Kuko написа: 12.01.2024, 14:27:23В крайна сметка направих поръчка на 2.0 Дизел автомат 150к.с. Style plus син енерджи. Предвиден за производство февруари, а аз ще го очаквам средата на март.Ради написа: 29.12.2023, 17:08:32 Ако е заради автомата донякъде те разбирам, ако е заради дизела... аз от 2007 карах само дизелови Октавия 2,0/140/150 к.с. минах през помпа дюза и комън рейл... но лично мое мнение е, че дизела не върви така както вървеше преди заради еконормите. Просто двигателя си има свой "програмен" начин на набиране.... поне за мен, който не съм състезател, удоволствието, чувството вече не е същото. Може би от две поколения назад съм на бензин. Разликата в разхода на гориво не е толкова голям, но зависи и какъв ти е годишният ти пробек.
За мен разлика от 5 - 6 хил. лева в бензин/дизел, като сложиш и по-високота цена в КАСКОТО заради по-високата цена на дизеловият автомобил при мен се губи просто смисъла. Някой биха казали избиване няма.
Относно DCC нямам представа, не съм карал Октавия с DCC.
Но знам, че има поне за мен сериозна разлика в 1,8/180 к.с., която карах преди години и 1,5/150 до преди няколко месеца, като поведение на колата на пътя.
Може би заради разликата в окачването, тъй като 1,8 беше с многораменно, а при 1,5 е с греда.... може би заради по тесните гуми, които монтират сега... не знам.
Моето мнение е ако можеш да направиш тест драйв и сам да прецениш дали си заслужават тези +2к.,
Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Skodilak90
Поръчка на нова Октавия.
-
Skodilak90
Поръчка на нова Октавия.
Звучи много добре, ако няма да чакаме 1 година и се кача на Шкодилака преди лятото, защото за сефте поръчвам нова кола и мерака е голямSev написа: 12.01.2024, 18:01:16 От юли пускат фейслифта
Затова производство се случва бързо
А заради неизпълнени квоти за 4х4 и цените са добри
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Поръчка на нова Октавия.
Фейслифта ще е 20% отгоре
Ще се чака
И в началото може би няма да има 4х4
А реално ще е същата кола
И аз бих взел сегашната
Ще се чака
И в началото може би няма да има 4х4
А реално ще е същата кола
И аз бих взел сегашната
-
Skodilak90
Поръчка на нова Октавия.
Супер, Кико и аз съм поръчал абсолютно същата модификация, цвят, двигател,комби на 2.1.2024г.Skodilak90 написа: 12.01.2024, 18:12:38Kuko написа: 12.01.2024, 14:27:23В крайна сметка направих поръчка на 2.0 Дизел автомат 150к.с. Style plus син енерджи. Предвиден за производство февруари, а аз ще го очаквам средата на март.Ради написа: 29.12.2023, 17:08:32 Ако е заради автомата донякъде те разбирам, ако е заради дизела... аз от 2007 карах само дизелови Октавия 2,0/140/150 к.с. минах през помпа дюза и комън рейл... но лично мое мнение е, че дизела не върви така както вървеше преди заради еконормите. Просто двигателя си има свой "програмен" начин на набиране.... поне за мен, който не съм състезател, удоволствието, чувството вече не е същото. Може би от две поколения назад съм на бензин. Разликата в разхода на гориво не е толкова голям, но зависи и какъв ти е годишният ти пробек.
За мен разлика от 5 - 6 хил. лева в бензин/дизел, като сложиш и по-високота цена в КАСКОТО заради по-високата цена на дизеловият автомобил при мен се губи просто смисъла. Някой биха казали избиване няма.
Относно DCC нямам представа, не съм карал Октавия с DCC.
Но знам, че има поне за мен сериозна разлика в 1,8/180 к.с., която карах преди години и 1,5/150 до преди няколко месеца, като поведение на колата на пътя.
Може би заради разликата в окачването, тъй като 1,8 беше с многораменно, а при 1,5 е с греда.... може би заради по тесните гуми, които монтират сега... не знам.
Моето мнение е ако можеш да направиш тест драйв и сам да прецениш дали си заслужават тези +2к.,
Чакам края на месеца , за да се свържа с ЕТ и да разбера дата за производство. Подготвил съм се с търпение
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Поръчка на нова Октавия.
От тази седмица срока за доставка е 90 работни дни.
Поръчах лава син металик 2.0 дизел 4х4 style plus, dcc и някоя и др глезотийка.
Поръчах лава син металик 2.0 дизел 4х4 style plus, dcc и някоя и др глезотийка.
-
Skodilak90
Поръчка на нова Октавия.
Те са намали на половина срока на доставка. Моят договор от предходната седмица е с срок 180 работни дни.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Поръчка на нова Октавия.
