Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

sh0g0_ написа: 07.03.2024, 13:41:43 Иначе колеги, каква е схемата за шофиране при спускане с автоматичните скорости ?
Това ми е първи автоматик и как става ограничаването на скоростта освен със спирачката (което ми се струва, че ще запали дисковете в един момент ако е по-продължително). Има ли някакъв трик, който не знам или просто си карам и колата си знае
Както е казал колегата по-горе, вариант 1 е да минеш на S (чукваш лоста назад), тогава държи малко по-адекватни обороти на спускане. Ако искаш всичко да е съвсем в твой контрол, ръгаш на M. Можеш през перцата на волана (ако имаш) или с лоста в дясно и после нагоре надолу, която предавка искаш.

Другото, е че когато е на S или M, не изключва само от скорост (надписа ECO), което е особенно дразнещо при спускане.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

sh0g0_ написа: 07.03.2024, 13:41:43 не съм видял да е минавала в coasting
В режим на "coasting" кутията отделя съединителите, все едно е на изключена предавка (неутрална) като при ръчна кутия и колата се "търкаля" по инерция и оборотите падат на 750-800. Ако видиш, че оборотите са паднали на 750-800, значи си в режим на "coasting". На Октавия тогава показва на дигиталния кокпит символ "eco". Предполагам, че и при Супърб го показва. При пипване на газта или спирачката включва обратно на скорост и изчезва символа "eco".
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

@chill, да, точно това каза за оборотите, да не минавам 3000-3500 първите 2к км, както и да не включвам S, предполагам по същата причина. Реално ми остават още 700-800км до 2к и не е проблем да си изчакам.

@Цецо75, перца нямам. Варианта за ръчните си го мислех и аз евентуално, но реших да попитам дали няма нещо, което не знам :)

@smoke, Значи говорим за едно и също. Оборотите си падат на 750-800, но не съм обърнал внимание да изписва ЕКО, ще погледна при следващо пътуване.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

На мен при Супърб като минава на coasting пише само D и съответно падат оборотите. Еко надписи не съм виждал до сега. Моята си coast-ва от първото каране още.
Аз честно казано под наклон се спускам вече само като докосна леко спирачката за да включи на скорост. Дори толкова леко погалвам, че не съм сигурен дали въобще спирачните апарати докосват досковете, но е достатъчно да ми включи на скорост, че иначе доста ме дразни.
Изображение
tinchev54

Шкода Новак

Мнение от tinchev54 »

tinchev54 написа: 06.03.2024, 11:14:46 Здравейте, вече 2-3 седмици карам колата, обикновено с музика и затворени прозорци, но сега на хубавото време реших да ги сваля и докато си вървях по паветата на Джеймс Баучер в София (всеки от софия знае колко са криви) ми направи впечатление, че се чува странно тракане от предницата (метално, все едно се удрят два метала). За кола на 300 км не мисля, че трябва да е така, но няма и как да го запиша. Някакви идеи? друг да му е правило впечатление ?

Питах Еуратек, казаха да отида до сервиза, да я тестват от сервзиза, но на равен път не се чува, единствено на павета, а павета в дружба или надежда не съм виждал :(.
Update - ходих в Дружба, правихме тест драйв там по някви павета, пак се чува, но на джеймс баучер си е друго. Записаха ми час де, да я прегледат, но чак след 10 дена. Аз пък си направих труда днес и карах с телефона през прозореца и успях да го запиша. Според мен е направо ужас като звук за нов автомобил. Не знам как да го прикача тук. Ще пробвам да го кача в ютуб.
Tanev

Шкода Новак

Мнение от Tanev »

Спирачните апарати колега моята също тропа от първия ден [smilie=fool.gif]
rtenchev

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Monte Carlo 110hp,
Superb Combi L&K 280hp

Мнение от rtenchev »

Tanev написа: 07.03.2024, 18:53:36 Спирачните апарати колега моята също тропа от първия ден
Боже... четейки последните няколко страници започвам да се питам все по-често дали не направих грешка с поръчката [smilie=hunter.gif]
Вярно, че бюджетна работа ама тва тяхното май е вече нагло ... даваш 85+К и колата ти тропа от ден 1 ... wth [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
tihich

