1.5 TSI MHEV DSG coasting
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
grnka
- Гараж: Skoda Octavia 1.5 TSI MhEV 2023
След няколко месеца каране много съм доволен от колата само едно нещо ме дразни. Когато карам на нормален режим на кутията и постоянно изключва от скорост и гаси двигателя. Бих казал че не усещам хич кога пали мотора и кога го гаси но в градски условия ме кара да използван спирачките постоянно. От няколко дена карам на спортен режим и колата като пуснеш газта спира с мотора все едно си на ръчни скорости досега не виждам разлика в консумация на гориво. При вас как е? Как карате по принцип?
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз смятам, че в градски условия е нормално да се използват постоянно спирачките. Най-малкото, при инцидент на светофар, ако те чукнат, на не подпреш предния и да си ударен отпред и отзад. Още повече като светят стоповете си е добре да те гледа идващият отзад. Не знам при Autohold-а дали като е вкючен, светят стоповете при освободен педал на спирачките.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Е,как бе, супер е да ти вадят очите, спор няма
Идващият отзад, ако не види цяла кола, разчитай ти на стоповете
Последно промяна от Taratajki на 05.01.2024, 09:27:52, променено общо 1 път.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Светят си стоповете, когато седиш на Autohold.
Като бях за няколко седмици с Октавията на баща ми, в града карах само на спортен режим на скоростната кутия. Скоростите се сменяха, когато аз бих ги сменил и винаги имах достатъчно пъргавина в случай, че искам да се престроя. Отделно наистина с coasting-а от D трябваше да натискам много повече спирачките и беше досадно.
Оттогава препоръчах на баща ми в градско да си кара на спортен, а на извънградско в нормален режим на кутията.
Като бях за няколко седмици с Октавията на баща ми, в града карах само на спортен режим на скоростната кутия. Скоростите се сменяха, когато аз бих ги сменил и винаги имах достатъчно пъргавина в случай, че искам да се престроя. Отделно наистина с coasting-а от D трябваше да натискам много повече спирачките и беше досадно.
Оттогава препоръчах на баща ми в градско да си кара на спортен, а на извънградско в нормален режим на кутията.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Не става въпрос за крайности, то ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. Имам предвид нормални ситуации. Когато гледаш пътя и видиш стопове, този пред теб или е спрял или спира. Това имам предвид.Taratajki написа: 05.01.2024, 09:16:55 Идващият отзад, ако не види цяла кола, разчитай ти на стоповете
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Аз пък нямам coasting на D. При мен го има само когато съм на E (Economy) - но пък аз съм с дизел и може заради това да са разликите. При мен на Coasting - просто изключва от скорост и колата си върви по инерция - все едно е на N.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
При coasting би трябвало да ти поддържа скоростта, поне доколкото може. При мен на Кията работи само ако съм на Еко, та е нормално при Спорт да го няма.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
И при отнемане на газта светва едно "Eco" на таблото в горната лента на екрана. Пробвах да я карам така - реално доста спъва колата, разходът не пада, дори може би се увеличава спрямо "Комфорт". И след повторно палене, скоростите са на D отново и пак трябва да избираш еко-режим.

- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
@naster, твоята не съм сигурен дали е MHEV? Това с Еко индикацията е изключването на цилиндрите, което го имаше при всички VAG, вкл. и моя Пасат. В случая говорим за изключване на двигателя при MHEV, и въпреки това се поддържа инерцията с помощта на батерията.
-
grnka
Това досадно натискане на спирачки постоянно ме нервира. При MHEV е същото и на еко и на D режима на кутията поне аз не намирам никаква разлика. При мен има две положения: coasting и постоянно натиска е на спирачки и от време на време да запалва двигателя или да си върви както трябва. Както чета по форуми други това е функция при всичките MHEV и няма как да се изключи. Значи след гаранционно обслужване ще ходя при някой специалист да го премахне
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
-
grnka
Update:
Включих ECO DRIVING + TIPS от асистенции за каране. Сега ако има кола пред мене спира с моторна спирачка докато се изравни или спре колата. Ебаси. Толкова време замирисаха ми накладките![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Включих ECO DRIVING + TIPS от асистенции за каране. Сега ако има кола пред мене спира с моторна спирачка докато се изравни или спре колата. Ебаси. Толкова време замирисаха ми накладките
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Тествах го тази вечер - при включен аутохолд спирам, изключвам от скорост, пускам всички педали и стоповете светят. Ако в това положение изключа аутохолда се активира ръчната и стоповете изгасват, колата остава на ръчна. Това е при ръчна кутия.spaldingrs написа: 05.01.2024, 08:28:27 Не знам при Autohold-а дали като е вкючен, светят стоповете при освободен педал на спирачките.
- v0rt3x
Може ли да дадеш повече информация от къде направи тази настройка, че не ми стана ясно?grnka написа: 07.01.2024, 08:27:51 Update:
Включих ECO DRIVING + TIPS от асистенции за каране. Сега ако има кола пред мене спира с моторна спирачка докато се изравни или спре колата. Ебаси. Толкова време замирисаха ми накладките![]()
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Изключването от скорост е ОК, но гасенете е супер дразнещо. Ако спреш старт-стопа спира да гасенето, само изключва от скорост.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.