Отиди и си добави някоя дребна екстра...
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
Поръчка на нова Октавия.
удължиха "промоцията" до 16.2
но вече не може да се допълват екстри
само каквото вече е включено в оборудването
но вече не може да се допълват екстри
само каквото вече е включено в оборудването
-
Skodilak90
Поръчка на нова Октавия.
Явно са направили здрава активност в производственият процес преди старта на фейслифта, защото и на мен за момента ми дадоха 7-ма седмица за производство
, но да видим след две седмици какво ще кажат.
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
Поръчка на нова Октавия.
Какво мислите за добавка на спортно окачване (само гъзария че е по-ниска или има защо. И радио болеро 10инча което няма навигация ,Или гошо церовки с Андроида който има инсталиран igo навигация с ъпдейт.?
-
nokian1
Поръчка на нова Октавия.
Здравейте,на 11.01.2024г. си поръчах Шкода Октавия 2.0tdi автомат ,4х4,комби син Енерджи.Искам да ви попитам как разбирате кога се очертава да бъде произведена?Тъй като на мен не ми казаха нищо.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Поръчка на нова Октавия.
Аз имам спортно окачване, но не мога да дам оценка дали е по-хубаво от стандартно, тъй като не съм карал О4 без спортно окачване. Моята освен това е и с DCC, което също оказва влияние за усещането. Спортното окачване не само е по-ниско, а е и с по-твърди пружини. Сравнявайки със старата ми О2, стандартното окачаване на старата ми О2 повече го харесвам (хем стегнато, хем комфортно) и го чувствам като по-практично за българските улици и пътища. Относно спортно / неспортно на О4 трябва да кажат хора, които са карали и двете.РАПАН написа: 21.01.2024, 15:41:27 Какво мислите за добавка на спортно окачване (само гъзария че е по-ниска или има защо.
Иначе от DCC има полза. Чрез него можеш да омекотиш окачването, когато се движиш по разхлопани улици (истински полезно е там) и да го втвърдиш, когато си на хубава равна настилка. Имай предвид, че DCC също сваля височината на окачването с 15 мм. Ако си със спортно + DCC, общото намаление на височината е пак 15 мм, а не 15 + 15 мм.
Няма смисъл да поръчваш фабрична навигация. Можеш по всяко време по-късно да платиш и да ти се активира фабричната навигация на Болерото, ако ти се прииска фабричната навигация.
Това не го разбрах добре.РАПАН написа: 21.01.2024, 15:41:27 Или гошо церовки с Андроида който има инсталиран igo навигация с ъпдейт.?
Иначе iGO е страхотна навигация, аз я ползвам от много години, но тя не поддържа Android Auto и не може да я презентираш на дисплея на мултимедията. Имаше хакерски начини да се покаже там, но не знам дали все още може, тъй като Google постоянно променят и затягат Android Auto и много от хакериите там вече не работят. iGO освен това не е интерактивна - тя е offline навигация и не сигнализира в реално време за полицейски постове и опасности на пътя, които са били отбелязани от другите водачи, минали малко преди теб. По-добре се ориентирай към Waze. Waze не е добра като навигация, изисква постоянна връзка с Интернет (което е проблем в дръжави като Сърбия, Македония и Турция, където roaming-ът е много скъп), но пък е интегрирана с Android Auto (т.е. презентира се на дисплея на мултимедията) и от нея има реална полза за предпазване от мобилни камери и катаджийски постове.
Последно промяна от smoke на 21.01.2024, 21:21:58, променено общо 2 пъти.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Поръчка на нова Октавия.
При поръчката не могат да ти кажат веднага, тъй като трябва Шкода първо да приемат поръчката и да я планират. Тогава в системата им се появява прогнозна седмица за производство. Тази прогнозна седмица е някакъв ориентир, но не е нещо стабилно, тъй като често се случва да се промени. При мен прогнозната седмица се появи само няколко дни след поръчката, при други хора се появява пък 2-3 седмици или месец след поръчката. Само дилърът може да ти каже дали вече има прогнозна седмица и кога е, тъй като това се вижда в тяхната система.nokian1 написа: 21.01.2024, 17:30:21 как разбирате кога се очертава да бъде произведена?Тъй като на мен не ми казаха нищо.
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
Поръчка на нова Октавия.
@Smoke ,Имаме колега който монтира Андроид медии .Често виждам ,че колеги с оригинална медия преминават на въпросния Андроид медия ,тъч скрин.Както тук публикува така и в skoda forum на фб страницата.Като прочетох днес и малките букви,в офертата за нов автомобил,че се ограничава възможност за допълнително оборудване ,ще чакам великден с какво ще ме примамят за нов автомобил.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Поръчка на нова Октавия.
РАПАН, на Октавия 4 не може да се сложи Андроид медия. За момента де ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS