Octavia 2 Sound system прекодиране?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
При Гого май са го прекодирали да ползва 4 канала за звук, ама това е, че на фейслифта е друг тип усилвателят. В крайна сметка другия вариант е или замяна на усилвателя или тотален байпас на текущия.
Последно промяна от JORDITO на 01.02.2018, 23:29:47, променено общо 1 път.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Ако не намериш или няма вариант,според мен най-добре го шунтирайJORDITO написа:При Гого май са го прекодирали да ползва 4 канала за звук, ама това е, че на фейслифта е друг тип усилвателя. В крайна сметка другия вариант е или замяна на усилвателя или тотален байпас на текущия.
Dieselgate Team member
- JORDITO
Аз с тия жици не съм приятел
В крайна сметка Авител ще го шунтират.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Не очаквах,че ще е такъв проблем заводския усилвател,ама и така ще си свири прилично,според менJORDITO написа:Аз с тия жици не съм приятелВ крайна сметка Авител ще го шунтират.
Dieselgate Team member
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
И моите 5 стотинки по казуса.
Пея я същата песен с на майка ми пежото. Има заводски усилвател който се командва изцяло по CAN. Дори CD-то вчера разбрах, че пуска само 2 канала назад - стерео и самия усилвател по CAN се командва от плеъра. В него се прави, 2 --> 4 канала. В него софтуерно е Balans и Fade. Дори и да направя байпас на усилвателя има един голям проблем. Говорителите в цялата кола са на 2 Ohm - а всички нормални плеъри са по на 4 Оhm, което си е проблем и дори и да се направи байпас - ще стане мазало.
С диагностики какви ли не настройки пробвахме, вкл.изкл. на плеъра, усилватели, какво ли не. Не става и не става.
Минавам на вариант - подмяна на усилвателя с подобен но аналогов от по старо Пежо, пускане на кабели за допълнителни 2 канала (задни) и преправяне на буксите. При него не би трябвало да има такива драми - само малко играчка с кабели, букси...
Така че - внимавайте като махате усилвателя - да не се окаже, че и на Шкода са на по малко омове говорителите.
п.с. Благодарности на El_Grado за съдействието и информацията :-)
Пея я същата песен с на майка ми пежото. Има заводски усилвател който се командва изцяло по CAN. Дори CD-то вчера разбрах, че пуска само 2 канала назад - стерео и самия усилвател по CAN се командва от плеъра. В него се прави, 2 --> 4 канала. В него софтуерно е Balans и Fade. Дори и да направя байпас на усилвателя има един голям проблем. Говорителите в цялата кола са на 2 Ohm - а всички нормални плеъри са по на 4 Оhm, което си е проблем и дори и да се направи байпас - ще стане мазало.
С диагностики какви ли не настройки пробвахме, вкл.изкл. на плеъра, усилватели, какво ли не. Не става и не става.
Минавам на вариант - подмяна на усилвателя с подобен но аналогов от по старо Пежо, пускане на кабели за допълнителни 2 канала (задни) и преправяне на буксите. При него не би трябвало да има такива драми - само малко играчка с кабели, букси...
Така че - внимавайте като махате усилвателя - да не се окаже, че и на Шкода са на по малко омове говорителите.
п.с. Благодарности на El_Grado за съдействието и информацията :-)
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Да се включа и аз по темата, но с въпрос. Едната октавия преди фейслифта и тя е с тази "Sound System" и съм си с оригиналния плеър, който е с 6 CD-та. Мислех да купувам китайски double din, и предполагам, че е само плъг енд плей с can bus шината. Евентуално и при мен ли ще има подобен филм? И изобщо да я правя ли тая гимнастика?
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
И при теб ще е същото....
Само, че има един голям плюс при теб - вече някой е минал по този път и може да ти каже какво как и що се прави за да е ОК всичко. Жоро да сподели малко плюсове и минуси откъм качество и звук.
Само, че има един голям плюс при теб - вече някой е минал по този път и може да ти каже какво как и що се прави за да е ОК всичко. Жоро да сподели малко плюсове и минуси откъм качество и звук.
- JORDITO
Финално - изрязан усилвател, филтри и свързани колони. Звук има и саундът е много добър.
-
Peikov
Здравейте, навигация columbus, различни ли са, тези със sound sistem който са?
-
Glove
- Гараж: VW Golf MK2 1,8T
Skoda Octavia MK2 2TDI DSG
Здравейте колеги,
Имам Октавиа 2 2008 със оригиналната саунд система и DSP ъсилвател под седалката. Да ви споделя моя опит от борбата с тея системи, колата я запупих с един Pioneer двоен DIN с си работеше що годе нормално като изключим , че няма нажигация и контола на звука не беше цвете. Ррших да мина на Android система приличащана оригиналната медия с жграден CAN но уви ядец. Вградният кан модул на китайците Eresin няма протоколите за управление на DPS усилвателя. минах през доста гимнастики и борби и накрая завърших на Columbus. Така че китайците не са на ясни с всичко и не винаги стаяа, И сега имам един Eresin za продаване и си карам с Columbis!
Имам Октавиа 2 2008 със оригиналната саунд система и DSP ъсилвател под седалката. Да ви споделя моя опит от борбата с тея системи, колата я запупих с един Pioneer двоен DIN с си работеше що годе нормално като изключим , че няма нажигация и контола на звука не беше цвете. Ррших да мина на Android система приличащана оригиналната медия с жграден CAN но уви ядец. Вградният кан модул на китайците Eresin няма протоколите за управление на DPS усилвателя. минах през доста гимнастики и борби и накрая завърших на Columbus. Така че китайците не са на ясни с всичко и не винаги стаяа, И сега имам един Eresin za продаване и си карам с Columbis!
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Glove - Какво "Eresin"-а не е правел?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- JORDITO
tuningmania, усилвателя му е от първите в Октавия и човека не може да го подкара софтуерно. И естествено китайците са виновни, не на ВАГ тъпотиите
Сега си има Колумбус, модерна нокия с фенерче.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Glove, докато е време, разделяй се с Columbus-a и Eresin-a и вземи по-нов и читав китаец. Може и да не ти трябва усилвател. А ще имаш доста повече глезотийки от Columbus-a.
- JORDITO
zloQQ, остави човека. Обяснил съм му всичко. Той си държи на "качествения" звук на усилвател от 2004 и Колумбус от 2005. Нали си е решил проблема.
-
Glove
- Гараж: VW Golf MK2 1,8T
Skoda Octavia MK2 2TDI DSG
Както каза JORDITO, реших проблема!
след това се заиграх с телефона и Bluetooth модула на колата и сега е наред. Следва Media in модула с USB вход на раблото до индикатора на парктроника!
след това се заиграх с телефона и Bluetooth модула на колата и сега е наред. Следва Media in модула с USB вход на раблото до индикатора на парктроника!
Последно промяна от Glove на 01.05.2024, 21:28:51, променено общо 1 път.