7 сутринта в София, все още не е за летни. Асфалта е леден.

Ако вариантът на PremiumContact 7 205/55R16 с по-ниския скоростен индекс (H) беше по-евтин от варианта с по-високия скоростен индекс (V), щях да си кажа "Да, ясно - по-нисък скоростен индекс, затова по-евтини". Но те са на една и съща цена (едните са 180 лв, другите са 181 лв). Значи има някаква причина по-нискоскоростните да не са по-евтини от по-високоскоростните. Иначе нямаше да произвеждат 2 различни скоростни индекса. Явно по-нискоскоростните имат някакви предимства в определени области. Това е, което се чудя - дали сцеплението при студени (незагрети) гуми е едно от тях. Ако предимството им е само в комфорта и по-дългия пробег, това определено не ми трябва - баща ми е на 82 години и кара само 2000 км на година, от които само 1000 км годишно с голфа :)dpenov написа: 23.03.2024, 14:51:05 И аз съм търсил някъде хубави сравнения на едни и същи модел гуми, само че с различен скоростен индекс, но така и не намерих.
Бях забравил колко шумен е този Bridgestone. Обикновено зимните ми са шумни.
Аз не посмях да питам
Вероятно не.skodko написа: 23.03.2024, 22:05:45 Има ли смисъл за 2000 км на година да се хвърляш на премиум гуми?
Всесезонни ще слагам(е) на Кашкайо на баща ми, но наесен. Спрели сме се на Michelin CrossClimate 2.
Точно по тази причина , масово от Щатите колите идват с всесезонни гуми.istoyanov написа: 23.03.2024, 07:47:20 Януари бях в щатите и карах на -22C с летни. Абсолютно никакъв проблем. Не ги знам, с какво точно обработват, но всичко беше бяло от химия.