Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hilldegarn

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от hilldegarn »

naster написа: 09.02.2024, 22:30:00 Все си мисля, че каретата заради завиването имат някакъв луфт, заради който потракват. Лявото заради по-късата полуоска може би се чува по-отчетливо. Иначе външните при пълен ляв десен се чуват на ниска скорост. Но това са лаишките ми мисли на глас.
Записах и час в Еуратек да видим какво ще кажат. Имам и вибрации, които се усещат в ръчната спирчка(Скалата все още е с класическа такава), които също не ми се струват особено нормални. Като чета вибрации в купето са също признак за каре.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Попитай майстора?

Мнение от marcas »

Здравейте,
някой може ли да препоръча каква паста се слага на релсите на слънчев покрив?
Малко прискърцва моя вече.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Попитай майстора?

Мнение от naster »

hilldegarn написа: 10.02.2024, 11:32:49 вибрации в купето са също признак за каре.
При мен са се олуфтили на баничарката и се усеща на скоростния лост при потегляне и ниски обороти. Не мога да се изкажа категорично.
Изображение
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Попитай майстора?

Мнение от Spunk »

marcas написа: 10.02.2024, 12:30:52 Здравейте,
някой може ли да препоръча каква паста се слага на релсите на слънчев покрив?
Вземи си силиконов спрей и напръскай, трябва да спре
Изображение
Reingar

Škoda Фен²

Попитай майстора?

Мнение от Reingar »

Здравейте.
Автомбила е Октавия 3, 2.0 ТСИ 190к.с, автомат мокър 7 степенен. Само на предно. 2019 година, на около 66к км.
От известо време, ми правят впечатление някакви старнни вибрации. Като е студена сутрин, оборотите паднат до 900, на всеки 10-15 секунди, се усеща на седалката как леко претриса. Случва се и на светофар, докато държа спирчаката, да усещам как тръгва да гасне едва ли не, и компютъра корогира веднага. По таблото нищо не свети. Свещи са сменени на 52к км. Има още около месец гаранция, и я оставих в Шкода Дружба, за други дребни неща да оправят.
При издаването и, се заговоригме с примечика. Обясних и проблема, и че ни винаги го прави. Как протече разговора с извикан сервизен техник:
- Тя е с 8-те дюзи, нали?
– Да, с тях е. Без филтър за частици е. - потвърдих.
– Те са за това да мият да не трупа нагари. (понеже в това се усъмних първо). - отговаря майстора. Слагай и само 95 бензин, и я следи. В никакъв случай не слагай 100 октана. И маховик не може да бъде, защото е на малко километри.

Труъвам си от сервиза. Допълних я с 95 бензин, около 1/2 резервоар. Акумулатора е на 2 месеца, АГМ. Дозаредих го и него, Зарядното ми зарежда с около 10 ампера на час, дори и повече. След което минава в режим поддръжка.
С 95 бензин, и пълен акумулатор, вибрациите като че ли намаляха. Поне така си мислех първите 3-4 дни. След което всичко е по-стара му,

Къде да търся проблема?Имам още около месец гранция, и ще я оставя да я гледат в Шкода. Със сервизен техник, да правим тест драйв. Пробелам е че не винаги се проявява.

С четене по форуми и т.н, се споменава че от самото ДСГ има такива вибрации, като на разбит маховик, които били уж нормални. Така си работило.
Някой да е имал подобни преживявания? Насоки?
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Попитай майстора?

Мнение от FaKeR »

hilldegarn написа: 09.02.2024, 17:55:15 Здравейте, при изключена кола, оставена на N и без дръпната ръчна спирачка, при клатене на гумата напред - назад, се чува потракване. Имате ли идеи от какво може да е? Съмнявам се в ляво каре, понеже се чува по-силно при клатенето на предна лява гума, но изобщо не съм сигурен.

Линк към видео с проблема
Може и да е скъсан тампон на носач, но там се установява по друг начин - колата на скорост и ръчна и с ключа за гуми се опитваш да развиеш някой болт. Ако гумата мръдне осезаемо напред-назад значи някой от тампоните на носача е заминал. Така хванах на баничарката на тъста същият проблем. След смяна този проблем изчезна.

Ако имаш външно каре заминало в завои трябва да щрака - при ляв завой дясното каре и обратното.

PS : Видеото вече не се отваря. Сподели после какво са открили.
hilldegarn

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от hilldegarn »

FaKeR написа: 20.02.2024, 14:00:47 Може и да е скъсан тампон на носач, но там се установява по друг начин - колата на скорост и ръчна и с ключа за гуми се опитваш да развиеш някой болт. Ако гумата мръдне осезаемо напред-назад значи някой от тампоните на носача е заминал. Така хванах на баничарката на тъста същият проблем. След смяна този проблем изчезна.

Ако имаш външно каре заминало в завои трябва да щрака - при ляв завой дясното каре и обратното.

PS : Видеото вече не се отваря. Сподели после какво са открили.
Имам записан час за този четвъртак и ще споделя след това какво са открили и дали са открили нещо. Иначе имам познат отново със Скала 1.5 с ДСГ и го помолих да тества, дали се чува същото при него. Той го направи и каза, че при него няма подобен шум.

Ето го видео отново, че явно от старият линк са го изтрили автоматично:

Видео линк
hilldegarn

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от hilldegarn »

Ъпдейт: От Еуратек казаха, че е щракането е от "технологичен луфт" между вътрешното каре и диференциала. Било нормално и не е проблем.
Belotoboro

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 2 2.0TDI CR 170hp 4x4

Попитай майстора?

Мнение от Belotoboro »

Здравейте колеги ! Имам едно проблемче със педала на съединителя на С2 . Та проблема е ,че след натискане не се вдига сам в горно положение , а остава по средата. След като му помогна леко с крак се връща.След пропомпване се оправя. След като е постояла колата пак се появява проблема. Набедих горна помпа и бе сменена вчера със такава на марка Закс. Проблема отново е налице . Към кое да се насоча - долна помпа или пълен комплект съеднител + маховика ? Лошо обезвъждушаване може и да е вариант също.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

Насочи се към майстор [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Belotoboro

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от Belotoboro »

Е според майстора (след като същия предположи че е горната) е долната ,но след като се сваля кутията е хубаво да сменим и комплет съединител . Наясно съм ,че може и да не е така както той казва ! За подмяната на съединителя се стига като извод ,че след запалване се чува едно престъргване ,виене леко ,което изчева след леко натискане на педала на съединителя.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Попитай майстора?

Мнение от dpenov »

На мен ми смениха и горна и долна помпа. Още по телефона докато обяснявах ми казаха, че най-добре и двете да се сменят. От къде си? Може някой да ти помогне с избора на майстор според локацията.
Belotoboro

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от Belotoboro »

От Стара Загора съм ! Ако някой ме насочи към някого или координати на серзив или механик и било много добре !
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

Ако долна ще се сменя, което е логично да е следващото действие и колата е на над 100-150 000 (най вероятно е)е логично да се смени цялата група. Тоест всичко. И да се обърне внимание на блоковата ос на СК.к-я.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Belotoboro

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от Belotoboro »

С риск да стана нахален ще питам - препоръка за марка комплект съединител? А относно колата - да над 240к е в момента ( уж реални 247 и малко). Питам за марка понеже имах едно е46 318 което бе с демпфер и го смениха в сервиз + съединителя де, но имах ядове след смяната и замина за рекламация .LuK бях сложил тогава.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”