Аз го имам това, явно е капaцитивен
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

Самоцитирам се и продължавам мнението си, защото има какво ново да добавя. Благодарение на този супер @ЦецоNOL, (Жив и здрав, Цец), воланът на който съм публикувал снимка вече е на колата, съответно без проблеми по гаранцията на автомобила:rts написа: 08.01.2024, 11:16:46 От моите експерименти, четене и обсъждане с колега работи по-следния начин за автоматичното тръгване, другото няма смисъл да се обяснява, като има и едно много важно условие - дали колата е с капацитивен (вградени сензори за допир) или без - това лесно се проверява с липсата/наличието на Travel assist бутон от дясно на волана до копчето за асистентите.
Без капацитивен волан при автоматично спиране до 3 секунди, колата сама възстановява движението ако предният автомобил потегли. В този момент свети и "acc в готовност" на таблото. Минат ли повече от 3 секунди без да се тръгне надписът "acc в готовност" изчезва - тогава е необходимо или да се натисне газта или да се дръпне лостчето на acc към шофьора (позиция "resume") Ако разполагате с капацитевен волан, поставянето на ръцете върху него кара автомобилът също да тръгне. Би следвало и времето в което колата потегля сама с капацитивен волан да е минута вместо 3 секунди (на таблото да свети acc в готовност"), но това не мога да го гарантирам от личен опит. При всички положения натискането на спирачката деактивира асистента, но това по подразбиране е ясно на всички предполагам.
п.с. всички коли които имат acc и front assist реално си имат така наречения "traffic jam assist"

Благодаря за поредното доверие Стефчо.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

Не оставяш ли прекалено голямо разстояние до предният,naster написа: 09.01.2024, 21:18:16 Кефи ме, обаче днес сутринта беше такова пъплене от Княжево, а по околовръстното шосе с АСС се кара много спокойно.