Škoda Фен

Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280

Мнение от tihich »

rtenchev написа: 07.03.2024, 20:06:35
Tanev написа: 07.03.2024, 18:53:36 Спирачните апарати колега моята също тропа от първия ден
Боже... четейки последните няколко страници започвам да се питам все по-често дали не направих грешка с поръчката [smilie=hunter.gif]
Вярно, че бюджетна работа ама тва тяхното май е вече нагло ... даваш 85+К и колата ти тропа от ден 1 ... wth [smilie=sarcastic.gif]
Представи си да си купиш ново GLE Coupe за 250к и след 6 месеца да ходиш да ти сменят кората на вратата понеже много силно си я натискал с лакът, докато се подпираш :D На следващата година се оказва, че докато си сваляш стъклото, без да си иска механизма гълта и уплатнението на съклото му. И това на всяко сваляне...После сменяш някаква стаб щанга защото дрънка. Да не говорим, че като тръгнеш да затваряш врата и дръжката ще ти остане в ръката...
Да, Шкода си имат драмите, тъпо е, че са дребни неща и господата от Чехия са могли лесно да ги фикснат за тези години. Модела кара 9-та година в производство.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Аз ако съм директор на доказана марка като Шкода няма да ме вълнуват политическите несгоди на някоя държавица от сорта “ами то ние сме с паваж на центъра на столицата и ми се ще да не ми падат пломбите през 30-те години през които планувам да преминавам по този маршрут”. Станах бисер маняк, извинявам се [smilie=sarcastic.gif] Може да отворите индийските шоуруми на Шкода да погледнете пътя отпред, мисълта ми е не е от колата.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

gbuyukliev написа: 07.03.2024, 20:09:06
rtenchev написа: 07.03.2024, 20:06:35 Боже... четейки последните няколко страници започвам да се питам все по-често дали не направих грешка с поръчката
Вярно, че бюджетна работа ама тва тяхното май е вече нагло ... даваш 85+К и колата ти тропа от ден 1 ... wth
Изобщо не се притеснявай. И коли за 300к тропат от ден 1. Даже Шкода са си добре, за Мерцедес съм чувал всякакви ужаси. Това са новите коли.
Ай стига глупости де. Твоето Бе Ен Ве тропа ли. Ако тропа ще ти кажа на лични каква да си купиш че да не тропа. Значи викаш всички дет са си купили мерцове бе ен вета са се яко прецакали че не са взели шкоди.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Неговата не е 300К и затова не тропа :D
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Ми май на повечето хора от висене по форумите първо им се разтропва това дето им е между ушите след което няма как да не им се разтропат колите.
Явно аз съм късметлия с хем евтина кола хем нетропаща. Нищо че пътувам по 10 км в посока към в къщи по де кърпен де с дупки път плюс още 1,5км лош паваж. След тази твоя констатация обаче се замислям серизно дали са ми добре ушите.
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

gbuyukliev написа: 08.03.2024, 20:44:59 Като чета из форуми, при всички коли има тропания и скърцания
Нито в Хондата нито в Т-рока нещо тропа или скърца. И с Голфовете беше така. При Нисана на сина също нищо не тропа. Мисля, че обобщенията не са верни. :)
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

gbuyukliev написа: 08.03.2024, 20:44:59 @style34, Вече на всеки коментар ли ще ми се заяждаш, или? Изтърква се малко. Или пак си налагам мнението като казвам, че всички марки коли, включително и най-новата ми, е възможно да тропат и да скърцат, и е въпрос на късмет? Да лъжа, че не се случва освен, за да спиш спокойно?
Брат, това беше шега. Нямаш ли чувство за хумор?
Аз споделям мнението ти, че цената не е гаранция за топ качество (вече) и конкретно, че няма да има паразитни шумове в скъп автомобил.
Но не изключвам възможността все пак да има такива без шумове, та дори и по-бюджетни.
Има и друго - много хора просто не ги чуват. Много зависи колко си сензитивен. Например в О3 има един дефект, че като напълниш резервоара догоре, после при рязко спиране от ниска скорост се удря някъде и се чува глухо. Много хора не го забелязват докато не им насочиш вниманието.
falco

Шкода Новак

Мнение от falco »

Здравейте,
Може ли да се смени клавиатурната подредба, когато се ползва за задаване на дестинация?
В момента е бдс (ако не се лъжа), търся фонетичен лейаут, Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”