Впечатления и препоръки за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Petex са много добри за парите си, но оригиналните са по-леки и доста по-износоустойчиви, освен това няма никаква миризма, а Петекс-а на жегата през лятото си мирише на нагорещена гума.

Аз лично като взимах моя, комплектът предни+задни+тунел оригинални беше 141лв. общо и съм изключително доволен. След 5 години ползване са буквално като нови като се измият, което също става много лесно.

Виж оригиналната двулицева постелка за багажника с разните детски колички и багажи за 5 години е видимо износена, особено откъм пластмасовата страна. Предполагам на 10-ина години ще трябва пълна смяна, освен ако не се предпазва с някаква допълнителна стелка или изтривалка от Икея примерно.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Привет отново колеги,
да споделя накратко впечатление от първите 1000км :) . Автомобилът е прекрасен и удобен за шофиране. Не мога да му се нарадвам [smilie=yahoo.gif]. Имам чувството, че го карам от отдавна - поопознахме се малко:). Нямам търпение да ида на работа, че после да се върна вкъщи [smilie=sarcastic.gif]. Към момента, забележки нямам. Свиквам още с липсата на динамични линии на камерата за заден ход. Иначе, годината се очертава с доста приятни маршрути - по "Европа и у нас" е с нетърпение ги очаквам.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Мнение от ways »

spaldingrs написа: 14.02.2024, 12:21:40 Свиквам още с липсата на динамични линии на камерата за заден ход.
Това няма никаква логика, не мога да си го обясня. Има ли някъде повече информация защо са ги махнали, Briskoda?
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

ways написа: 15.02.2024, 10:16:15 Това няма никаква логика, не мога да си го обясня.
Обяснението е, че ако искаш динамични линии трябва да си поръчаш 360 камери, съответно да си платиш за това.
И за мен няма логика в подобен тип отношение, не мислене. Това е автомобил уж по-висок клас от Камик а е орязан откъм неща като side assist, lane assist и т.н.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Стар модел е вече.
Едно време имаше 190 коня дизел спортлайн и вървеше повече от Кодияка рс.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Асистите са орязани по-друга причина
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

ShaMana написа: 15.02.2024, 12:55:29 Асистите са орязани по-друга причина
И каква е ако не е тайна? Не е поради липса на чипове, поне не е тази основната.
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Мнение от ways »

ShaMana написа: 15.02.2024, 12:55:29 Асистите са орязани по-друга причина
Има ли я някъде написана официално или са догадки? Като цяло аз съм 50/50 за имплементацията на Front Assistant-a, защото в не малко случаи е false positive.
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Обективната причина са си чиповете. Не е само България ами и глобалния пазар. Карока е номер 5 в списъка с продажбите, когато имаш свито производство на нещо, напълно логично е да приоритизират това което се продава най-много на пазарите където продава. Октавиата в България се предлага с тези екстри както и супърба.

Ако гледате видео ревюта на автомобилите им, това се повтаря в абсолютно всяка държава като причина. В Австралия например тепърва започват да връщат такива екстри на по-ниско продаваните модели. Разгледайте офертите на околните пазари и всеки се различава с малко. Анализ, преценка, предлагане.
ways написа: 15.02.2024, 13:02:43 Като цяло аз съм 50/50 за имплементацията на Front Assistant-a, защото в не малко случаи е false positive.
Зависи колко е агресивен предполагам. Текущата ми не Шкода има фронт асист еквивалент и не веднъж е предотвратявал удар. За сметка на 3-4 false positive за 9 години шофиране, и всички през зимата заради мръсни сензори. Има място за подобрение, но бих предпочел да го имам от колкото не.
Аватар
MartinVT

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG

Мнение от MartinVT »

