Ръчно с бутона може. Не съм сигурен за друг вариант.Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Ръчно с бутона може. Не съм сигурен за друг вариант.[Everybody lies]
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Има и хиксче на дисплея.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Да споделя нещо, ако случайно някой не знае. Вчера се чудех как мога да изключа напълно климатроника освен през мултимедията. Оказа се, че има как, а именно - завърта се контролера за степента на вентилатора до минимум, изчаква се секунда и пак се завърта в посока противоположна на часовниковата стрелка и се изключва.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Днеска най-накрая успях да я разтикам малко повече от 10км градско на ден. Направих София -> Самоков -> хапка пийка При Соте -> Сапарева Баня -> Струма -> София. Не съобразих, че половин София се изнася за Боровец с 45км/ч, но все пак.
Ето впечатления, коментари и въпроси.
- Доста яка кола! Комфортна е, удобна е, има фаца, абе готино ми е. Вярно, че идвам от Фордалнка, но все пак, като я паркирам и се обръщам да си я погледам няколко пъти. Щях да имам много повече забележки и коментари ако бях взел нещо друго за около 50-55к. 70 не е малко, но колата определено не е лоша.
- DSG-то ще е явно цяло изкуство. Свикнах сравнително бързо, но при фини маневри все още не мога да я накарам мазничко да си тръгва напред и назад. Тръгнах да изпреварвам на няколко пъти. Веднъж се изстрелва супер, веднъж мисли 2 секунди. Според мен веднъж като ѝ свикна на пинизите ще мога да правя точно това, което искам, но ще мине време.
- Има ли начин като спра (било на светофар, било в задръстване или подобно), като си вдигна крака от стопа да тръгва сама? Тя го прави, но само в някои определени случаи (мисля, като е пусната ръчната и я спра ръчно).
- Автоматичните дълги са трепач. Карах градско, извънградско с трафик, магистрала, без трафик, ами страхотно се държат и не мисля, че преча на някой (поне не ми светкаха). Ясно се виждаше как като “види” кола намаля интензитета и отваря дупка само за нея.
- Canton е доста посредствен. Поиграх си и с настройките, топ звук не мисля, че може да изкара. Не е лош, но не е нещо уау.
- Дали защото съм по-високичък, дали защото има прекалено много настройки, седалката нещо не ми е удобна
Ще свикна 100 про, но трябва сериозно да си поиграя как да я настроя най-добре.
- Гледам да не вдигам повече от 2000 оборота, но тук таме 2500 правя, при едно изпреварване стигна и до 3500. Като цяло гледам да не я юркам. Горе-описаната разходка днес е 160км и средния разход беше 7.4, та това само говори.
- Като мина на “M” ръчен режим на кутията с перцата, как да върна пак в автоматичен “D”? Реших да си поиграя, свалих предавка с перото и газ, но после си остана на М та трябваше с лоста да върна. Като цяло, тези пера в кой случай са полезни/хитри за ползване? Аз си го представях, че при изпреварване, падам с една предавка на перцето, напомпвам до долу газта и тя сама си продължава.
- От ЕТ ми казаха, че след 100-200км е хубаво да си запазя час при тях, да долеят антифриз защото винаги падал.
Ще го видя по-късно как е нивото, но вие чували ли сте за такава практика?
- Би било супер да може да виждам Waze или Google maps на Virtual Cockpit, но мисля и Columbus не го прави.
Като цяло, определено съм доволен!
- Доста яка кола! Комфортна е, удобна е, има фаца, абе готино ми е. Вярно, че идвам от Фордалнка, но все пак, като я паркирам и се обръщам да си я погледам няколко пъти. Щях да имам много повече забележки и коментари ако бях взел нещо друго за около 50-55к. 70 не е малко, но колата определено не е лоша.
- DSG-то ще е явно цяло изкуство. Свикнах сравнително бързо, но при фини маневри все още не мога да я накарам мазничко да си тръгва напред и назад. Тръгнах да изпреварвам на няколко пъти. Веднъж се изстрелва супер, веднъж мисли 2 секунди. Според мен веднъж като ѝ свикна на пинизите ще мога да правя точно това, което искам, но ще мине време.
- Има ли начин като спра (било на светофар, било в задръстване или подобно), като си вдигна крака от стопа да тръгва сама? Тя го прави, но само в някои определени случаи (мисля, като е пусната ръчната и я спра ръчно).
- Автоматичните дълги са трепач. Карах градско, извънградско с трафик, магистрала, без трафик, ами страхотно се държат и не мисля, че преча на някой (поне не ми светкаха). Ясно се виждаше как като “види” кола намаля интензитета и отваря дупка само за нея.
- Canton е доста посредствен. Поиграх си и с настройките, топ звук не мисля, че може да изкара. Не е лош, но не е нещо уау.
- Дали защото съм по-високичък, дали защото има прекалено много настройки, седалката нещо не ми е удобна
- Гледам да не вдигам повече от 2000 оборота, но тук таме 2500 правя, при едно изпреварване стигна и до 3500. Като цяло гледам да не я юркам. Горе-описаната разходка днес е 160км и средния разход беше 7.4, та това само говори.
- Като мина на “M” ръчен режим на кутията с перцата, как да върна пак в автоматичен “D”? Реших да си поиграя, свалих предавка с перото и газ, но после си остана на М та трябваше с лоста да върна. Като цяло, тези пера в кой случай са полезни/хитри за ползване? Аз си го представях, че при изпреварване, падам с една предавка на перцето, напомпвам до долу газта и тя сама си продължава.
- От ЕТ ми казаха, че след 100-200км е хубаво да си запазя час при тях, да долеят антифриз защото винаги падал.
Ще го видя по-късно как е нивото, но вие чували ли сте за такава практика?- Би било супер да може да виждам Waze или Google maps на Virtual Cockpit, но мисля и Columbus не го прави.
Като цяло, определено съм доволен!

-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Пробвай да задържиш дясното перо "+". То деактивира ръчния (М) режим.Shake написа: 19.01.2024, 23:44:59
- Като мина на “M” ръчен режим на кутията с перцата, как да върна пак в автоматичен “D”?
Също така ако в Normal на D ти изключва от скорост, когато си махнеш крака от газта (coasting) , с кратко натискане на перо "-" можеш да я върнеш на скорост без да натискаш спирачка.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Определено след като се разработи ще си поиграя доста със спортния режим на кутията. Като си знам стила на шофиране, мисля ще е за мен.gbuyukliev написа: 20.01.2024, 00:21:42 Не бих ползвал S на кутията още в началото аз, но като я поразработиш малко, пробвай да експериментираш с S в дадени ситуации
Ще я погледна днес, като я поразтикам малко в снега. Въпросът е, че въобще не ми се ходи при ЕТ, толкова ме напрягат тея боклуци. Казаха изрично да не си доливам сам, но като се разчета малко каква по-точно се слага, нищо чудно да си долея сам.
Да, влезе в çoasting вчера, но не съм сигурен дали не експериментирах с Eco режима. По спомен бях малко по-засилен и надолнище.kolyo b8 написа: 20.01.2024, 08:00:11 Също така ако в Normal на D ти изключва от скорост, когато си махнеш крака от газта (coasting) , с кратко натискане на перо "-" можеш да я върнеш на скорост без да натискаш спирачка.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
На мен ми казаха да долея вода при нужда. Имаше една миризма като от стичане на антифриз по колектора и изпаряване. Следя нивото и аз.
-
silent
Долей ако има нужда дестилирана вода. Не си губи времето в ЕТ за такава глупост.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Недоумявам как нова кола за 100-200 км ще губи антифриз! Или има теч или системата не е напълнена както трябва, което е много тъпо.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Не е добра идея да се долива вода, по-скоро заради антикорозионната защита, дори и да не се отрази много на температурата на замръзване. Освен това при нова кола вероятно е против гаранционните условия. А и антифризът по спецификацията на VAG го има навсякъде.
- GeorgiDimov
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 190 DSG
ex. Skoda Octavia III 1.5TSI DSG
И мен ме предупредиха че може да спадне нивото на антифриза и да си долея сам при нужда. Казаха ми че задължително трябвало да отговаря на спецификацията на vag и ми предложиха да си взема от тях.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Освен да имат съмнения за не напълно обезвъздушена система... На дали чисто нова кола ще губи антифриз. Едно шише на излизане от ЕТ в багажника мятате и при нужда - докосвате директно.
-
Mandalay89
Колеги,
Някой има ли подобна чудесия на държача за чаши. На тестовата го нямаше и явно е нова "екстра" и се чудя как и дали може да се маха, защото ми прави нефункциониращ държача.
Някой има ли подобна чудесия на държача за чаши. На тестовата го нямаше и явно е нова "екстра" и се чудя как и дали може да се маха, защото ми прави нефункциониращ държача.

- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
-
Mandalay89
Въртя, натискам, дърпам и не става. Вероятно нещо бъркам, защото не вярвам да изисква сила, за да стане.