номер, като свещичка е.

Реално на комбито, осветеността идва от тия на капака, това острани е проформа.

Лично мнение.
Бееееее.....
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

@Iccarium, много гимнастика за нищо:
Вземи си : http://www.kopacek.com/Skoda/SUPERB-III ... light-KI-R
Или бай @JORDITO да ти избоца едни силни крушки на НАРВА с свиркай.
Или направо ти си избоцай. [smilie=music.gif]

То за парите на фенера, ще си вземеш ЛЕД фенер супер як и качествен , ще си го сложиш в джобчето или ще го закачиш и ще си го светваш като ти трябва.
Аз като гледам и на седана не е розово положението с ОЕМ крушките: http://www.kopacek.com/Skoda/SUPERB-II/ ... light-KI-R
Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Еми в темата на @Rangel, имаше снимки с две крушки за 5 лв какъв ефект се постига. Да погледне човека. Там вляво , онази църковна свещ е прословутото фенерче :)
viewtopic.php?f=37&t=1647&start=1020

Изображение
Последно промяна от JORDITO на 03.05.2021, 00:16:03, променено общо 1 път.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Ден става буквално!
chupetlovski

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III FL 2.0TSI 190HP

Мнение от chupetlovski »

Моята е седан поръчка 2020 но се води модел 2021. Бях учуден че няма фенер, но дилъра ми обясни че модел 2021 нямат фенер/имат двуспицов волан/ и още една две разлики с предходните. Даже и чадъра щяли да махат. В багажника има две светлини които светят напълно достатъчно.

Изображение
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

chupetlovski написа: 03.05.2021, 00:18:00 Моята е седан
Ако са ти слаби - можеш да ги смениш с по-силни.

@Iccarium, аз грешно съм разбрал значи. Мислех, че никакво осветление нямаш. Както виждаш с едни лед лампи ще светне супер.

Свържи се с @JORDITO, и ще разбереш, че още няколко неща по осветлението можеш да подобриш, без да се притесняваш за гаранция или пък ЕТ. Тия последните ти пожелавам да ги срещаш изключително рядко.
mir40k

Шкода Новак

Мнение от mir40k »

И аз съм с 2021 модел от март месец. Нямам магнитното фенерче, а чадър имам само в шофьорската врата. Имам две светлини в багажника и светят прилично. Много е досадно това с липсата на светлина в багажника. На старото Мондео съм опъвал лед ленти, но там имаше лесен източник за тока.
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

При мен кола от края на 2020 с дву-спицов волан - няма фенер, няма жабка под шоф.седалка и няма пасажерско ахроматочно огледало.
Отговора бе, че е заради волана, но той и старият струва толкова за изработка..следваше неудобно мълчание от ЕТ [smilie=pardon.gif]
Истината е, че спестяват яко заради огромните санкции, които наложиха на VA(дж) групата и сега кътат, за да постигнат същите печалби.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”