Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Май не е толкова зле Кантона, но шумоизолацията куца в този смисъл.
Това с матричните на брата твърди, че никой не е освятквал със С3, ама в темите за О4 го спрягат, че не са ОК.
Това с матричните на брата твърди, че никой не е освятквал със С3, ама в темите за О4 го спрягат, че не са ОК.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
При мен матричните са ОК, не ми светкат насреща. Освен на магистралата де, там го установих по трудния начин, после ми казаха колегите, че то си пишело, да не се ползват на магистрала.
А и в мъгла са неадекватни матричните на автомат, ама то е разбираемо.
Иначе съм много хепи с тях, една от най-смислените екстри в колата.
А и в мъгла са неадекватни матричните на автомат, ама то е разбираемо.
Иначе съм много хепи с тях, една от най-смислените екстри в колата.
Бееееее.....
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Той буфера на Супърба поне е в долапа отстрани. На Кодиака е отдолу и като напълниш с багаж... забрави да го чуеш.
Бееееее.....
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
За My Skoda приложението пише:tsb написа: 16.01.2024, 20:57:51 Второ има друг ап MySkoda само, при мен се инсталира, но не ми дава да си добавя кола в гаража и ме връща да си инсталирам Essential, което си работи при мен, но ме навежда на мисълта, че за по-нови автомобили е само MySkoda.
По-късно днес ще пробвам да добавя Superb-a и ще пиша.At present, the MyŠkoda app supports the following Škoda vehicles: Enyaq iV, Enyaq Coupé iV, Scala, Kamiq, Superb iV, Octavia iV, and the fourth generation of the Octavia and Fabia models. The Superb and Kodiaq also work with the app, as do Karoq models produced at the end of 2020 and more recently
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Не може да се добави Супърба в My Skoda, излиза съобщение, че колата не се съпортва и те насочва към My Skoda Essential
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Добави я първо в есеншъла. Активирай всичко през медията там с двата ключа и т.н. След като заработи в есеншъла има голяма вероятност да тръгне и в чистото my skoda, като само се логнеш с акаунта си - поне при мен така стана. Ъпдейта на my skoda е от 2-3 дни с поддръжката на повече автомобили, преди това бе само за ениак.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Ето какви коли подържа новата версия :

- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Дългите не се ползват на магистрала.toraborat написа: 16.01.2024, 22:46:56 Tuscany написа: ↑16.01.2024, 21:42:36
Я кажи за мантинелите? Нали имаш в предвид матричните?
Ами когато не вижда фаровете на насрещния и не сваля дългите и му вади очите, с тирове е най-зле. Като присветнат и се усеща да свали, но пак бърка, иначе са адекватни като цяло и хубаво светят.
Умопомрачително е колко хора си карат на дълги по магистралата в България, било то с умни фарове или не.
Дори на С-класа да са фаровете, пак ще осветяваш отсреща хората.
Поздрави за колата, супер избор.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
На магистралата би било прекрасно да се ползват. Последно като карах (сегашната кола), пред мен нямаше дълго време никой, но отсреща имаше. И понеже имам асистент за дългите, не се включиха нито един път. Представих си, че матричните ще светят пред мен, но не и отсреща.
Гледам, че в briskoda говорят за О4, че на магистрала видимо намаляла интензитета на левия фар ... Явно ще трябва да чакаме S4.
Гледам, че в briskoda говорят за О4, че на магистрала видимо намаляла интензитета на левия фар ... Явно ще трябва да чакаме S4.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Проста геометрия е бе хора!
Ако мантинелата закрива светлината на фаровете на отсрещния - ще му облещи дългите. Това, че в някакви условия, системата е работила добре на магистрала, съвсем не значи, че винаги е добре. Тя е несъвршенна априори - 1% от колите да заслепиш, пак е нередно. Точно по същата причина, някой си перкат по магистралата перманентно на дълги, защото си мислят, че те като не виждат фаровете на отсрещния и той не вижда техните. Само дето не им хрумва, че шофьора на камиона седи един метър по-високо от тях.
На магистрала просто не се кара на дълги. Или поне не и когато от другата страна има кола.
Ако мантинелата закрива светлината на фаровете на отсрещния - ще му облещи дългите. Това, че в някакви условия, системата е работила добре на магистрала, съвсем не значи, че винаги е добре. Тя е несъвршенна априори - 1% от колите да заслепиш, пак е нередно. Точно по същата причина, някой си перкат по магистралата перманентно на дълги, защото си мислят, че те като не виждат фаровете на отсрещния и той не вижда техните. Само дето не им хрумва, че шофьора на камиона седи един метър по-високо от тях.
На магистрала просто не се кара на дълги. Или поне не и когато от другата страна има кола.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Ето какво се получава с матрични дълги на магистралата.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами всъщност в клипчето негативния ефект за отсрещните не се вижда, защото мантинелата е ниско и фаровете на отсрещните се виждат. Но когато е двойна или зелен пояс и отсреща иде камион, директно му прави заварка на очите. И това се случва и на матрични и на лупи с автоматика. Просто камерата не вижда отсрещните и пуска дългите.
Проблема на нашенските магистрали е, че нямат маркировка и са пълни с препятствия. На Запад от Сърбия не ми се налага да включвам дълги по магистрала - маркировката чертае пътя доста напред. А ако има проблемно място то винаги е осветено. Тука е .... така.
Бееееее.....
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Разбира се, че не се вижда. Тук се вижда ефект "дискотека", който е толкова кофти, че на практика дългите матрични са неизползваеми по нашите магистрали.Цецо75 написа: 17.01.2024, 10:23:16 Ами всъщност в клипчето негативния ефект за отсрещните не се вижда
Иначе по въпроса за заслепяването - според мен само камионите го отнасят и то ако пътя има баири. Камерата ни се намира почти на покрива на колата, над нивото на очите и би трябвало да вижда нещата малко по-рано от нас. Изключения винаги ще има.
В събота имах нещастието да пътувам по Хемус по тъмно. Яко вирнати фарове с много грешни за фаровете им крушки, както и други каращи изцяло на дълги. Просто беше светлинен апокалипсис. Винаги е имало такива хора, но тоя път беше шокиращо масово.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
На С3 преди фейса с биксенон и smart light assist, винаги съм карал с автоматични дълги и никога не са ми са ми присветвали, че заслепявам някого.Цецо75 написа: 17.01.2024, 10:23:16 И това се случва и на матрични и на лупи с автоматика. Просто камерата не вижда отсрещните и пуска дългите.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Доста кофти се спират автоматичните дълги, някой знае ли само с лоста как става? Аз ги гася от копчето което не е оптимално.