Кафявият кораб | Skoda Superb III, L&K, 1.8 TSI - 180к.с.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
@Бай Онзи, @градско чедо, Благодаря ви!
- n_ivanov
Здравейте и за много години(километри)! Включвам се с малко ъпдейти и въпроси за колата.
Реших да си поръчам препарати за почистване и подхранване на салона. Тъй като ми е първа кола с кожен салон, а и досега никога не съм боравил с такива препарати, реших да не се хвърлям в дълбокото, затова се спрях на среден ценови клас. Поръчах си от сайта на детайлинг бг следните продукти:
- Herrenfahrt Smooth Leather Cleaner
- Herrenfahrt Smooth Leather Protection
- Keralux Jeans Cleaning set
- Carpro микрофибърна кърпа за подсушаване след автомивка
- Ароматизатор Smellow Deep Ice
Като за първо чистене и подхранване на салона, нямах големи очаквания, но като цяло съм доволен от двата препарата на Herrenfahrt. Доста мръсотия падна и се оказа, че бялата кожа била още по-бяла.
След нанасянето на Leather Protection кожата стана леко мазна и по-стегната (това може и да е само в моята глава).
Също така съм много доволен и от микрофибърната кърпа за подсушаване - поема солидно количество вода след автомивката.
От ароматизатора обаче никак не съм доволен. Уж имал дълготраен аромат с едно пръскане, ама реалността е съвсем друга - аромата трае не повече от 24 часа, независимо дали съм пръснал 1,2 или 3 пъти.
Все още не мога да дам мнение за почистващият препарат за следи от дънки, тъй като не ми се е наложило да го използвам.
Друго нещо което искам да направя е да си закупя видеорегистратор, да може да снима докато съм в движение, че Бургас е пълно с неадекватници и ще е хубаво да имам записан материал, ако се случи нещо. След като изчетох темата за видеорегистраторите съм се спрял на VIOFO. Тук вече имам два въпроса, които отчасти са взаимосвързани:
- Има ли възможност да се извади USB порт на огледалото за обратно виждане, с цел да не ми се мотае кабела пред очите?
- Ако няма възможност да се извади USB порт, знаете ли за човек в Бургас (може и Варна), който ще може качествено да скрие кабела?
Тъй като снощи ме спряха за проверка се оказа, че на 30.12 са ме щракнали със 77км/ч при ограничение 60км/ч извънградско. Като цяло не ми е проблем да си платя глобата, ако съм в нарушение, но в конкретната ситуация съм на 99% сигурен, че на конкретното място минах с по-ниска скорост. Има ли възможност да си получа снимката някъде, защото имам съмнения, че камерата ме е заснела преди знака за ограничение 60? Това е мястото на което са ме снимали https://www.google.com/maps/@42.2091337 ... ?entry=ttu (даже и на мапс-а стои там триногата
) и ако се вгледате ще видите, че знака е 100-150 метра по-напред, а моите съмнения са, че снимат още щом се покажеш от завоя къдете ограничението все още е 90. Може да е глупав въпрос, но за 11 години като шофьор това ми е първа глоба и не знам как се процедира в случая.
И тук може би идва момента да похваля Шкодата, че грам не се усеща скоростта по време на шофиране и човек лесно може да се отплесне и да прехвърли ограничението.
Реших да си поръчам препарати за почистване и подхранване на салона. Тъй като ми е първа кола с кожен салон, а и досега никога не съм боравил с такива препарати, реших да не се хвърлям в дълбокото, затова се спрях на среден ценови клас. Поръчах си от сайта на детайлинг бг следните продукти:
- Herrenfahrt Smooth Leather Cleaner
- Herrenfahrt Smooth Leather Protection
- Keralux Jeans Cleaning set
- Carpro микрофибърна кърпа за подсушаване след автомивка
- Ароматизатор Smellow Deep Ice
Като за първо чистене и подхранване на салона, нямах големи очаквания, но като цяло съм доволен от двата препарата на Herrenfahrt. Доста мръсотия падна и се оказа, че бялата кожа била още по-бяла.
Също така съм много доволен и от микрофибърната кърпа за подсушаване - поема солидно количество вода след автомивката.
От ароматизатора обаче никак не съм доволен. Уж имал дълготраен аромат с едно пръскане, ама реалността е съвсем друга - аромата трае не повече от 24 часа, независимо дали съм пръснал 1,2 или 3 пъти.
Все още не мога да дам мнение за почистващият препарат за следи от дънки, тъй като не ми се е наложило да го използвам.
Друго нещо което искам да направя е да си закупя видеорегистратор, да може да снима докато съм в движение, че Бургас е пълно с неадекватници и ще е хубаво да имам записан материал, ако се случи нещо. След като изчетох темата за видеорегистраторите съм се спрял на VIOFO. Тук вече имам два въпроса, които отчасти са взаимосвързани:
- Има ли възможност да се извади USB порт на огледалото за обратно виждане, с цел да не ми се мотае кабела пред очите?
- Ако няма възможност да се извади USB порт, знаете ли за човек в Бургас (може и Варна), който ще може качествено да скрие кабела?
Тъй като снощи ме спряха за проверка се оказа, че на 30.12 са ме щракнали със 77км/ч при ограничение 60км/ч извънградско. Като цяло не ми е проблем да си платя глобата, ако съм в нарушение, но в конкретната ситуация съм на 99% сигурен, че на конкретното място минах с по-ниска скорост. Има ли възможност да си получа снимката някъде, защото имам съмнения, че камерата ме е заснела преди знака за ограничение 60? Това е мястото на което са ме снимали https://www.google.com/maps/@42.2091337 ... ?entry=ttu (даже и на мапс-а стои там триногата
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Ако отидеш в КАТ и поискаш, ще ти дадат снимка. Поне в София за това няма проблеми. Виж тук за подробности при мой случай:n_ivanov написа: 05.01.2024, 12:00:50 Има ли възможност да си получа снимката някъде, защото имам съмнения, че камерата ме е заснела преди знака за ограничение 60?
viewtopic.php?p=311811#p311811
На тази моя снимка липсва скоростта, но на други мои снимки за скорост има и скоростта, и разстоянието.
Обърни внимание на снимката - на рамката в горния и долния край и отстрани има едни триъгълничета, които сочат къде точно е бил насочен лазерът (ако е било с лазерна тринога ARH CAM-S1), така че става ясно точно коя кола е отчетена, ако на снимката има повече от една кола.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Ето този въпрос и мене ме глозга. Моя случай е, че колата я поръчах без това, защото реших, че няма да ми трябва, а сега май съжалявамn_ivanov написа: 05.01.2024, 12:00:50 - Има ли възможност да се извади USB порт на огледалото за обратно виждане, с цел да не ми се мотае кабела пред очите?
Най вероятно и моята кола е вече в Дружба, но още не ми са се обадили. Дали това е от екстрите, които може да си ги поръчаш на вече произведена кола?
Като се чуя с моя човек ще е от нещата, които ще питам. Но ако не е вариант, дали верно може да се извади USB в някой друг сервиз?
- n_ivanov
Благодаря за разяснението, в понеделник ще се разходя до КАТ да си поискам снимката и ще обърна внимание за тези триъгълничета къде точно сочат. Просто искам да съм сигурен, че са ме снимали след знака, а не преди него и веднага ще си платя глобата, но ако не е така ще обжалвам пред съда, защото точно там си е чиста хранилка.smoke написа: 05.01.2024, 12:43:57 Обърни внимание на снимката - на рамката в горния и долния край и отстрани има едни триъгълничета
- n_ivanov
Силно се надявам да има възможност да се извади един порт на огледалото - стига да не трябва да се плати една торба пари за това.Stoyanov написа: 05.01.2024, 13:53:17Ето този въпрос и мене ме глозга. Моя случай е, че колата я поръчах без това, защото реших, че няма да ми трябва, а сега май съжалявамn_ivanov написа: 05.01.2024, 12:00:50 - Има ли възможност да се извади USB порт на огледалото за обратно виждане, с цел да не ми се мотае кабела пред очите?![]()
Най вероятно и моята кола е вече в Дружба, но още не ми са се обадили. Дали това е от екстрите, които може да си ги поръчаш на вече произведена кола?
Като се чуя с моя човек ще е от нещата, които ще питам. Но ако не е вариант, дали верно може да се извади USB в някой друг сервиз?
Преди малко бях до колата и забелязах, че имам само 2 USB порта в цялата кола - един в централната конзола и един за задните седалки. Не знам защо бях останал с впечатлението, че имам един в подлакатника. И сега като взема видеорегистратор ще трябва да го забуча в запалката, защото в USB-то отпред съм забучил AAWireless-a.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Вчера до късно точно с това се занимавах, поради липса на въпросния в огледалото: пуснах кабела на видеорегистратора "временно" над сенника. Причината е, че дори с помощта на кредитна карта не успях да подпъхна между стъклото и ръба на кората. След това с едно премостване на "А" колоната влиза под уплътнението на дясна врата и оттам се показва чак на 15см от запалката. Така или иначе капака под климатроника не го затварям, въпреки че кабелчето пречи последните 4мм. УСБ ползвам от подлакътника само за на жена ми телефона (АА), а децата имат 2 за задните седалки плюс инвертора.

