И проблема се намери. Десен тампон на двигателя е смачкан. За кола на 5г и 65к км, бензинова ми е странно как може да се стигне до там.Reingar написа: 29.02.2024, 12:21:24На 5-ти ще влиза в Шкода Дружба, да видим какво и дали ще намерят проблема.Reingar написа: 20.02.2024, 13:51:09 Здравейте.
Автомбила е Октавия 3, 2.0 ТСИ 190к.с, автомат мокър 7 степенен. Само на предно. 2019 година, на около 66к км.
От известо време, ми правят впечатление някакви старнни вибрации. Като е студена сутрин, оборотите паднат до 900, на всеки 10-15 секунди, се усеща на седалката как леко претриса. Случва се и на светофар, докато държа спирчаката, да усещам как тръгва да гасне едва ли не, и компютъра корогира веднага. По таблото нищо не свети. Свещи са сменени на 52к км. Има още около месец гаранция, и я оставих в Шкода Дружба, за други дребни неща да оправят.
При издаването и, се заговоригме с примечика. Обясних и проблема, и че ни винаги го прави. Как протече разговора с извикан сервизен техник:
- Тя е с 8-те дюзи, нали?
– Да, с тях е. Без филтър за частици е. - потвърдих.
– Те са за това да мият да не трупа нагари. (понеже в това се усъмних първо). - отговаря майстора. Слагай и само 95 бензин, и я следи. В никакъв случай не слагай 100 октана. И маховик не може да бъде, защото е на малко километри.
Труъвам си от сервиза. Допълних я с 95 бензин, около 1/2 резервоар. Акумулатора е на 2 месеца, АГМ. Дозаредих го и него, Зарядното ми зарежда с около 10 ампера на час, дори и повече. След което минава в режим поддръжка.
С 95 бензин, и пълен акумулатор, вибрациите като че ли намаляха. Поне така си мислех първите 3-4 дни. След което всичко е по-стара му,
Къде да търся проблема?Имам още около месец гранция, и ще я оставя да я гледат в Шкода. Със сервизен техник, да правим тест драйв. Пробелам е че не винаги се проявява.
С четене по форуми и т.н, се споменава че от самото ДСГ има такива вибрации, като на разбит маховик, които били уж нормални. Така си работило.
Някой да е имал подобни преживявания? Насоки?
Някой да е чувал за нещо подобно?