Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от JORDITO »

Аз имам такъв от немският Лидъл.
https://www.otto.de/p/aeg-elektrowerkze ... Y1S0QM74IC

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

За развиване ползвам ударен гайковерт на Dewalt 1900NM на развиване. За стягане, само обирам с него, и после с динамометричен ключ. Стягам на 120НМ, след което свалям от крика, и ги достягам всичките на 140НМ. Проблеми 0.
al_tishone

Škoda Фен

Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
Обратна връзка:

Мнение от al_tishone »

ИзображениеИзображениеИзображение
Premium Contact 7. 0424. Ще споделя отзив от гумите скоро. Лека и безаварийна на всички.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Аз съм с такива, но 17-ки. Супер са.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

И аз съм с такива от миналата година на 17ки. Огромен кеф като мина от зимните 15 на тези.
sntxs

Шкода Новак

Мнение от sntxs »

Колеги, бихте ли споделили къде във Варна си сменяте гумите и сте останали доволни? С добри впечатления ли сте от Медина Мед, защото засега съм се насочил към тях?
Аватар
Kamen

Шкода Новак

Мнение от Kamen »

ЦецоNOL написа: 08.03.2024, 08:04:03 Гумите с висок скоростен индекс и нисък трейдуеър искат загряване
Според мен високият трейдуеър иска загряване. В момента търкалям 17" Дънлоп с трейдуеър 300 и като е студен не "държи". На предната кола, пак 17" Дънлоп но с 240 трейдуеър, "държеше" още с тръгването.
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.

Mazda 6, 2.0 CD, 121 к.с., '03г. - бивша,
Skoda Octavia ІІІ, 2.0 TDI, 150 к.с., '13г. - бивша
Skoda Octavia lV, 2.0 TDI, 150 к.с, '24г. -настояща.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

А като се има предвид, че 99% от купувачите и поне 50% от продавачите са хал хабер за тредуера ... Да не говорим, че и самия производител тая информация, не я пише на етикета, а само на гумата... ако е в настроение.
Бееееее.....
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

В последно време все повече се оглеждам във всесезонни гуми.
За последната кола си бях взел и такива Пирели-та.
Учудващо за мен се държаха много добре тази зима и в т.нар. сняг.
Просто зимата и снеговете станаха все по - редки и инвестицията в комплекти джанти и гуми не си заслучава. Особено ако имаш повече от 2-3 коли все с големи размери.

Да, някой ще каже, че са компромисни и може би ще е частично прав.
Връщайки се пак на всесезонните Пирели-та, те покриваха всички мои критерии - тиха, комфортна, с адекватно поведение през всички сезони, не държа допълнителни комплекти, не ходя постоянно при гумаджии. Е, и на писта не ходя, ама с онзи шлеп подобни изпълнения не бяха предвидени.
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

TSI-LK написа: 14.03.2024, 14:49:18 В последно време все повече се оглеждам във всесезонни гуми.
За последната кола си бях взел и такива Пирели-та.
Учудващо за мен се държаха много добре тази зима и в т.нар. сняг.
Просто зимата и снеговете станаха все по - редки и инвестицията в комплекти джанти и гуми не си заслучава. Особено ако имаш повече от 2-3 коли все с големи размери.

Да, някой ще каже, че са компромисни и може би ще е частично прав.
Връщайки се пак на всесезонните Пирели-та, те покриваха всички мои критерии - тиха, комфортна, с адекватно поведение през всички сезони, не държа допълнителни комплекти, не ходя постоянно при гумаджии. Е, и на писта не ходя, ама с онзи шлеп подобни изпълнения не бяха предвидени.
Тази година за сетфе си вземах всесезонни - Ханкуук Кинерджи 4S. Колебаех се между тях и Мишелин Крос климат. И двете имаха сходни оценки в тестовете. Това, което надделя в полза на Ханкуука ( не доста по-добрата цена) е шарката. Ханкуукът има ламели в централната част, а Крос климатът няма дори и намек за такива. Само отводнителни канали - досущ като лятна гума.
Не че е имало снегове и поледици, но поне на мокро и на наводнено платно, разбирай аквапланинг са много стабилни. Тук останах проятно изненадан. Всичко това с разумна запътните условия скорост, разбира се.
Като минус, за мен доста голям - шумни са много. Но ти питаш за друга марка, аз говоря като цяло за всесезонни.
Ако не се катерят планини и се кара по главни и почистени пътища - защо не. Това обаче за не основна кола. За такава, с която си возиш семейството, не знам, не бих го направил.
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Да, Ханкуук и в тестовете го дават една идея по - шумен.
Но като цяло всичко е около 72дБ.
Да издам и една друга тайна, зависи и от самата кола колко ще "чуваш" гумите вътре.
На лагерница и 67дБ да сложиш все ще е гадно!
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

TSI-LK написа: 14.03.2024, 15:27:22 Да, Ханкуук и в тестовете го дават една идея по - шумен.
Да издам и една друга тайна, зависи и от самата кола колко ще "чуваш" гумите вътре.
Аз преди да ги купя бях наясно, че е по-шумен. 72 дб срещу 69 за Мишелина.
Обаче, повярвай ми тия три децибела си се чуват, ама доста.
База за сравнение са ми предишните Континентал Уинтър контакт
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

3 db са два пъти повече звукова мощност. Никак не е малка разлика [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

TSI-LK написа: 14.03.2024, 15:27:22 Да, Ханкуук и в тестовете го дават една идея по - шумен.
Карам едни и същи гуми, Kinergy 4S2, на две съвсем различни коли - Пежо 208 и Камик. В камика чувам само звука от гумите до към 120-30, в пежото чувам всичко друго, но не и гумите след 80 км/ч. Та си напълно прав.
Аватар
Ponkata85

Шкода Новак

Мнение от Ponkata85 »

Наскоро поставих летни Continental Premium Contact 7 с размер 225/45/18 на Окатавия 4, като замених Bridgestone T005. Разликата е осезаема в шума. За управление не мога да направя съпоствката понеже Bridgestone-а беше на края на експлоатационния си период.

Имам зимни с алумниенви джанти 205/60/16 с Dunlop Winter Sport 5, но няма идея как е с тях понеже наскоро закупих автомобила,а няма за кога да ги слагам.

Ако има колега с подобна конфигурация, би ми било интересно да разбера каква е разликата във возенето с двата типа джанти с гуми.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”