Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Заповядай
viewtopic.php?t=5908&start=602#top
viewtopic.php?t=5908&start=602#top
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Благодаря. В случая L&K идва с лейн асист за който е нужен капацитивният волан, който пък идва с въпросното копченце. Под L&K ако няма лейн асист поне - няма да има такова копченце и няма да е само софтуерна интервенцията за другите асистенти.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Вижъна има лейн асист включен в цената. Понеше имаше, когато аз пазарувах. Но по онова време Travel assist май не съществуваше... май.
Последно промяна от Цецо75 на 12.02.2024, 20:27:00, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Стана объркано заради препратката към Супърб. Там не е така на 100%. За Кодияк - не съм в час.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Кодияк Vision Plus, пак казвам, идва със Side assist, Lane assist, traveler assist - система за разпознаване на пътните знаци. Поне така пише в ценовата листа.
Кво ще дойде, живи и здрави ще видим до 2 месеца вероятно.
-
Haigo
GOMOR написа: 12.02.2024, 14:13:48 4.Стандартно оборудване за Шкода Кодиак Вижън Плюс:
Безопасност, функционалност, комфорт
• Airbag за водача и пътника до него
• Странични въздушни възглавници за водача и пътника до него
• Въздушни възглавници - завеси за всички пътници
• Въздушна възглавница за коленете на водача
• Възможност за деактивация на Airbag-a на пътника до водача ….
Благодаря за инфото - то вече няма особен смисъл - отказаха ми да допълвам екстри защото ще е готова в рамките на 5 седмици от подписване на договора - тоест остават три седмици още и е заключена - нямаше кой да ми обясни за travel assist - и без него ще мина а и софтуерно знам че може да се отключи след гаранцията евентуално ако все още искам да го пусна или продам с доплащане на новия модел
-
Haigo
Здравей - ако изрично не си поръчал някой написаните три кода - няма да имаш travel - но хубавото е че целия хардуер реално е включен в цената на vision plus - ако дойде с копчето за travel на волана е просто отключване но не знам дали влияе на гаранцията - информацията за седмицата на производството я вземаш от дилъра с който си разписал - аз малко след теб съм я поръчал и му звънях и каза 10 седмица е готова така че го прослушай че да не ти каже другата седмица се произвежда .madKodiaq написа: 12.02.2024, 16:08:21 Здравейте,
И аз се включвам в евентуалните бъдещи собственици на Kodiaq. Възползвах се от промоцията на Vision Plus-a и поръчах 14ти януари един. Малко съм объркан от адаптивния темпомат. Не ми стана ясно кой Travel Assist в крайна сметка е включен. Дали е този с код PWR или PWK или PWJ. Също не ми става ясно Traffic Jam Assist включен ли е в PWR или PWK, общо взето объркана работа Гледам пишете, че имате яснота кога ще е произведена колата. От къде я взимате тази информация? Дилъра ли ръчкате?
-
Haigo
Да с тези асистенти идва - и би трябвало да дойде с всичко което е в пакета , по договор ако едно копченце ми липсва мога да откажа колата - дилъра ми каза че уж им пращали Майл ако има най малката промяна в колата от поръчаната конфигурация амааа според мен е най добре първо да си я разгледаш , после вземаш фактурата и си я плащаш , поне така ме посъветваха - давам пример човека поръчва Октавия с щори на задните прозорци - идва колата без тях амааа и той съответно по телефона му казали че ще му пратят Майл с фактурата за дължимата сума и не забелязал че е била по малка сумата , плаща отива да я вземе и хоп без щори - ама вече беше платил всичко . Бесен искал да я връща - не е успял понеже е платил всичко вече. За това първо оглед после плащам останалото и така. С квото дойде няма им мине номераstyle34 написа: 12.02.2024, 23:40:27 Кодияк Vision Plus, пак казвам, идва със Side assist, Lane assist, traveler assist - система за разпознаване на пътните знаци. Поне така пише в ценовата листа.
