Впечатления и препоръки за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Petex са много добри за парите си, но оригиналните са по-леки и доста по-износоустойчиви, освен това няма никаква миризма, а Петекс-а на жегата през лятото си мирише на нагорещена гума.
Аз лично като взимах моя, комплектът предни+задни+тунел оригинални беше 141лв. общо и съм изключително доволен. След 5 години ползване са буквално като нови като се измият, което също става много лесно.
Виж оригиналната двулицева постелка за багажника с разните детски колички и багажи за 5 години е видимо износена, особено откъм пластмасовата страна. Предполагам на 10-ина години ще трябва пълна смяна, освен ако не се предпазва с някаква допълнителна стелка или изтривалка от Икея примерно.
Аз лично като взимах моя, комплектът предни+задни+тунел оригинални беше 141лв. общо и съм изключително доволен. След 5 години ползване са буквално като нови като се измият, което също става много лесно.
Виж оригиналната двулицева постелка за багажника с разните детски колички и багажи за 5 години е видимо износена, особено откъм пластмасовата страна. Предполагам на 10-ина години ще трябва пълна смяна, освен ако не се предпазва с някаква допълнителна стелка или изтривалка от Икея примерно.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Привет отново колеги,
да споделя накратко впечатление от първите 1000км
. Автомобилът е прекрасен и удобен за шофиране. Не мога да му се нарадвам
. Имам чувството, че го карам от отдавна - поопознахме се малко:). Нямам търпение да ида на работа, че после да се върна вкъщи
. Към момента, забележки нямам. Свиквам още с липсата на динамични линии на камерата за заден ход. Иначе, годината се очертава с доста приятни маршрути - по "Европа и у нас" е с нетърпение ги очаквам.
да споделя накратко впечатление от първите 1000км
. Имам чувството, че го карам от отдавна - поопознахме се малко:). Нямам търпение да ида на работа, че после да се върна вкъщи Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
Това няма никаква логика, не мога да си го обясня. Има ли някъде повече информация защо са ги махнали, Briskoda?spaldingrs написа: 14.02.2024, 12:21:40 Свиквам още с липсата на динамични линии на камерата за заден ход.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Обяснението е, че ако искаш динамични линии трябва да си поръчаш 360 камери, съответно да си платиш за това.
И за мен няма логика в подобен тип отношение, не мислене. Това е автомобил уж по-висок клас от Камик а е орязан откъм неща като side assist, lane assist и т.н.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Стар модел е вече.
Едно време имаше 190 коня дизел спортлайн и вървеше повече от Кодияка рс.
Едно време имаше 190 коня дизел спортлайн и вървеше повече от Кодияка рс.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
ShaMana
Асистите са орязани по-друга причина
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
И каква е ако не е тайна? Не е поради липса на чипове, поне не е тази основната.
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
Има ли я някъде написана официално или са догадки? Като цяло аз съм 50/50 за имплементацията на Front Assistant-a, защото в не малко случаи е false positive.
-
ShaMana
Обективната причина са си чиповете. Не е само България ами и глобалния пазар. Карока е номер 5 в списъка с продажбите, когато имаш свито производство на нещо, напълно логично е да приоритизират това което се продава най-много на пазарите където продава. Октавиата в България се предлага с тези екстри както и супърба.
Ако гледате видео ревюта на автомобилите им, това се повтаря в абсолютно всяка държава като причина. В Австралия например тепърва започват да връщат такива екстри на по-ниско продаваните модели. Разгледайте офертите на околните пазари и всеки се различава с малко. Анализ, преценка, предлагане.
Ако гледате видео ревюта на автомобилите им, това се повтаря в абсолютно всяка държава като причина. В Австралия например тепърва започват да връщат такива екстри на по-ниско продаваните модели. Разгледайте офертите на околните пазари и всеки се различава с малко. Анализ, преценка, предлагане.
Зависи колко е агресивен предполагам. Текущата ми не Шкода има фронт асист еквивалент и не веднъж е предотвратявал удар. За сметка на 3-4 false positive за 9 години шофиране, и всички през зимата заради мръсни сензори. Има място за подобрение, но бих предпочел да го имам от колкото не.ways написа: 15.02.2024, 13:02:43 Като цяло аз съм 50/50 за имплементацията на Front Assistant-a, защото в не малко случаи е false positive.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
За мен има много странни неща, които се случват покрай Карока.
Първо, че в различните държави има различни асистенти през конфигуратора, преди половин година (когато поръчах моя) в някои страни излизаше че може да се поръча side/lane assist, а в други не (така че чиповете не са проблем).
Второ, защо Шкода искат да спрат да развиват и правят Карок ДВГ, а го заменят с Елрок (който уж трябва да излезе тази година), при положение, че извадиха ново поколение супърб и кодияк, които имат различни хибридни версии (въпреки че за тях ще има електрификация също). Защо не го направят същото и за Карок след 1-2 години, с второ поколение на колата, с хибриден ДВГ, 10 см.по-дълга каросерия и 50-60 литра повече багажник? Това ще е перфектна кола!
Все пак, при излизането си тази кола е втората най-продавана Шкода след октавия (непотвърдена информация, на едно от ревютата за колата го дадоха като факт).
Та в този ред на мисли, ви споделям конспиративната ми теория, а именно, че за мен тук има участие на "Майката от VW", която е наклонила везните да спрат развитието на Карок. Само ще спомена, че в момента VW предлагат 9 SUV модела (7 ДВГ и 2 Ел).
Карока излиза по-евтино от Т-рок, за който го водят, че са от един клас и много, много по-евтино от Тигуан, с който (за мен лично) са в един клас.
