Полиране на фарове
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Fibrom
- Гараж: O3 1.4 TSI 140 PS
Полиране на фарове
Здравейте, колеги
Да питам ползвали ли сте скоро тази услуга и от кое място сте доволни?
Става дума за премахване на драскотини, полиране и полагане на защитно фолио.
Да питам ползвали ли сте скоро тази услуга и от кое място сте доволни?
Става дума за премахване на драскотини, полиране и полагане на защитно фолио.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Полиране на фарове
мисля, че колегата skodko се занимава с такава дейност
- Fibrom
Полиране на фарове
Да, видях му темата.
Проблемът е, че не е в София май
Проблемът е, че не е в София май
-
shibumi
- Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI
Полиране на фарове
Привет, преди почти две години ползвах услугите на " Car Valeting" . Две години по-късно съм изключително доволен от това което направиха.
При мен беше пълно рециклиране на фаровете + нови ксенонови крушки, и все още светят страхотно.
Цените са различни за всеки модел и марка автомобил, за това е по-добре първо да се свърже човек с тях и да се консултира.
Аз съм с Фабия 1 РС и повечето коли, които бяха там, само фаровете им струваха колко моята цяла кола... тоест хората си ценят труда и имат съотвентата за това цена. Всеки сам преценява колко средства е готов да отдели за едно или друго нещо.
Като цяло те предлагат по-цялостна услуга ако правилно съм разбрал.
Имат профил във фейсбук.
Хм сега видях, че препоръчват колега от форума, което може би е по-лоялен вариант
Поздрави
При мен беше пълно рециклиране на фаровете + нови ксенонови крушки, и все още светят страхотно.
Цените са различни за всеки модел и марка автомобил, за това е по-добре първо да се свърже човек с тях и да се консултира.
Аз съм с Фабия 1 РС и повечето коли, които бяха там, само фаровете им струваха колко моята цяла кола... тоест хората си ценят труда и имат съотвентата за това цена. Всеки сам преценява колко средства е готов да отдели за едно или друго нещо.
Като цяло те предлагат по-цялостна услуга ако правилно съм разбрал.
Имат профил във фейсбук.
Хм сега видях, че препоръчват колега от форума, което може би е по-лоялен вариант
Поздрави
- Fibrom
Полиране на фарове
В крайна сметка избрах Булфолио в Горубляне, където ми слагаха фолио на задните прозорци и съм много доволен от работата им.
Ще пиша за резултата след това.
Ще пиша за резултата след това.
-
Yamose
-
wallofsky
Полиране на фарове
Здравейте! Мога да препоръчам Би Кей Комерс. Наскоро там ми полираха фарове- предни и задни, и халогени, след което ги фолираха с SPF фолио.
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Полиране на фарове
@Spunk, на мен ми фолираха фаровете на О4 (основни фарове + фарове за мъгла) за 180 лв.
Фолирани в София в реномирано студио, с висок клас фолио, изрязано по шаблон чрез плотер.
Аз исках само основните фарове. Това щеше да струва 130 лв. Но после стана ясно, че са фолирали и фаровете за мъгла, защото шаблонът включват и тях, затова цената стана 180 лв.
Освен това там фолирах и страничните колонки на 4-те врати за 120 лв общо. Горещо препоръчвам фолиране на страничните колонки. Страничните колонки при мен са гола гланцова пластмаса и се надират дори само от поглед (за разлика от огледалата, които са боядисани и лакирани) . Още след първото миене на колата, колкото и да внимавах, по колонките се появиха леки драскотини. С фолирането им се родих и вече нямам там никакви проблеми.
Фолирани в София в реномирано студио, с висок клас фолио, изрязано по шаблон чрез плотер.
Аз исках само основните фарове. Това щеше да струва 130 лв. Но после стана ясно, че са фолирали и фаровете за мъгла, защото шаблонът включват и тях, затова цената стана 180 лв.
Освен това там фолирах и страничните колонки на 4-те врати за 120 лв общо. Горещо препоръчвам фолиране на страничните колонки. Страничните колонки при мен са гола гланцова пластмаса и се надират дори само от поглед (за разлика от огледалата, които са боядисани и лакирани) . Още след първото миене на колата, колкото и да внимавах, по колонките се появиха леки драскотини. С фолирането им се родих и вече нямам там никакви проблеми.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Полиране на фарове
Кое е студиото?
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Полиране на фарове
Поръчката ми за фолирането беше към GK Auto Detailing, като допълнителна услуга към поръчката ми за полагане на керамично покритие. Тъй като на Жоро (GK Auto Detailing) фолирането не му е бизнес, той беше прехвърлил (outsourced) тази задача на други хора, с които работи. Не си спомням името им, но бяха известни. Мисля, че са същите хора, които са фолирали колата на @YYakovliev.
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Полиране на фарове
Привет, би ли споделил снимка на фолираните колонки или да обясниш кои точно са тези 4 колонки на вратите?smoke написа: 29.01.2024, 20:25:38 свен това там фолирах и страничните колонки на 4-те врати за 120 лв общо. Горещо препоръчвам фолиране на страничните колонки. Страничните колонки при мен са гола гланцова пластмаса и се надират дори само от поглед (за разлика от огледалата, които са боядисани и лакирани) . Още след първото миене на колата, колкото и да внимавах, по колонките се появиха леки драскотини. С фолирането им се родих и вече нямам там никакви проблеми.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Полиране на фарове
Що се отнася до фаровете, макар да не съм го правил, ще дам идеята, че това всеки и сам може да се опита да го направи. Аз на моята сам ще се пробвам и ще се "похваля" какъвто и да е резултата. Специално за фаровете не е нещо толкова сложно, трудно или бавно за правене.
А що се отнася до времето, макар и без опит, сигурен съм, че пак ще е по-бързо отколкото да се домъкна до някъде, да чакам да ми го направят и да се върна. Също така специално за тази процедура цената на консумативите е нищожна, плаща се почти изцяло за труда.
А що се отнася до времето, макар и без опит, сигурен съм, че пак ще е по-бързо отколкото да се домъкна до някъде, да чакам да ми го направят и да се върна. Също така специално за тази процедура цената на консумативите е нищожна, плаща се почти изцяло за труда.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Полиране на фарове
Аз фолирах фарове и халогени в София детайлинг студио за 180 лв. Момчетата са разбрани, чухме се, запазих час след няколко дни и за 2-3 часа беше готово.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Полиране на фарове
За тези колонки става въпрос (снимката не е от моята кола, а е илюстративна):albertf написа: 30.01.2024, 09:54:20 би ли споделил снимка на фолираните колонки или да обясниш кои точно са тези 4 колонки на вратите?

При мен тези колонки са с гланцова пластмаса. Върху нея идеално се лепи фолио. По принцип там всеки би могъл и сам да си изреже и запели фолио, но трябва да си направи шаблон, за да стане хубаво и точно по ъглите.
При други нива на оборудване на О4 е възможно пластмасата на колонките да не е гланцова, а грапава/матирана.
При тях фолио не е нужно, а и върху такава основа трудно се лепи.