- n_ivanov
Най-вероятно и аз така ще направя като за начало.
Късметлия си, че имаш USB в подлакътника и на мен щеше да ми е от голяма полза да държа там АА. Сега или ще трябва да бодна регистратора в запалката или да търся някакъв usb splitter който да ми изкара 2 гнезда.

- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Или може да се смени буксата на запалката директно с УСБ модулче. Не съм тествал обаче запалката какво ѝ прекъсва захранването.

-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Запалката има постоянно ток, така че не е добра идея да стои постоянно включен видеорегистратора. Ако имаш работа до София някой път отиваш при @JORDITO да ти опъне един кабел до бушоните и да го върже.n_ivanov написа: 05.01.2024, 14:44:44 Сега или ще трябва да бодна регистратора в запалката или да търся някакъв usb splitter който да ми изкара 2 гнезда.
- n_ivanov
Накрая май така ще направя - в началото колкото мога ще го скрия, а пък АА модула може да го преместя временно на задното USB, а когато ми се отвори път към София ще отида при @JORDITO, да го направи като хората и без това съм си наумил един ден да го посетя, ако може да направи още няколко нещица по колата (ако може и е съгласен).nmnikolov написа: 05.01.2024, 15:01:06 Ако имаш работа до София някой път отиваш при @ JORDITO да ти опъне един кабел до бушоните и да го върже.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
За тези видеорегистратори си вземайте и така нереченият Hardwire kit. Той е предназначен за връзка към бушониерата и да може да снима в Parking mode by motion detection.
Имам при мен такива китове.

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
Това дали има проблем с гаранцията?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
toraborat, няма кой да ти каже нещо,освен ако не тръгнеш да се заяждаш и вдигаш скандали. Ако те притеснява гаранция,отиваш в Еуратек да ти го монтират.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- n_ivanov
А този hardware kit ще свърши ли работа с друг модел камера (Viofo)?JORDITO написа: 05.01.2024, 23:59:29 За тези видеорегистратори си вземайте и така нереченият Hardwire kit. Той е предназначен за връзка към бушониерата и да може да снима в Parking mode by motion detection.
![]()