Супърб 3 Комби - Синята мечта

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

Привет на всички!

Днес най-накрая се сдобих с нов семеен автомобил, нещо за което си мечтаех от няколко години. Няма да разказвам в детайли, че след дълго лутане избрах Superb 3 Combi L&K 2.0 TSI 280hp. Но в интерес на истината, откакто видях Lava Blue знаех, че това е цветът. Затова и името на темата е с такава препратка.

Малко снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След малко "йога" на предната седалка успях да монтирам металните педали, които поръчах от Алито
Направи ми странно впечатление, че педалът за газта е пластмасов, без гумена обувка, това нормално ли е, или някой чешки служител в Шкода е препил предната вечер и е дремнал, докато сглобяват моята кола?

Изображение

Реших да отворя капака, да видя с какво масло ще се маже това и що да видя, аз очаквах 0w20 а то се оказа:
Изображение

Търговецът ми каза, че заводското е Кастрол. Не знам дали е така, но съм решил след 3000 км да ходи в кофата и да сипя нещо хубаво. Питах дали може с лично масло и ми казаха: "Никакви проблеми, само да отговаря на съответната спецификация." - говоря за Еуратек Пловдив.

Колкото до активирането на Травъл Асист - нямам бутонче за ТА на волана. Празно е, дори не се натиска. Имам само бутончето за избор на асистенти. Проверих какво имам в магазина за допълнителни софтуерни "благинки" след активация на MySkoda app и има само някакви безсмислени неща, нищо свързано с допълнителни асистенти като ТА. Според търговеца от ЕТ, би трябвало да може да се активира, уж колата имала всичко базово, за да се надгради само с активация/инсталация на софтуер - ако някой има повече инфо да пише. Четох на няколко места из темите по въпроса, но имаше предимно предположения.

Джантите Антарес - Много ме кефят! Отиват си много на синьото, поне на мене така ми се струва. Черните Пропус Аеро заедно с кашоните отидоха на топло в гаража да си чакам зимните обувки.

Кафявият салон - много ме кефи и той! Както бях споменал, кафявото на живо е истинско приятно кафяво, няма нищо общо с оранжевото, както някой колега се беше пошегувал [smilie=sarcastic.gif]

Няколко думи и за ЕТ - беше ми предимно приятно да се занимавам с тях, явно попаднах на човек. Спокоен, точен и отзивчив търговец. Човекът ми уреди всичко, за което бях попитал. Колата платих в петък и ако не трябваше да сменят джантите, както им поръчах, в понеделник беше регистрирана, измита и готова за взимане. Но съответно, заради смяната на джантите я взех днес. Доста бързо се случиха нещата. Нямаше мотане.

Такааа сега малко и за колата! Имайте на предвид, че досега съм карал на по 20 и над 20г. с кофти возия, кофти шумоизолация, шумни генерации и т.н.

Навъртях едни бързи 80 км днес - много съм доволен. Почти не ми се пише за кусури, защото аз не откривам такива. Винаги нещата могат да бъдат по-добре. Но за цената, която платих - получих това, за което съм си мечтал, като нова кола.

Окачването - доволна разлика между Комфорт / Нормал / Спорт - На комфорт ми беше супер из града - на Нормал извън. На спорт пробвах тази вече малко планинско, усеща се че стъпва доволно по-сигурно на пътя. Иначе, че си люшка, люшка си - но ми е приятно люшкане. Придава ми едно спокойствие, кара ме да се отпусна и да галя педала на газта.

И като споменах вечер - фаровете са БРУ-ТАЛ-НИ ... като излезнах от селото, колата си пусна сама дългите и всичко стана ден. Справи се автоматично със всички автомобили, които срещнах, нямаше пресвяткания отсреща.

Комфорт - Седалките са ОК. Успях да си ги наглася комфортно. Воланът също. Понеже съм нисичък, си вдигнах седалката нагоре и издърпах волана максимално към мен и нещата заспаха. Обдухването на седалките е средна работа. Ще видим в големите жеги дали ще го усетя. Иначе всичко друго ми е топ. Воланът е ОК, намирам го за удобен. Шумоизолацията - (само да вметна, че съм без акустични стъкла) ами за мене тази кола е толкова тиха, че почват да ме болят ушите хаха... просто съм свикнал на някакви кофти нива на шум и направо се родиш след един ден шофиране с нея. Амбиентното осветление ми харесва много. Красиво е и не е натрапчиво. Просто ми достави невероятно удоволствие да шофирам през нощта!

Музиката - по принцип съм меломан и имам доволна hi-fi система вкъщи. Имам някаква бегло понятие за качество на звука. Не е зле. Прочетох доста коментари, че хората са очаквали повече. За мене е ОК. Не е УАУ, но не бих се оплакал. Поиграх си с еквалайзера и накрая установих, че най-много ми харесва на пре-дефинирания избор - РОК. Преди да взема колата си натъпках една листа в Спотифай с разнообразна музика и почти я изслушах днес. Има точно определени парчета, с които Кантона ми направи пълен кеф. На някои други не се справя толкова добре, но пък не е и зле. [smilie=music.gif]

Скоростната кутия - опция D за мен е повече от адекватна за лежерно и неангажиращо шофиране. S - все още не мога да тествам в пълния и потенциал, поради причината, че сега нали уж се разработва. Потеглянето е плавно, спокойно и съм супер доволен

Двигател - много тих, приятен и с достатъчно въртящ момент от самото потегляне.

