Бензин или дизел?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Бензин или дизел?
Да - allspace отговаря изцяло на Кодиак. Нормалния тигуан пак е аналог на кодиак, но с около 20+ см по-къс.
-
ShaMana
Бензин или дизел?
Макар, че Карок е на Т-Рок платформата, като чисти размери стандартния Tiguan е значително по-близо до Карока от колкото Кодиак.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Бензин или дизел?
Много е далеч от Туарег ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Бензин или дизел?
Тигуан е Кодияка
Тигуан Ал спейс също
Т рок е Карок
Т крос , Тайго е Камик
Тоарег е друг космос
Тигуан Ал спейс също
Т рок е Карок
Т крос , Тайго е Камик
Тоарег е друг космос
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
ShaMana
Бензин или дизел?
Една табличка, ако на някой му е интересно.
Модел, Дължина(мм), Ширина(мм), Височина(мм), Багажник(л.)
VW T Roc 4236 1819 1573 445
Skoda Karoq 4390 1841 1603 521
VW Tiguan 4540 1840 1670 615
Skoda Kodiaq 4758 1864 1659 725
Модел, Дължина(мм), Ширина(мм), Височина(мм), Багажник(л.)
VW T Roc 4236 1819 1573 445
Skoda Karoq 4390 1841 1603 521
VW Tiguan 4540 1840 1670 615
Skoda Kodiaq 4758 1864 1659 725
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Бензин или дизел?
Нормално е повечето модели във ваг групата да са различно позиционирани по външни, вътрешни размери и качество на интериора и екстрите. Иначе канибализъм. Не са съвсем еднакви.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
-
Rally
Бензин или дизел?
Здравейте, използвам форума, за да Ви помоля за малко съдействие и споделяне на компетенции. Сметнах, че тази тема е подходяща. Моля ви ако някъде има отговор на такова питане, да ми оставите линк или да ме насочите къде да чета. Не е нужно да отговаряте отделно, постарах се да изчета доста, но предвид, че съм жена, мога да кажа, че ми е малко объркано, та:
търся шкода – комби, двигател 1.6 нагоре, година нещо около 2010. Не държа на точен модел, но държа да бъде с бензин, за да сложа газ. Можете ли да кажете с тези параметри горе-долу има ли модел и година, дето марката излиза с читави бензинови двигатели. Някъде чета, че не може да се сложи газ изобщо, другаде, че трябва да е течна. Та, ще дадете ли мнение, колеги? Иска ми се да се ориентирам, да събера малко повече информация, отвъд общото схващане, че дизелът е най-добър при тях. Че е така, така е, но има и случаи на отлични бензинови попадения. На мен ми трябва газ, защото всеки ден съм на път. От това, което изчетох, разбрах, че се препоръчва 1.6 MPI 102 коня, бензин с двигател BSE 8 клапана. Можете ли да кажете BSE какво е и дали може да се намери сега по обяви от хора. Освен това едни казват, че мощността не е удовлетворяваща, не ми трябва мега мощна, но пътят ми включва баири, натоварена, с куче и с багаж ще се справи ли?
Също предложете още нещо, което може да носи добре на газ, срещнах добри отзиви за 1.8, 125 hp, 20V, код AGN, за тия кодове май бяхте писали, че могат да се видят в талона или не?
И още две неща, имаше период, в който пишеше, че не излизат добри бензинови двигатели, май 2008 -2014 или ме поправете? И може ли да се намери рапид с някой от горе посочените двигатели? Извинявайте, че стана дълго, ще съм благодарна, ако споделите мнения от вашия опит
търся шкода – комби, двигател 1.6 нагоре, година нещо около 2010. Не държа на точен модел, но държа да бъде с бензин, за да сложа газ. Можете ли да кажете с тези параметри горе-долу има ли модел и година, дето марката излиза с читави бензинови двигатели. Някъде чета, че не може да се сложи газ изобщо, другаде, че трябва да е течна. Та, ще дадете ли мнение, колеги? Иска ми се да се ориентирам, да събера малко повече информация, отвъд общото схващане, че дизелът е най-добър при тях. Че е така, така е, но има и случаи на отлични бензинови попадения. На мен ми трябва газ, защото всеки ден съм на път. От това, което изчетох, разбрах, че се препоръчва 1.6 MPI 102 коня, бензин с двигател BSE 8 клапана. Можете ли да кажете BSE какво е и дали може да се намери сега по обяви от хора. Освен това едни казват, че мощността не е удовлетворяваща, не ми трябва мега мощна, но пътят ми включва баири, натоварена, с куче и с багаж ще се справи ли?
Също предложете още нещо, което може да носи добре на газ, срещнах добри отзиви за 1.8, 125 hp, 20V, код AGN, за тия кодове май бяхте писали, че могат да се видят в талона или не?
И още две неща, имаше период, в който пишеше, че не излизат добри бензинови двигатели, май 2008 -2014 или ме поправете? И може ли да се намери рапид с някой от горе посочените двигатели? Извинявайте, че стана дълго, ще съм благодарна, ако споделите мнения от вашия опит