Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- digitalpr
- Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.
Нито едно от тези всъщност. Имам теглич, акустични стъкла, протектори на вратите и други джанти, но пак 18".
-
bozhkov
Не, обадих се в понеделник и нямаха информация.
Иначе колата беше.
190к.с. tsi Lava blue
+ off-road бутон
+ триспицов волан
+ 7 места
- usb в огледалото
- проактивна защита
- подготовка за теглич
- пакет фамилия
- пакет лоши пътища
Което ми предлагат е за почти същите пари петте липсващи, да ги заместват с джанти за 1600лв, като не могат да останат 18"-те. Ако не ми харесвали, да ги продам и да си купя 18".
Като причина ми казаха, че са имали квота от 400 автомобила, но са я надскочили с малко, като моята поръчка е била след тези 400. Поръчах го и платих капарото на 6-ти следобяд.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Еми възможно е. Може и аз в такъв случай да получа неприятна изненада, ама каквото такова.
Друго, освен поръчаното не приемам и ако има промяна ще разваля договора.
При теб ми се струва, че "компенсацията" е по-малка от липсващите екстри.
Друго, освен поръчаното не приемам и ако има промяна ще разваля договора.
При теб ми се струва, че "компенсацията" е по-малка от липсващите екстри.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Колега, ако теглича ти е важен, не взимай кола без подготовка за теглич. Просто я откажи.
Тия новите коли не са като едно време, шибваш куката отзад, пускаш два кабела и готово. Тука една камара електроники трябва да са наясно, че закачаш товар отзад, кутията трябва да знае, алтернатора е друг, парктроника, асистентите работят по друг начин и т.н.
А твоя случай е ясен, дават ти готова кола, от нечия друга квота или отказана поръчка. Според мен не те лъжат, изчерпана им е квотата, а завода си крайна дата до която произвежда стария модел.
Тия новите коли не са като едно време, шибваш куката отзад, пускаш два кабела и готово. Тука една камара електроники трябва да са наясно, че закачаш товар отзад, кутията трябва да знае, алтернатора е друг, парктроника, асистентите работят по друг начин и т.н.
А твоя случай е ясен, дават ти готова кола, от нечия друга квота или отказана поръчка. Според мен не те лъжат, изчерпана им е квотата, а завода си крайна дата до която произвежда стария модел.
Бееееее.....
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
И аз подкрепям за теглича. А за Кодияк е нужна екстра, дори само колелета да сложиш отзад.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Ето каква "веселба" е слагането на оригинален прибиращ се теглич на префейса . Официален сервиз в Русия , Краснодар доколкото разбрах. Интересно е и друго според мен . Колата е правена в Русия и аз не видях желязна напречна греда отзад а пластмаса някаква . Сигурно има и други разлики . 6 "нормо часа" мисля спомена човека труд но това е с прокарването на кабели . И се попропуснаха неща за кодирането и как точно се свързват кабелите отпред към колата . А най-странното е, че монтажа е на 1.4 ТСИ .
Тук едва ли ще е възможен монтажа на оригинален теглич в ЕТ ако няма подготовка / на мен при поръчката на колата си ме посъветваха и предупредиха подобно нещо / .
Тук едва ли ще е възможен монтажа на оригинален теглич в ЕТ ако няма подготовка / на мен при поръчката на колата си ме посъветваха и предупредиха подобно нещо / .
-
mehudi
- Гараж: skoda kodiaq нафта
аз също поръчах с теглич след малко разправии - бях готов да откажа колата, ако няма теглич - казаха ми, че, ако няма подготовка за теглич - няма шансове да се сложи дори after market тегличЦецо75 написа: 01.03.2024, 23:39:38 Колега, ако теглича ти е важен, не взимай кола без подготовка за теглич. Просто я откажи.
- digitalpr
Всъщност какъв е проблема да се монтира афтърмаркет теглич, ако ще се носят само велосипеди да кажем, дори без подготовка за теглич?
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Със С3 съм, но е сходно положението - не си поръчах теглич или подготовка за теглич когато трябваше. Питах ЕТ - освен многото пари, щели доста да разглабят, което тотално ме отказа.
Греди + стойки за велосипеди ще излезе по евтино.
-
style34
И аз го мислех тоя теглич, но не ми се даваха още 2К за нещо, което ЕВЕНТУАЛНО някога ще ползвам. И то е за багажник за велосипеди.
И ако се стигне до там, на тавана с греди ще съм.
Вече ако идеята е друго да се тегли няма алтернатива.
И ако се стигне до там, на тавана с греди ще съм.
Вече ако идеята е друго да се тегли няма алтернатива.
- digitalpr
Преди да поръчам Кодиака с теглич, питах в няколко магазина. Навсякъде ми казаха че срещу 800-1000лв ще имам свалящ се/сгъващ се афтърмаркет теглич с монтажа. Гледах няколко видея в YT - пада бронята, двата стопа и резервоара, за да се монтира. Изобщо не ми се струва толкова много работа.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
style34, На тавана на Кодиака с греди и колела как ги качваш... викни ме да ти гледам сеира. Освен ако не си 1.90м де 
Отделно, че по черен път горната част ще се люлее с 1метър сигурно.
На СЮВ колелата отгоре не е добра оферта, виждал съм как ги изтръгва при клатушкане по черен път. Направо си паднаха отстрани. Тюле оригинални от по старите, направо изскуба болтовете.
Отделно, че по черен път горната част ще се люлее с 1метър сигурно.
На СЮВ колелата отгоре не е добра оферта, виждал съм как ги изтръгва при клатушкане по черен път. Направо си паднаха отстрани. Тюле оригинални от по старите, направо изскуба болтовете.
Бееееее.....
-
style34
Е и аз за качването се замислих 
С някаква микро стълба освен
На праговете ако се стъпи не става ли?
То и кутия е трудно да се слага в такъв случай.
С някаква микро стълба освен
На праговете ако се стъпи не става ли?
То и кутия е трудно да се слага в такъв случай.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
ABBC3_OFFTOPIC
Ама ето де
:

Ако не се лъжа и оригинални има като аксесоар .

Ако не се лъжа и оригинални има като аксесоар .
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Скоро ще ви информирам колко трудно става монтирането на оригинален теглич на Кодиак без заводска подготовка. Имам го в мазето, чака време...