Като попътуваме малко семейно с багажите и всичко ще споделя пак как са нещата. За сега само мога да кажа - колата си заслужава всяка стотинка, нито повече нито по-малко. Перфектен баланс.

П.п. Колата уж има KESSY пък не мога да накарам колата да се отключва, когато бръкна с ръка в дръжката. Единствено се заключва, когато излезна и докосна чертичката от външната страна на дръжката. Знам, че това се получава, ако поне един от всичките ключове е вътре в колата. Но, всички ключове са вкъщи освен главния ключ, който ми е в джоба. И колата въпреки това не се отключва. Налага се да цъкна копчето за отключване на дистанционното, за да си я отключа. Някакви идеи защо така?
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Здрасти, честита машина, аз съм със същите цветове браво За отключването ако подпираш от външната страна при чертичката няма да се отключи, бърка се само отвътре без палец, при мен обкръжението масово по тази причина не може да я отвори [smilie=sarcastic.gif] Другата причина е ако ключа ми е в диагоналката и се пада зад портфейла, който има блокировка за копиране на карти пак не го хваща колата.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Честито и безаварийно

Изображение
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Честито, чакаме я на събора!
Бееееее.....
Аватар
lys

Škoda Фен

Мнение от lys »

toraborat написа: 17.04.2024, 06:00:19 За отключването ако подпираш от външната страна
Ами аз точно това се опитвам да избегна. Бъркам си съвсем чисто с ръка само от вътрешната страна. Ключът ми е в джоба. Дори пробвах да го държа в другата ръка - пак не става. Замислям се друго. Пред ЕТ когато активирахме MySkoda, иска 2 ключа. Да не би да има значение кой сме цъкнали пръв и кой втори. Един вид - това безключово отключване да става само в присъствието на главния ключ. Пред ЕТ, се отключваше безключово, но тогава и трите ключа ми бяха в джоба [smilie=pardon.gif]

П.п. цветовете за мене са топ. Нито миг не съжалявам за избора. Докато пристигне колата какви ли шантави мисли не ми минаваха, защо този, а не онзи цвят - сега като си я взех - като я погледна и се усмихвам :)
Цецо75 написа: 17.04.2024, 07:59:03 Честито, чакаме я на събора!
Хаха, благодаря! Още не съм и сложил форумните държачи за номера, чакат своя ред в гаража. Ще го приема за официална покана, но до колкото си спомням датите съвпадат с планираното моренце тази година. Иначе гледах клипчета от други събори и ми се стори много приятно :)
Последно промяна от lys на 17.04.2024, 09:00:44, променено общо 3 пъти.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Честито :) Все така да те радва само колата :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Безключовият достъп - съвсем ли не става? Ако пипнеш маркировката с пръст?
Бееееее.....
Аватар
lys

Škoda Фен

Мнение от lys »

Цецо75 написа: 17.04.2024, 09:00:30 Ако пипнеш маркировката с пръст?
Не, точно това писах, че се заключва, когато докосна маркировката. Но отключването не сработва, когато бръкна в дръжката с 4 пръста, без да докосвам външната ѝ част [smilie=pardon.gif] След малко ще ходя да тествам и с другите ключове. Съседите вече ме гледат странно с това отключване и заключване, че вчера тествах 10 пъти [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Пак не става ясно. Сензора е на маркировката, не отвътре на дръжката.

Пробва ли да отключиш като пипнеш сензора от външната част?

Питам защото може просто да е изключено безключовото отключване, а да е включено само за заключване.
Бееееее.....
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Честито, @lys, колата е страхотна. Със здраве да си я караш и много да и се радваш [smilie=beach.gif]
Що се отнася до Супърбите, наистина много им отива лава синьо, особено и ЛК ниво като е още по добре стои.
Изображение
Аватар
lys

Škoda Фен

Мнение от lys »

Цецо75 написа: 17.04.2024, 09:18:16 Пак не става ясно. Сензора е на маркировката, не отвътре на дръжката.
Е той не е ли само за заключване? Ей сега тествах с другия ключ си бачка от раз... Само да пъхна ръката вътре и веднага отключва. С металния ключ не става нищо. В момента се опитвам да си ресвъна профила и да конфигурирам на ново ключовете, но се оказа приключение ....
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е щом става с другият ключ е ясно, проблем с ключовете е.
Бееееее.....
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

@lys, Честита нова придобивка. Да те отведе безпроблемно до всяка една точка и да ти служи вярно през годините! :)
П.С.: Колата е БРУТАЛНА - лава синьото съчетано с този салон е убиец! [smilie=hunter.gif]
Аватар
lys

Škoda Фен

Мнение от lys »

Цецо75 написа: 17.04.2024, 09:45:23 Е щом става с другият ключ е ясно, проблем с ключовете е.
Сега се чух с ЕТ, казаха, че аз няма какво да направя. Запазиха ми час за другата седмица, за да обучат ключовете наново и да видим какво ще стане. До тогава ще си ползвам един от пластмасовите. Казаха, че ще им отнеме около 2 часа... тия ключове до Чехия ли ще ги пращат - не знам. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами след като смяна на батерия на дистанционно се таксуваше половин човеко час... [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”