Адаптации и трикове за Супърб 3 с VCDS Vag-Com
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skertin
- Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI
Ще се пробва съвсем скоро, надявам се до края на седмицата 
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Стискаме палци всичко да стане бързо. Новите не са ли с predictive не с adaptive cc?

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
И да и неskertin написа: 08.01.2024, 09:17:42 разполага стандартно с Front Assist и ACC, значи ли това, че би следвало да спира сама и да тръгва в градски условия?
Ако има разпознаване на знаци - много вероятно е да има и предикативен темпомат. Не че много би помогнал в града.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Аз съм останал с впечатлението, че Predictive ACC(прилага ограниченията на скоростта от знаците и навигацията) не се предлага заводски за Суперб 3, а само за Пасат В8, но е възможно да се включи след това, ако е инсталиран подходящ преден радар. С уточнението, че това е от ровене по обяви и ценови листи, не съм гледал истински фейслифт автомобил. Може някой с такъв да сподели.
[Everybody lies]
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
При О4 бе нужно още едно доплащане - Traffic Jam Assist. Не зная при С3 дали е така.Мичев написа: 08.01.2024, 10:14:34 За тръгването още не съм разгадал условията при които го прави сама.
- Мичев
Това го нямам и определено в повечето случаи колата потегля сама. Имам единствено ACC.Erebus написа: 08.01.2024, 10:18:00 При О4 бе нужно още едно доплащане - Traffic Jam Assist. Не зная при С3 дали е така.
- skertin
Дали пак няма нещо общо с auto hold-a?Мичев написа: 08.01.2024, 10:14:34 За тръгването още не съм разгадал условията при които го прави сама. Понякога тръгва, друг път изисква чукване на педала на газта.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
- Мичев
Не го ползвам от бутона. Знам, че се активира автоматично при наклон, но не мисля, че има общо в случая.
- skertin
Хммм, току що питах търговеца от любопитство да видя какво ще каже. Той твърди, че Traffic Jam Assist бил включен в стандартното оборудване при Л&К и колата ще спира/тръгва сама във задръствания.
- Мичев
Гледах рекламата на traffic jam assist за супърб и дори там няма отделна опция за включване изключване. Явно автомобилите с ACC си го имат по подразбиране. В ценовата листа също не е упоменато където и да е.
ПС - Аз съм с Edition + допълнително ACC.
ПС - Аз съм с Edition + допълнително ACC.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
От моите експерименти, четене и обсъждане с колега работи по-следния начин за автоматичното тръгване, другото няма смисъл да се обяснява, като има и едно много важно условие - дали колата е с капацитивен (вградени сензори за допир) или без - това лесно се проверява с липсата/наличието на Travel assist бутон от дясно на волана до копчето за асистентите.
Без капацитивен волан при автоматично спиране до 3 секунди, колата сама възстановява движението ако предният автомобил потегли. В този момент свети и "acc в готовност" на таблото. Минат ли повече от 3 секунди без да се тръгне надписът "acc в готовност" изчезва - тогава е необходимо или да се натисне газта или да се дръпне лостчето на acc към шофьора (позиция "resume") Ако разполагате с капацитевен волан, поставянето на ръцете върху него кара автомобилът също да тръгне. Би следвало и времето в което колата потегля сама с капацитивен волан да е минута вместо 3 секунди (на таблото да свети acc в готовност"), но това не мога да го гарантирам от личен опит. При всички положения натискането на спирачката деактивира асистента, но това по подразбиране е ясно на всички предполагам.
п.с. всички коли които имат acc и front assist реално си имат така наречения "traffic jam assist"
Без капацитивен волан при автоматично спиране до 3 секунди, колата сама възстановява движението ако предният автомобил потегли. В този момент свети и "acc в готовност" на таблото. Минат ли повече от 3 секунди без да се тръгне надписът "acc в готовност" изчезва - тогава е необходимо или да се натисне газта или да се дръпне лостчето на acc към шофьора (позиция "resume") Ако разполагате с капацитевен волан, поставянето на ръцете върху него кара автомобилът също да тръгне. Би следвало и времето в което колата потегля сама с капацитивен волан да е минута вместо 3 секунди (на таблото да свети acc в готовност"), но това не мога да го гарантирам от личен опит. При всички положения натискането на спирачката деактивира асистента, но това по подразбиране е ясно на всички предполагам.
п.с. всички коли които имат acc и front assist реално си имат така наречения "traffic jam assist"
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Интерсно, ще го пробвам това с волана, защото и аз наблюдавам същото поведение. Но съм почти сигурен, че го имаше като отделен пакет.
- naster
На волана имам отдясно копчето за опциите за lane assist и тн. Другите са за дигиталното табло и за вдигане за разговор/нави. Имам ли капацитивен?

-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
За по-старите типове волани не знам и не съм търсил дали изобщо имат капацитивен вариант, но мисля че нямат.
Иначе това което съм посочил с червената стрелка е копчето за ТА, което гарантира, че има сензори:

На втората снимка очертаното с големия правоъгълник е модула за сензорите:

Това са снимки от последните варианти на воланите за шкода, а твоя е предишния.
Иначе това което съм посочил с червената стрелка е копчето за ТА, което гарантира, че има сензори:

На втората снимка очертаното с големия правоъгълник е модула за сензорите:

Това са снимки от последните варианти на воланите за шкода, а твоя е предишния.
- naster