Бензин или дизел?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
v5rov
Бензин или дизел?
Здравейте колеги!
Нов съм във форума но съм решил да си взема Карок задължително с DSG.Чудя се дали 1,5 TSI или 2.0 TDI Карам по около 15-17000 км. годишно. Какво ще ме посъветвате?
Нов съм във форума но съм решил да си взема Карок задължително с DSG.Чудя се дали 1,5 TSI или 2.0 TDI Карам по около 15-17000 км. годишно. Какво ще ме посъветвате?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Бензин или дизел?
Новите дизели не са като старите дизели от онова време. Старите дизели преди 2009 г. имаха само катализатор + EGR. Новите имат катализатор + EGR + DPF + AdBlue. С последните две неща има драми. Затова аз (въпреки, че цял живот преди съм карал дизели, ама от старите) бих препоръчал бензиновия мотор.
Не сте указал за кой 2.0 TDI става въпрос - за 115 к.с. или за 150 к.с. Вторият с DSG е само при 4x4. Затова предполагам, че имате предвид 2.0 TDI 115 к.с. Това е още един аргумент за избор на 1.5 TSI.
И сега няколко аргумента в полза пък на дизела:
- По-голям въртящ момент, съответно по-добро усещане за динамика
- По-икономичен - особено като се има предвид, че става въпрос не за лека кола, а за по-тежко возило (кросоувър) с лоша аеродинамика
- И най-важното - бензиновият мотор ще е с DSG DQ200 (сух съединител, който е по-податлив на прегряване и износване), докато дизеловият ще е с DQ381 (мокър съединител)
Не сте указал за кой 2.0 TDI става въпрос - за 115 к.с. или за 150 к.с. Вторият с DSG е само при 4x4. Затова предполагам, че имате предвид 2.0 TDI 115 к.с. Това е още един аргумент за избор на 1.5 TSI.
И сега няколко аргумента в полза пък на дизела:
- По-голям въртящ момент, съответно по-добро усещане за динамика
- По-икономичен - особено като се има предвид, че става въпрос не за лека кола, а за по-тежко возило (кросоувър) с лоша аеродинамика
- И най-важното - бензиновият мотор ще е с DSG DQ200 (сух съединител, който е по-податлив на прегряване и износване), докато дизеловият ще е с DQ381 (мокър съединител)
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Бензин или дизел?
Ако става дума за моторизации с механични кутии , може да се включи в питанката и градският пробег .
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Бензин или дизел?
Само да добавя, че сегашните бензинови мотори са с филтър за твърди частици.
Ако ще купува нов автомобил, защото не става ясно, също не би трябвало да има проблеми с дизела.
Не агитирам за нито един от двата мотора, просто поднасям факти, пък питащият ще си реши.
Лично аз, ако щях да си купувам нов автомобил, бих взел с бензинов двигател, просто защото от 2005г. карам само дизели.
Ако ще купува нов автомобил, защото не става ясно, също не би трябвало да има проблеми с дизела.
Не агитирам за нито един от двата мотора, просто поднасям факти, пък питащият ще си реши.
Лично аз, ако щях да си купувам нов автомобил, бих взел с бензинов двигател, просто защото от 2005г. карам само дизели.
-
v5rov
Бензин или дизел?
Става дума за нов автомобил. За дизела си мислех за 150 коньовия. Трудно ми е да определя колко точо ми е градското каране, но често ми се налага пътуване до София или Варна (аз съм от Велико Търново). Винаги съм карал бензинови коли на газ. Просто не знам кой мотор е по-здрав и по-икономичен.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Бензин или дизел?
Отскоро пак предлагат монтаж на газ за нови автомобили на BRC, може да погледнеш и за такъв вариант. Щом караш на газ няма слисъл да ти обяснявам колко е по-евтино спрямо бензин и дизел.
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Бензин или дизел?
Аз карам Карок 2.0 150+4х4+ DSG. Кара се 98% извън града и по магистрала. При 90 км/ч - разход около 5.5-6/100. При 140 на темпомат - 7/100.
Среден разход за последите 37000Км - 6.47/100
При 140км/ч на 7ма скорост, двигателя е на 2000min-1.
В градски условия е доста шумен двигателя.
Това е което се сещам като полузна информация.
Среден разход за последите 37000Км - 6.47/100
При 140км/ч на 7ма скорост, двигателя е на 2000min-1.
В градски условия е доста шумен двигателя.
Това е което се сещам като полузна информация.
-
v5rov
Бензин или дизел?
Архимандрит Дионисий написа: 13.06.2023, 17:12:47 Отскоро пак предлагат монтаж на газ за нови автомобили на BRC, може да погледнеш и за такъв вариант. Щом караш на газ няма слисъл да ти обяснявам колко е по-евтино спрямо бензин и дизел.
Мислех, че на тоя тип мотори поставянето на газ е проблемно. Ако е възможно, си струва да се помисли.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Бензин или дизел?
Прави впечатление, че в ценовите листи за Скала и Фабия присъства газ-LPG за малкия и големия бензинов агрегат но за Карок няма такъв запис?
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Бензин или дизел?
а кой дизел гледаш?
не бих препоръчал 115 к.с. на Карок
а както казаха по-горе, при 150 дизел отиваш на 4х4, т.е. съвсем друга цена на автомобила и друг разход сравнено със 115
ако не се търсиш 4х4 това са излишни 9000 лева
не бих препоръчал 115 к.с. на Карок
а както казаха по-горе, при 150 дизел отиваш на 4х4, т.е. съвсем друга цена на автомобила и друг разход сравнено със 115
ако не се търсиш 4х4 това са излишни 9000 лева
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Бензин или дизел?
забравих да кажа - слагат газ на 150 бензин
типът уредби, при които се налага да се впръсква и определено количество бензин
типът уредби, при които се налага да се впръсква и определено количество бензин
-
grumpy
- Гараж: В очакване
Бензин или дизел?
За малко повечко километри годишно и ако са извънградско - дизелът е по-добрият вариант за подобен тип автомобил, но 150 к.с. нагоре.
Имах RAV4 2.0 бензин 175 к.с. и когато карах един Кодиак дизел ми беше в пъти по-добре при изпреварване и разход.
Иначе последните купувам, все бензин, че с този "лов на вещици" при дизеловите автомобили и започналите забрани в градове в Западна Европа, знам ли утре накъде ще се "наведат" нашите политици.
Само вметка, последният път като бях в Швеция (Малмьо) и рент-а-кар компанията ми даде избор само на електрически и хибриден автомобил.
Имах RAV4 2.0 бензин 175 к.с. и когато карах един Кодиак дизел ми беше в пъти по-добре при изпреварване и разход.
Иначе последните купувам, все бензин, че с този "лов на вещици" при дизеловите автомобили и започналите забрани в градове в Западна Европа, знам ли утре накъде ще се "наведат" нашите политици.
Само вметка, последният път като бях в Швеция (Малмьо) и рент-а-кар компанията ми даде избор само на електрически и хибриден автомобил.
Hope is the worst of all evils because it prolongs the torments of man.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Бензин или дизел?
Само за сведение, това е защото за компанията е много по-изгодно да купува такива автомобили, понеже се дотираш от държавата. Иначе данъка е като за ще една кола )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
v5rov
Бензин или дизел?
Привет колеги. Бях се спрял на бензинов Карок 1,5 ТСИ. Но абсурдните срокове за доставка ме отказаха. Преориентирах се кък VW T Rock със същия мотор. Но като седнахме в него с жената, установихме че ни е доста малък. В крайна сметка се спрях на един Тигуан, наличен във Варна 1,5 TSI DSG Elegans. Поръчах го и след три дни беше при мене. Благодаря на всички за мненията. Все пак оставамвъв ВАГ групата

- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Бензин или дизел?
Кодиак, не Карок.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!