-
madKodiaq
Ясно, значи не съм го поръчвал изрично това. Ако въпросът е само копчето, предполагам може да се пуска и през инфотеймънта. Малко по-неудобно, но колко пък толкова. А относно гаранцията, също предполагам, че може да се активира от Еуратек срещу съответната сума? Иначе ще го преслушам дилъра в такъв случай, не знаех че може да даде такова инфо. Благодаря.Haigo написа: 13.02.2024, 13:03:14 Здравей - ако изрично не си поръчал някой написаните три кода - няма да имаш travel - но хубавото е че целия хардуер реално е включен в цената на vision plus - ако дойде с копчето за travel на волана е просто отключване но не знам дали влияе на гаранцията - информацията за седмицата на производството я вземаш от дилъра с който си разписал - аз малко след теб съм я поръчал и му звънях и каза 10 седмица е готова така че го прослушай че да не ти каже другата седмица се произвежда .
-
Bitrot
Днес, 19 Февруари ми писаха, че е на склад в София.Haigo написа: 10.02.2024, 19:30:32Значи е готоваBitrot написа: 10.02.2024, 16:17:35 На 10 Януари вече беше пусната към завода.
Преди седмица ми казаха, че е за 6та седмица (сега точно).. Похвали се като пристигне да знам от седмицата на производство до момента в който е в бг колко дни точно минават
-
madKodiaq
На мен ми казаха, че миналата седмица четвъртък или петък е била произведена. Не знам колко време ще отнеме да стигне до тук.
-
Haigo
Може би я очаквай другата седмица по това време . Пиши дали съм прав като ти се обадят . Аз съм за 4-8 март производство и очаквам около 18-22 да е при менmadKodiaq написа: 20.02.2024, 11:20:09 На мен ми казаха, че миналата седмица четвъртък или петък е била произведена. Не знам колко време ще отнеме да стигне до тук.
-
Haigo
Значи до петък е твоя, да се похвалиш .
-
glorious
Интересно ми е какъв ти е договорът? В моя пише,че всички оферти са с информативен характер и важно какво пише в договорът, а там няма изброени всички екстри поотделно, само пише пакет Vision Plus,джанти, цвят и волан. Няма списъка на Vision plus, всяка екстра поотделно? С какъв довод ще откажеш колата ?Haigo написа: 13.02.2024, 13:13:09Да с тези асистенти идва - и би трябвало да дойде с всичко което е в пакета , по договор ако едно копченце ми липсва мога да откажа колата - дилъра ми каза че уж им пращали Майл ако има най малката промяна в колата от поръчаната конфигурация амааа според мен е най добре първо да си я разгледаш , после вземаш фактурата и си я плащаш , поне така ме посъветваха - давам пример човека поръчва Октавия с щори на задните прозорци - идва колата без тях амааа и той съответно по телефона му казали че ще му пратят Майл с фактурата за дължимата сума и не забелязал че е била по малка сумата , плаща отива да я вземе и хоп без щори - ама вече беше платил всичко . Бесен искал да я връща - не е успял понеже е платил всичко вече. За това първо оглед после плащам останалото и така. С квото дойде няма им мине номераstyle34 написа: 12.02.2024, 23:40:27 Кодияк Vision Plus, пак казвам, идва със Side assist, Lane assist, traveler assist - система за разпознаване на пътните знаци. Поне така пише в ценовата листа.
Последно промяна от glorious на 21.02.2024, 14:46:59, променено общо 1 път.
-
glorious
Спортно синя ли си избра ?!Haigo написа: 21.02.2024, 11:43:59Може би я очаквай другата седмица по това време . Пиши дали съм прав като ти се обадят . Аз съм за 4-8 март производство и очаквам около 18-22 да е при менmadKodiaq написа: 20.02.2024, 11:20:09 На мен ми казаха, че миналата седмица четвъртък или петък е била произведена. Не знам колко време ще отнеме да стигне до тук.