Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Подобно поведение от колегите от ЕТ е дебилно или неподходящо за да ескалират така отношенията ви, но се забавлявам на лековерието на някои колеги, че КЗП, адвокати, Фифа , ООН, Шкода , Юнеско и кой ли не ще им реши проблемите. Какво ще се случи? Шкода ще прати мейл че има оплакване. Ще се задейства мениджър на някакво ниво който ще изиска информация. Ще му бъде предадена удобната информация която в още по-удобен вид да се върне на Шкода. Шефа някакъв си на някакво ниво през мениджера през друг мениджър ще каже на сервиза ,,е оправете я тази кола де,, на което сервиза ще отговори ,,е оправяме я де,,,..и което и ще се случи и със писане и без писане...просто защото колата е гаранционна....
Мога да посъветвам дамата да изисква и да е стритриктна в претенциите си и да не се нервира излишно.Съчувствам и, и ако писането до тоя или оня я успокоява да пише. Плацебо ефекта ще е от полза в този случай за вас , но в дествителност нищо няма да промени.
Мога да посъветвам дамата да изисква и да е стритриктна в претенциите си и да не се нервира излишно.Съчувствам и, и ако писането до тоя или оня я успокоява да пише. Плацебо ефекта ще е от полза в този случай за вас , но в дествителност нищо няма да промени.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Ако си един от тях по добре кажи как се решава подобен проблем без намесата на ФИФА, ФАФА, ФУФА, УЕФА .... и тем подобни.
-
silent
Не съм, друг представител, друг сервиз, други марки, друг тип техника.
Останалото е еднакво.
Останалото е еднакво.
-
nitro
Sorry. Важното е да сме си полезни.silent написа: 24.01.2024, 21:00:57 Не съм, друг представител, друг сервиз, други марки, друг тип техника.
Останалото е еднакво.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Ива Тодорова - Цялата ситуация е много неприятна, особенно защото дефекта е такъв, че представлява непосредствена опасност за Човешки Живот. Като ВИ извикат да си вземете оправения Автомобил, поискайте да ВИ дадът Документ, където е видно какво е ремонтирано. Отделно, опитайте да отделите някакво време да Шофирате Автомобила с главна цел да се види дали пак няма да се прояви Проблем. Понеже виждам, че СТЕ притеснена, което е абсолютно разбираемо, няма да сгрешите ако Шофирате Автомобила една идея по-бавно от нормалното и с включени Аварийни Светлини. Поне околните да виждат, че нещо се случва и ще бъдат по-внимателни. Иначе, да не стане да имате лоши Чувства към Автомобила. Той си е супер и Вашия случай е някакво много голямо изключение..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
Дано наистина да е така! Притеснителното е, че едно търсене на английски в гугъл показва не малко резултати за проблеми със съединителя при различни TSI автомобили от VAG групата (май не малка част от тях са конкретно за 1.0 TSI).
Иначе от личен опит единственото, което мога да споделя за съединителя на 1.5 TSI е, че ми се стори малко по-твърд от колкото очаквах още от началото (не че имам база за сравнение с други VAG автомобили) и си иска по-голяма прецизност при превключването на скоростите. Но за момента половин година по-късно и около 7 хил. км други оплаквания не съм имал. Нямам представа обаче дали за съединителя се влагат същите части като при 1.0 двигателя.
Колега, сподели после какво е станало. Мога да потвърдя абсолютни същите проблеми и при мен (аз карам предимно градско). Накладките при мен всякаш скърцат само при много ниски температури, а пластмасите тропат чат пат ако пътя е кофти или са павета.ИзтрЪпнал написа: 23.01.2024, 18:06:42 Иначе при Камика , който карам се появиха някои неприятни звуци. При спиране от накладки. Кара се основно извънградско на 80+% и се ползва редовно моторна спирачка. Вътре, поради движение на интериорната пласмаса се чува скърцане от време нула , но само когато е над 22оС в купето. Петък в ЕТ я оставям.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
За накладките - утихнаха. Нямам обяснение. Изплашиха се от сервиза на ЕТ. Следват по-смущаващите.
Интериорната пласмаса си скърца. Но само при движение по павета или неравни черни пътища при температура от над 22оС в купето. Има движение. Съответно скърца. Само от тук:

Пипвам я там и става тихо.
Определено не искаха да я свалят в студеното време, че щипките щели да и се счупят. Но ще търсят решение, дали с наместване или с нова пласмаса. Когато се постопли.
Последният топ шум е при излизане от гаражната клетка, която е на ниво партер. И последвалото маневриране за излизане от вътрешния двор на блока. Има виене от, може би, някоя главина. Студен автомобил, некаран от поне 12часа и температура около 0 оС. Движение на скорост и навит волан за завой. Оправя като се пораздвижи колата след секунди. Не се симулира по време на пробното каране от приемчика. Посъветва ме да следя за развитие и ще пренощува при тях за да опитат да го симулират.
Приемчикът ми се видя приятен човек, който иска и ще свърши някаква работа напред във времето. Въпреки че комуникацията ни в уговорения час за сервиз не започна по най-добрия начин. Започна да обяснява, че се проверявали проблеми, които били споделени по време на телефонния разговор за записване на час. Имах готовност да пусна записания разговор от телефона и тогава осъзна, че който е записвал часа, нищо не е записал в системата им относно проблемите. След което, отношението му се промени и стана приемливо. За проблемите се опитваше да поддържа тезата си със заучени фрази, че колата била на около 3к км и да съм я покарал още и да не бързам да я започват. Но в крайна сметка знам, че отново ще се видим с него. Може би скоро
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
При мен на паваж се чува леко потропване на пастмасарийки от шофьорката врата в областта на отварянето. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
ShaMana
- yancho71
- Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp
При мен след 3000 км се появяват шумове от пасажерската врата при движение по паваж. Отдавам го на студовете. Като стане по-топло, ако пак го има ще им я закарам за проверка.
- spaldingrs
Днес сутринта пак минавах паваж, но купето беше отоплено вече. Тропане нямаше. 
- ways
- Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023
На моя Камик на абсолютно същото място и отново само по павета. Тея дни ще му зашия едно картонче м/у редените.ИзтрЪпнал написа: 31.01.2024, 08:21:40 Интериорната пласмаса си скърца. Но само при движение по павета или неравни черни пътища при температура от над 22оС в купето. Има движение. Съответно скърца. Само от тук:
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Да. Ако спре да шава и съответно утихва. От известно време събирам разни пособия с които ще пробвам. Пък ако ми писне много, ще я карам да я правят.
Иначе за скърцащите накладки. Днес, на около 15 оС , светна червено на околовръсното на Пловдив и от трицифрена скорост до покой. Ами онова скъцане от накладките го няма. Няма го около 200км. Но и времето се постопли. Харесваше ми как скърцат обаче. Перформанс кола
- spaldingrs
А аз установих, че скърцане и потропване няма никакво, при всякакви условия, стига музиката да е увеличена достатъчно
!
-
nitro
Апропо, как е звука в Карока?