Разликата между конфигурацията на моя Карок беше с около 20% по-евтина от същата конфигурация на Тигуан и то преди отстъпка, а и даже малко по-евтина от Т-рок. Карока излиза една много изгодна семейна кола, която е с VW двигател и с почти същите екстри като на Т-рок и Тигуан, но за по-малко пари. Та в този ред на мисли, за мен Карок пречи на VW да си продава 9те модела SUVs. Това за мен е единственото обяснение, защо Шкода реже екстри (lane assist идва като базисна екстра за Камика, а пък го няма в по-големия Карок?!) и спира да развива Карок с ДВГ и се хвърля в директна електрификация на колата.
Естествено, винаги има и варианта в Шкода да си мислят, че тъй като Карока е "избил рибата" първоначално, електрическата с допълнителни екстри и асистенти ще е още по-успешна и ще стане новата Тесла
Първо, че в различните държави има различни асистенти през конфигуратора, преди половин година (когато поръчах моя) в някои страни излизаше че може да се поръча side/lane assist, а в други не (така че чиповете не са проблем).
Второ, защо Шкода искат да спрат да развиват и правят Карок ДВГ, а го заменят с Елрок (който уж трябва да излезе тази година), при положение, че извадиха ново поколение супърб и кодияк, които имат различни хибридни версии (въпреки че за тях ще има електрификация също). Защо не го направят същото и за Карок след 1-2 години, с второ поколение на колата, с хибриден ДВГ, 10 см.по-дълга каросерия и 50-60 литра повече багажник? Това ще е перфектна кола!
Все пак, при излизането си тази кола е втората най-продавана Шкода след октавия (непотвърдена информация, на едно от ревютата за колата го дадоха като факт).
Та в този ред на мисли, ви споделям конспиративната ми теория, а именно, че за мен тук има участие на "Майката от VW", която е наклонила везните да спрат развитието на Карок. Само ще спомена, че в момента VW предлагат 9 SUV модела (7 ДВГ и 2 Ел).
Карока излиза по-евтино от Т-рок, за който го водят, че са от един клас и много, много по-евтино от Тигуан, с който (за мен лично) са в един клас.
Разликата между конфигурацията на моя Карок беше с около 20% по-евтина от същата конфигурация на Тигуан и то преди отстъпка, а и даже малко по-евтина от Т-рок. Карока излиза една много изгодна семейна кола, която е с VW двигател и с почти същите екстри като на Т-рок и Тигуан, но за по-малко пари. Та в този ред на мисли, за мен Карок пречи на VW да си продава 9те модела SUVs. Това за мен е единственото обяснение, защо Шкода реже екстри (lane assist идва като базисна екстра за Камика, а пък го няма в по-големия Карок?!) и спира да развива Карок с ДВГ и се хвърля в директна електрификация на колата.
Естествено, винаги има и варианта в Шкода да си мислят, че тъй като Карока е "избил рибата" първоначално, електрическата с допълнителни екстри и асистенти ще е още по-успешна и ще стане новата Тесла
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Камик-а излезе 2019 точно като имаше бум и слагаха екстри на кило, предполагам затова са му сложили lane assist в базовото ниво, може и нещо законодателно да е имало.
Карок-a FL излезе 2021 по време на пандемията и кризата с чиповете и по-скоро са подходили консервативно.
Камика е втора по продажби. Ето го прес релийза от Шкода - топъл-топъл
https://www.skoda-storyboard.com/en/pre ... continues/
Карок-a FL излезе 2021 по време на пандемията и кризата с чиповете и по-скоро са подходили консервативно.
Камика е втора по продажби. Ето го прес релийза от Шкода - топъл-топъл
https://www.skoda-storyboard.com/en/pre ... continues/
-
maiden
Karoq се спира като модел, слагат каквото има останало и после ще се прави само Елрок.
Предполагам последно произведените бройки ще имат всички екстри - малко като с Октавия където 4х4 е подарък сега. И 200 коня дизел на цената на 150
Бензини няма. Т.е. останали са им един влак с двигатели на склад и така.
При Суперб пък подаряват акустични стъкла и други екстри. Преди бяха някаква цифра, а сега са безплатни. Явно е останало едно хале с акустични стъкла и гледат да ги разкарат (какво ще ги правят иначе)...
Предполагам последно произведените бройки ще имат всички екстри - малко като с Октавия където 4х4 е подарък сега. И 200 коня дизел на цената на 150
При Суперб пък подаряват акустични стъкла и други екстри. Преди бяха някаква цифра, а сега са безплатни. Явно е останало едно хале с акустични стъкла и гледат да ги разкарат (какво ще ги правят иначе)...
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @maiden - Като разпродадът останалите стъкла, какво ще правят като дойде някой със счупено?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Това, че производителят сглобява каквото може от останалите му части, е фолклор. По регламент автопроизводителите са задължени да поддържат и осигуряват резервни части за срок поне 10 години от спирането на съответния модел от производство.maiden написа: 15.02.2024, 19:30:06 Karoq се спира като модел, слагат каквото има останало и после ще се прави само Елрок.
...
Т.е. останали са им един влак с двигатели на склад и така.
-
maiden
Същото каквото става и с недоставените екстри при новозакупен автомобил. Доста хора се оплакаха, че нямат анимация на мигачите и т.н.tuningmania написа: 16.02.2024, 12:40:06 До @maiden - Като разпродадът останалите стъкла, какво ще правят като дойде някой със счупено?
С други думи нищо. Ако много "замирише" ще намерят.