Тая 360 камера е ... mixed bag. Нали, разбирам, че не е А8/S-Class, ама де да знам, софтуера като да е писан от индийци. Първо, днес ми направи впечатление, че колосалните завиващи линии на задната камера дават, че ще кажа половината гума на бордюра. Свалих дясното огледало и си направих маневрата. В крайна сметка, имаше 5 пръста от бордюра. Да не говорим, че не разбирам защо трябва да имам един режим с линиите за паркиране и друг режим с напречния трафик (всяка камера предлагаща различна перспектива). Нали, не е хадуерно - старата кола предлагаше всичко на едно.
После се заиграх с area view-то. Нали, не е върха на сладоледа, но top view-то според мен предлага добра картинка. Проблемите са няколко:
1. Тая кривяща се линия, която уж показва пътя на колата, реално показва положението на цялата кола в пространството, вместо това къде ще иде. Особено при даване назад - вместо да предлага гледна точка от перспективата на задните гуми, тя предлага от перпективата на предните. Което, според мен, е грешно. Или поне трябва да ги има и двете.
2. Има 2 вида "генериран" изглед - едното е на цялата кола, другото е само на предницата/задницата. Т.е. и при двете се показва образ от камерата и 3D кола. Би следвало да са еднакви, ама не са. Ето и картинка по-долу. Двата изгледа показват различно положение на колата, които пък са различни от истината.
3. Камерита в огледалата, когато се показва 3D изглед отгоре, работят в широкоъгълен режим и "хвърлят" бая назад. Когато, обаче се пуснат само те, показва право надолу, към предната гума. Ако в този изглед показваха и широкия ъгъл, в който да се вижда повече кола (даже отиват според мен към задните гуми), щеше да е безценно за успоредно паркиране.

А, да, щях да кажа нещо позитивно - DQ381 е лагава, ама на 280hp не прави много впечатление. Не съм превишавал до сега 3000 оборота и колата и така си върви много. Да, факт е, че се усеща мудността, но реално при мен е без значение, защото все върви.