Полиране на фарове

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Fibrom

Шкода Новак

Гараж: O3 1.4 TSI 140 PS

Полиране на фарове

Мнение от Fibrom »

Здравейте, колеги

Да питам ползвали ли сте скоро тази услуга и от кое място сте доволни?

Става дума за премахване на драскотини, полиране и полагане на защитно фолио.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Полиране на фарове

Мнение от donci »

мисля, че колегата skodko се занимава с такава дейност
Аватар
Fibrom

Шкода Новак

Полиране на фарове

Мнение от Fibrom »

Да, видях му темата.
Проблемът е, че не е в София май
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Полиране на фарове

Мнение от shibumi »

Привет, преди почти две години ползвах услугите на " Car Valeting" . Две години по-късно съм изключително доволен от това което направиха.
При мен беше пълно рециклиране на фаровете + нови ксенонови крушки, и все още светят страхотно.
Цените са различни за всеки модел и марка автомобил, за това е по-добре първо да се свърже човек с тях и да се консултира.
Аз съм с Фабия 1 РС и повечето коли, които бяха там, само фаровете им струваха колко моята цяла кола... тоест хората си ценят труда и имат съотвентата за това цена. Всеки сам преценява колко средства е готов да отдели за едно или друго нещо.
Като цяло те предлагат по-цялостна услуга ако правилно съм разбрал.
Имат профил във фейсбук.

Хм сега видях, че препоръчват колега от форума, което може би е по-лоялен вариант :)

Поздрави
Аватар
Fibrom

Шкода Новак

Полиране на фарове

Мнение от Fibrom »

В крайна сметка избрах Булфолио в Горубляне, където ми слагаха фолио на задните прозорци и съм много доволен от работата им.
Ще пиша за резултата след това.
Yamose

Шкода Новак

Полиране на фарове

Мнение от Yamose »

Може би някой полира сам? Искам да го пробвам
wallofsky

Шкода Новак

Полиране на фарове

Мнение от wallofsky »

Здравейте! Мога да препоръчам Би Кей Комерс. Наскоро там ми полираха фарове- предни и задни, и халогени, след което ги фолираха с SPF фолио.
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Полиране на фарове

Мнение от Spunk »

Някой знае ли колко струва фолиране само на фарове?
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Полиране на фарове

Мнение от smoke »

@Spunk, на мен ми фолираха фаровете на О4 (основни фарове + фарове за мъгла) за 180 лв.
Фолирани в София в реномирано студио, с висок клас фолио, изрязано по шаблон чрез плотер.
Аз исках само основните фарове. Това щеше да струва 130 лв. Но после стана ясно, че са фолирали и фаровете за мъгла, защото шаблонът включват и тях, затова цената стана 180 лв.

Освен това там фолирах и страничните колонки на 4-те врати за 120 лв общо. Горещо препоръчвам фолиране на страничните колонки. Страничните колонки при мен са гола гланцова пластмаса и се надират дори само от поглед (за разлика от огледалата, които са боядисани и лакирани) . Още след първото миене на колата, колкото и да внимавах, по колонките се появиха леки драскотини. С фолирането им се родих и вече нямам там никакви проблеми.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Полиране на фарове

Мнение от style34 »

Кое е студиото?
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Полиране на фарове

Мнение от smoke »

style34 написа: 29.01.2024, 21:18:33 Кое е студиото?
Поръчката ми за фолирането беше към GK Auto Detailing, като допълнителна услуга към поръчката ми за полагане на керамично покритие. Тъй като на Жоро (GK Auto Detailing) фолирането не му е бизнес, той беше прехвърлил (outsourced) тази задача на други хора, с които работи. Не си спомням името им, но бяха известни. Мисля, че са същите хора, които са фолирали колата на @YYakovliev.
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Полиране на фарове

Мнение от albertf »

smoke написа: 29.01.2024, 20:25:38 свен това там фолирах и страничните колонки на 4-те врати за 120 лв общо. Горещо препоръчвам фолиране на страничните колонки. Страничните колонки при мен са гола гланцова пластмаса и се надират дори само от поглед (за разлика от огледалата, които са боядисани и лакирани) . Още след първото миене на колата, колкото и да внимавах, по колонките се появиха леки драскотини. С фолирането им се родих и вече нямам там никакви проблеми.
Привет, би ли споделил снимка на фолираните колонки или да обясниш кои точно са тези 4 колонки на вратите? :)
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Полиране на фарове

Мнение от Stoyanov »

Що се отнася до фаровете, макар да не съм го правил, ще дам идеята, че това всеки и сам може да се опита да го направи. Аз на моята сам ще се пробвам и ще се "похваля" какъвто и да е резултата. Специално за фаровете не е нещо толкова сложно, трудно или бавно за правене.
А що се отнася до времето, макар и без опит, сигурен съм, че пак ще е по-бързо отколкото да се домъкна до някъде, да чакам да ми го направят и да се върна. Също така специално за тази процедура цената на консумативите е нищожна, плаща се почти изцяло за труда.
Изображение
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Полиране на фарове

Мнение от atanashh »

Аз фолирах фарове и халогени в София детайлинг студио за 180 лв. Момчетата са разбрани, чухме се, запазих час след няколко дни и за 2-3 часа беше готово.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Полиране на фарове

Мнение от smoke »

albertf написа: 30.01.2024, 09:54:20 би ли споделил снимка на фолираните колонки или да обясниш кои точно са тези 4 колонки на вратите?
За тези колонки става въпрос (снимката не е от моята кола, а е илюстративна):

Изображение

При мен тези колонки са с гланцова пластмаса. Върху нея идеално се лепи фолио. По принцип там всеки би могъл и сам да си изреже и запели фолио, но трябва да си направи шаблон, за да стане хубаво и точно по ъглите.

При други нива на оборудване на О4 е възможно пластмасата на колонките да не е гланцова, а грапава/матирана.
При тях фолио не е нужно, а и върху такава основа трудно се лепи.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”