Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Reingar
Виждал съм с очите си как са забравяли да махнат транспортните ограничители на чисто нов Рапид. След 600км, човека все едно че караше лагерна количка. От ЕТ само кършеха пръсти как са могли да ги забравят ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Не бих го нарекъл като проблем, но днеска забелязах,че мога да си отключвам и заключвам колата през приложението без проблем. Преди когато я взех приложението хвърляше грешка и за да се отключи тази опция трябваше да си дам информацията от книжката на Еуратек и те да отключат нещо в системата. Без да съм правил нещо подобно вече работи. На някой друг да му се е отключила тази опция без да е правил нещо?

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Да! И при мен е така.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Същото при мен, точно пробвах! Иска си само пина и се отключва и заключва баси, нищо не съм активирал.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Айде честито на хекерчетата
-
silent
Не заблуждавай хората само щото са си прецакал с ФАК дизел. За 30х основно градско не съм разбрал Дъстъра кога регенерира защото е незабележимо и ненатрачиво... както би трябвало да бъде и при Фак групата ...ама не е...то не са разходки....то не са драми истерии масла ....хората се вдетиняват стресират сакън да не откине кошника...ако фак тапанарите бяха кадърни един свестен дизел с регенерации незабележими както при рено да бяха направили...дизел вагаджиите нямаше да психясват...Us3rnam3d написа: 07.03.2024, 11:32:47 На място ви давам гаранция, че при тези температури не я завършва докрай, или поне не достатъчно ефективо. От години ги следя тези регенерации при различни марки - главно ВАГ и Рено концерна. Който казва, че при другите марки било "по-добре" и не се усещали регенерациите изобщо не е прав, защото принципът на действие е абсолютно един и същ. Единствената разлика между Шкодата ми сега и Дачията, която карах преди (1.5 дци) е, че Дачията не пуска вентилатори по време на реген, освен ако не е някаква турбо жега навън. Тя прави друго - пуска си подгрева на задното стъкло и огледалата, така че като чуя цъкането на релето за подгрева и оборотите са на около 1000 прави реген. Там имах и на разположение torque pro, който бях инсталирал на китайската андроид мултимедия в колата и постоянно си следях филтъра. Дори продължават едно и също време регенерациите в движение + регенерират на горе долу еднакво количество сажди във филтъра (18-25гр) според зависи от диф налягане. Шкодата даже ги прави на по- дълги разстояния активните като се кара извънградско, защото филтъра е зад ДВГ и вдига по- лесно температура за пасивна регенерация. Моят съвет към вас, като човек, който се беше поболял следене от тея филтри (без проблеми с тях) - правете регенерациите в движение. Ако забележите, че прави регенерация - не я правете на място, освен лятото когато е топло, а дори и тогава я правете в движение при възможност, защото тогава процесът е по- ефективен. Не бутайте добавки в горивото - не помагат за филтъра, изпробвал съм всякакви. Това е реалността с днешните дизели, процесът не е променен, но явно има други неща, които правят моторите по- кекави с цел да изкарат гаранцията и да се взема следващата. Както някой горе беше писал, ние сме ентусиасти, повечето не си сменяме колите през 2-3 години и това не ни кефи, но такова е положението. На чичо ви Ханс не му пука кога печката прави реген, кара я със 180-200 на магистралата, тя почва реген, спира на бензиностанция, гаси я веднага и после продължава. И евентуално на 30к сменя масло
![]()
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
В тази тема не се ли коментираха автомобили? Как стигнахме до Дачия?
-
silent
Както казва един известен руски влогър...хората които карат ауди мислят че могат да си го позволят...хората които карат фолкс мислят че не е нужно да плащат повече за ауди...а хората които карат шкода си мислят че са излъгали целия свят като карат ауди-фолксваген за много по-малко пари...та толкова за иронията и високомерието по повод на дачия...долу горе е присмяла се хърба на щърба... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
При същия случай, но със супърб.neshtoZabavno написа: 16.03.2024, 21:06:30 Не бих го нарекъл като проблем, но днеска забелязах,че мога да си отключвам и заключвам колата през приложението без проблем. Преди когато я взех приложението хвърляше грешка и за да се отключи тази опция трябваше да си дам информацията от книжката на Еуратек и те да отключат нещо в системата. Без да съм правил нещо подобно вече работи. На някой друг да му се е отключила тази опция без да е правил нещо?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Интересно, трябва да го пробвам. Преди не можеше да се отключва със старото приложение. С новото не съм опитвал. Аз бях писал, че преди няколко месеца я намерих в гаража със свалени прозорци на 4те врати. Заключена, с прибрани огледала, с пусната аларма но си беше свалила сама прозорците през нощта. Повече не го е правила тоя номер но така и си остана мистерия за мен защо се случи. Изключил съм я тая 'комфортна функция' ама няма никаква логика да е от нея.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
И при Камик вече отключва със Essentials.neshtoZabavno написа: 16.03.2024, 21:06:30 Не бих го нарекъл като проблем, но днеска забелязах,че мога да си отключвам и заключвам колата през приложението без проблем. Преди когато я взех приложението хвърляше грешка и за да се отключи тази опция трябваше да си дам информацията от книжката на Еуратек и те да отключат нещо в системата. Без да съм правил нещо подобно вече работи. На някой друг да му се е отключила тази опция без да е правил нещо?
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Процесът е напълно един и същ, нека да съм се заблудил
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
От глупост преди няколко месеца реших да го активирам skoda connect през приложението myskoda. Отключването и заключването на автомобила може да се забрани от мултимедията в колата. По спомен е в настройки, skoda connect и има детайлно описание кои от всички опции са разрешени и кои забранени за споделяне към платформата им. След промяна се получава известие по имейл.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Ти да видиш!gbuyukliev написа: 16.03.2024, 23:38:45 ама сега карам БМВ, което почти навсякъде (да не кажа навсякъде) го оценяват бая по-добре от конкурентните Аудита.