Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
glorious
Аз това ме нави да купя колата, как така копи/пейст грешка...връщам я ![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Това пък за какво ти е, нали имаш USB-та? Там можеш да включиш каквото решиш.
Бееееее.....
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Доколкото знам от доста време няма SD четци на всички модели, само USB слотове и после с преходници... Хората правят икономии.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами то използването на SD четци в такива устройства априори е лошо решение. Тези конектори не са правени за юзерска употреба - цикъла им на живот е кратък (брой вкарвания/изкарвания), предполагат мисъл при употреба (можеш да се пъхне картата на обратно и като го напънеш да се счупи), не са влаго/прахозащитени и т.н. Това са конектори за вътрешно вграждане, не за активно използван юзерски интерфейс.
Логично е да се махнат при наличие на подходяща алтернатива.
Логично е да се махнат при наличие на подходяща алтернатива.
Бееееее.....
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Що? Не е ли по-удобно и практично, ако искаш стационарно да си инсталираш твоя си библиотека с музика, да си я сложиш на една миниатюрна SD-карта вместо на неудобно стърчаща флашка, която да ти заема един от двата USB данни-порта?
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
При наличие на платформи като Spotify, Youtume Music, Tidal ... какви флашки, какви сд карти ?
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Приеми, че има хора, които са си селектирали и подредили библиотека с музика, нямат акаунти в Spotify и това Tidal и не са женени за Интернет и мобилния телефон.netizen написа: 06.03.2024, 19:17:05 При наличие на платформи като Spotify, Youtume Music, Tidal ... какви флашки, какви сд карти ?
Нямам нищо против да сте модерни. Обаче аз си решавам кое време е отминало :)gbuyukliev написа: 06.03.2024, 19:21:44 Времето на флашките отмина много преди това на SD картите даже.
Все едно да се опитва някой да ме убеди, че времето на жичните слушалки е отминало, защото всичко по улицата ползвало wireless.
Последно промяна от smoke на 06.03.2024, 19:28:05, променено общо 3 пъти.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Приемам, ама не го разбирам. Малко нещата са като лентови фотоапарати срещу цифрови и т.н.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Нямам никакви очаквания от другите, даже се радвам, че се движат в различна посока. Така има много повече свободен терен за мен.gbuyukliev написа: 06.03.2024, 19:27:06 Но ключовото е, че не може да има очаквания от другите или масовия производител веднъж поел по този път.
Поставеният въпрост беше за какво би могло да му е нужен на човек SD card слот и аз просто обясних за какво. Нито очаквам масовият потребител да се въодушеви от идеята, нито се надявам масовият производител да си спести икономията от премахването на такова безобидно, евтино, но полезно нещо.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Да - някой гений беше спестил, правейки корите над двигателите от 50 цента по-евтина (мека) пластмаса, та после похарчиха многократно повече като се наложи да правят за тяхна сметка нови кори от старата твърда пластмаса и да привикват и подменят корите на няколко десетки хиляди, ако не и на няколкостотин хиляди коли.gbuyukliev написа: 06.03.2024, 19:45:14 Те напоследък пестят от далеч по-абсурдни неща. Явно всяка стотинка е важна в този бизнес
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Добре де, ама ако флашката е скрита какво като стърчи?
И друго - моя телефон е с 512GB памет. Има и с повече. Пак можеш да си сложиш локално хиляди песни и даже да ги управляваш много по-удобно с какъвто музикален плеър искаш и да си слушаш през БТ.
В случая има алтернатива, по-скоро изглежда като инатене и за самата идея - аз искам да съм различен.
И друго - моя телефон е с 512GB памет. Има и с повече. Пак можеш да си сложиш локално хиляди песни и даже да ги управляваш много по-удобно с какъвто музикален плеър искаш и да си слушаш през БТ.
В случая има алтернатива, по-скоро изглежда като инатене и за самата идея - аз искам да съм различен.
-
glorious
Младежи, не сте прави!!! Като е отминало времето на слотовете ок, ама какво го пишат в офертата,нали уж отдавна го няма?!
Ок съм за връзването на телефона с колата на дълъг път,ама за да ида до работа за 10мин ,не ми се занимава и за това ми е SD картата, пускам я и слушам музика. Нямаше да кажа нищо, ако тя не е вписана черно на бяло в офертата, то ако за такава глупост се лъжем, навигация ще имам ли? Виртуален педал? И т.н.?!?!
И да не забравим,че като влезем в балкана и спотифайя ви забива,насича и така нататък, понеже няма обхват, наличната музика офлайн е топ, особено на път!
Ок съм за връзването на телефона с колата на дълъг път,ама за да ида до работа за 10мин ,не ми се занимава и за това ми е SD картата, пускам я и слушам музика. Нямаше да кажа нищо, ако тя не е вписана черно на бяло в офертата, то ако за такава глупост се лъжем, навигация ще имам ли? Виртуален педал? И т.н.?!?!
И да не забравим,че като влезем в балкана и спотифайя ви забива,насича и така нататък, понеже няма обхват, наличната музика офлайн е топ, особено на път!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
А на мен редовно ми се случваgbuyukliev написа: 06.03.2024, 22:43:44 Абсолютно никъде не съм ходил, където да нямам обхват, че да спре музиката.

И всичко това се мачка и идва яко компресирано (то не че със стандартната музика в колата се разбира много де) та пак си слушам флакове през SD картата