За мен има много странни неща, които се случват покрай Карока.
Първо, че в различните държави има различни асистенти през конфигуратора, преди половин година (когато поръчах моя) в някои страни излизаше че може да се поръча side/lane assist, а в други не (така че чиповете не са проблем).
Второ, защо Шкода искат да спрат да развиват и правят Карок ДВГ, а го заменят с Елрок (който уж трябва да излезе тази година), при положение, че извадиха ново поколение супърб и кодияк, които имат различни хибридни версии (въпреки че за тях ще има електрификация също). Защо не го направят същото и за Карок след 1-2 години, с второ поколение на колата, с хибриден ДВГ, 10 см.по-дълга каросерия и 50-60 литра повече багажник? Това ще е перфектна кола!
Все пак, при излизането си тази кола е втората най-продавана Шкода след октавия (непотвърдена информация, на едно от ревютата за колата го дадоха като факт).
Та в този ред на мисли, ви споделям конспиративната ми теория, а именно, че за мен тук има участие на "Майката от VW", която е наклонила везните да спрат развитието на Карок. Само ще спомена, че в момента VW предлагат 9 SUV модела (7 ДВГ и 2 Ел).
Карока излиза по-евтино от Т-рок, за който го водят, че са от един клас и много, много по-евтино от Тигуан, с който (за мен лично) са в един клас.
Разликата между конфигурацията на моя Карок беше с около 20% по-евтина от същата конфигурация на Тигуан и то преди отстъпка, а и даже малко по-евтина от Т-рок. Карока излиза една много изгодна семейна кола, която е с VW двигател и с почти същите екстри като на Т-рок и Тигуан, но за по-малко пари. Та в този ред на мисли, за мен Карок пречи на VW да си продава 9те модела SUVs. Това за мен е единственото обяснение, защо Шкода реже екстри (lane assist идва като базисна екстра за Камика, а пък го няма в по-големия Карок?!) и спира да развива Карок с ДВГ и се хвърля в директна електрификация на колата.
Естествено, винаги има и варианта в Шкода да си мислят, че тъй като Карока е "избил рибата" първоначално, електрическата с допълнителни екстри и асистенти ще е още по-успешна и ще стане новата Тесла :D
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Камик-а излезе 2019 точно като имаше бум и слагаха екстри на кило, предполагам затова са му сложили lane assist в базовото ниво, може и нещо законодателно да е имало.
Карок-a FL излезе 2021 по време на пандемията и кризата с чиповете и по-скоро са подходили консервативно.

Камика е втора по продажби. Ето го прес релийза от Шкода - топъл-топъл
https://www.skoda-storyboard.com/en/pre ... continues/
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Karoq се спира като модел, слагат каквото има останало и после ще се прави само Елрок.
Предполагам последно произведените бройки ще имат всички екстри - малко като с Октавия където 4х4 е подарък сега. И 200 коня дизел на цената на 150 :) Бензини няма. Т.е. останали са им един влак с двигатели на склад и така.
При Суперб пък подаряват акустични стъкла и други екстри. Преди бяха някаква цифра, а сега са безплатни. Явно е останало едно хале с акустични стъкла и гледат да ги разкарат (какво ще ги правят иначе)...
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @maiden - Като разпродадът останалите стъкла, какво ще правят като дойде някой със счупено?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

maiden написа: 15.02.2024, 19:30:06 Karoq се спира като модел, слагат каквото има останало и после ще се прави само Елрок.
...
Т.е. останали са им един влак с двигатели на склад и така.
Това, че производителят сглобява каквото може от останалите му части, е фолклор. По регламент автопроизводителите са задължени да поддържат и осигуряват резервни части за срок поне 10 години от спирането на съответния модел от производство.
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

tuningmania написа: 16.02.2024, 12:40:06 До @maiden - Като разпродадът останалите стъкла, какво ще правят като дойде някой със счупено?
Същото каквото става и с недоставените екстри при новозакупен автомобил. Доста хора се оплакаха, че нямат анимация на мигачите и т.н.
С други думи нищо. Ако много "замирише" ще намерят.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”