Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- keye
- Гараж: Skoda Octavia Scout II Facelift 2012 2.0 TDi CR 16V 4x4
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Здравейте, наскоро колата ми - Octavia 2 Scout фейслифт 2012 година 2.0tdi започна да се бави при запалване.
Обяснявам: когато натисна съединителя и завъртя ключа не пали веднага, а се бави секунда-две и тогава започва да върти стартера.
Когато завърти си върти нормално и пали веднага.
Лека полека с всеки изминал ден ставаше все по-зле, докато вчера отказа съвсем да върти и да пали.
Закарах я при моят майстор, той проверява и замерва бушони, гледа релета, не пали и това е. Мислихме, че може да е от машинката под педала на съединителя, но си работи - отчита, че е натиснат педала. Казаха ми да проверя дали работи темпомата (явно има някаква връзка) - работи си.
Ако се бутне или пусне по наклон пали лесно.
Според него може да е "комфорт модул".
Някой знае ли какъв ми е проблема?
От Велико Търново съм, ако имате предложения, моля за вашата помощ.
Благодаря!
Обяснявам: когато натисна съединителя и завъртя ключа не пали веднага, а се бави секунда-две и тогава започва да върти стартера.
Когато завърти си върти нормално и пали веднага.
Лека полека с всеки изминал ден ставаше все по-зле, докато вчера отказа съвсем да върти и да пали.
Закарах я при моят майстор, той проверява и замерва бушони, гледа релета, не пали и това е. Мислихме, че може да е от машинката под педала на съединителя, но си работи - отчита, че е натиснат педала. Казаха ми да проверя дали работи темпомата (явно има някаква връзка) - работи си.
Ако се бутне или пусне по наклон пали лесно.
Според него може да е "комфорт модул".
Някой знае ли какъв ми е проблема?
От Велико Търново съм, ако имате предложения, моля за вашата помощ.
Благодаря!
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Тъпо е, но кабела дали е замесен хубаво? Да не е изгнил или да е прекъснат на мястото, където контактува с купето?
- keye
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Кой кабел?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Масата на акумулатора. А диагностика въобще пускахте ли?
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Да не се е преебал стартерния бутон\ключ
Не знам как е при теб, аз съм с Октавия 3. При нея давам контакт, натискам съединителя и само завъртам ключа и го пускам, и тя си стартира. Ако е студено изчяква да стоплят свещите и чак тогава стартира. Да не е нещо от релето за подгряващите свещи, или нещо свързано с температурата
Аз ич не съм разбирач, само си предполагам ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Не знам как е при теб, аз съм с Октавия 3. При нея давам контакт, натискам съединителя и само завъртам ключа и го пускам, и тя си стартира. Ако е студено изчяква да стоплят свещите и чак тогава стартира. Да не е нещо от релето за подгряващите свещи, или нещо свързано с температурата
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
И на мен ми звучи на "клеморед", но колата ще го запише, ако е от него, за това питам.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- keye
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Акумолатора е добре свързан и е добър, там проблеми няма.
Пускахме диагностика - не отчита нищо.
Стартерния ключ не е като на Октавия 3, а трябва да задържиш, докато върти. Не знам дали е от него - споредмайстора не е.
Времето е топло, а и в най-студените дни си пали без проблем и замисляне.
Какво е клеморед???
Пускахме диагностика - не отчита нищо.
Стартерния ключ не е като на Октавия 3, а трябва да задържиш, докато върти. Не знам дали е от него - споредмайстора не е.
Времето е топло, а и в най-студените дни си пали без проблем и замисляне.
Какво е клеморед???
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
Той може да е добре свързан и изправен,но дали масата(за купето на колата) му е добре свързана?
По симптоматиката и описаната хронология ,изглежда на прогресираща лоша връзка някъде.
Последно промяна от zar на 24.02.2024, 14:10:41, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Октави 2.0 tdi НЕ ПАЛИ
А до стартера стига ли напрежение, когато се даде на запалване?
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI