Аномалии след смяна на гуми

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

yordan_ichev написа: 01.01.2024, 12:44:37 Остана да се пробвам с реглаж в аутоекспрес 2 - преди не им работеше подемника, ще запиша час за след празниците.
Много ще се изненадам, ако проблемът ти не бъде решен. И непременно запиши час при Дани.
Stefan Vassilev

Шкода Новак

Мнение от Stefan Vassilev »

Здравейте,

Прочетох темата и реших да се регистрирам с оглед да успокоя колегата, че това което е констатирал е така при повечето Кодияци.

Аз също съм с нов Кодияк 150 кс. 4х4, поръчан през ЕТ и още от излизане от автосалона дърпаше яко на дясно. Независимо скоростта и напречния наклон на пътя.
Съответно колата я взехме в Петък и за уикенда направи 1000 км. и в понеделник веднага беше в сервиза на ЕТ в Дружба.

Оттам натък се започна въртене на гуми и какви ли не простотии, проби с главния механик и нищо.

След това, колата остана при тях за известно време с оглед да я видят и да се напарви стенд и каквото искат...познайте след няколоко дни казват колата е готова идвайте да я вземете...да де ама положението беше по-зле даже.
Пробвах тестовия Кодияк на шоурума и той е така - дърпа на дясно.
Иначе както бе описано имали няккави заводски норми при които колата следва при двигение при 60км в час да се движи направо за 6 секунди при изключени скорости. Това няма как да се получи и колата я тестваха уж с техни гуми и дганти и какво ли не и все дърпа ня дясно.
В последствие колата си седи при тях да експериментират. Мина 1 месец, колата е в ЕТ и получавам обаждане отново колата вече е готова.

Запознах се с апревителя на сервиза, главния механик вече си го познавам, приемчиците повечето знаеха за случая, дилъра също и той там в цялата история и ми показват един куп документи за тестове на автомобила, правени какви ли не експерименти и казват това е което можем колата ти е според заводските показатели. Имайте предвид че това е кола на 3 дни и влезе в сервиза с техните гуми и дганти от завода 17 цола.

Колата я тествахме и отново същата работа и те нямаха повече какво да я правят освен да си я взимам.
Проби се правеха по Тракия и колата отново си дърпаше на дясно - този път една идея по-малко но те бяха категорични че са говорили с Чехите и по техни данни и разпечатки от геометрия всичко е както трябва и колата си ходела така заради напречния наклон на пътя.
Имали са достатакива случаи и с други модели нови на Шкода ама проблема не е решен на никой май.

Интересното е че за 1 месец престой на чисто новата кола бяха навъртяли 750 километра да я пробват все, така че май поне получих разработване и трябваше да съм щастилв че са и сипали гориво като ми я дадоха. Иначе господата там в управлението са приятни хора, но явно има нещо с което не богат да се справят и вероятно никой не може и тези автомобили заради електрическата рейка си вървят ня дясно.

Както беше споменато по-напред в постовете и при мен са сваляли предна греда за да се освободят роговете или нещо си там - пиша по спомен, правени са проби, преинсталиран е софтуера за управление и поне 10 реглажа има тази кола на стенд и все е така.

Просто спрях да го мисля и не ме интересува, но да напълно ненормално е колата да е дясно ориентирана - поне не е ляво...

В последствие приятл също ме посъветва да я види Дани на стенда и да колата е напълно в норми и той потвърди че нищо не може да направи.
Дани ми даде контакти на Боби - Сервиз на ВАГ в Дружба където мисля че тези хора най си разбират от нещата, но така и не им оставих колата да се занимават те с нея.

Затова моя съвет към колегата с проблема е ако има сили да се занимава да се свърже с Боби - пиши ми да ти дам телефон и отиди в техния сервиз и ще разгадаят проблема освен ако вече не са го направили. Пиша това защото зимата съм с други дганти и гуми и колата почти не се усеща дърпането, което до накъде потврждава твърдението че всичко е от гумите.
За колегата ако му се занимава заповядай ще ти дам моите гуми и джанти 17 за проба че и на мен ми е интересно дали ще дърпа при теб, но със зимните сега и други дганти нямам почти никакви проблеми и не се усеща толкова.

Надявам се да съм бил полезен, както и има още какво да се направи по този въпрос просто не и се занимава сам, така че ако има и други със сходен проблем може да го отнесем към Чехия и да се предяви сериозен иск. Въпреки че при колегата нещата се появявт при зимните гули а със стоковите няма такова нещо...изобщо странни истории.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Е, хубава работа. Щях да ходя тези дни да поръчвам, вие ще ме откажете с тези филми.
Между другото на Цариградско и тестовите Кодиак и Супърб дърпаха надясно, но помислих, че е от наклона на пътя, тъй като и с двете го усетих.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Вие не сте добре честно.
Ако е от рейката,както мислите,изкарайте и бушона/захранването и карайте. Не е от нея,щото е електрическа.
Нищо им няма най вероятно на колите,проблема е във вас най вероятно [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Абе не знам от мен ли е, Октавията също като пусна волана по магистралата може да върви до следващия завой без да го пипам.
Пак казвам, моят тест беше за 2 км по Цариградско, не правя изводи от това.
Но все пак други колеги с Кодиак са тествали колата на автора на темата и са установили проблем. А и в ЕТ ще се занимават ли ако при тестовото шофиране не са открили дърпане?
Stefan Vassilev

Шкода Новак

Както ви написах по-горе, колите си дърпат в дясно, от какво е не мога да кажа със сигулност.

При мен със зимните гуми почти го няма това дърпане, но с летните с които колата излиза от магазина и джанти е страшно.
Пак ви казвам колата ми седя 1 месец в сервиза и навъртяха 750 км. за това време и пак е така.

Тестовата им Кодият е същата, просто го има това нещо и то си е факт, а проблема не е в нас напротив.
Също имам Октавия пак от ЕТ, тя не бърда, имам и чисто нов Карок и той от магазина излезе с дърпане и веднага обратно в сервиза отново, затова ви писах че вече ги познавам там хората. При Карока се оправи само с размяна на гумите и вече го няма дърпането, сега също е със зимни гуми и нови джанти и няма такива проблеми.
Но имайте предвид че нямаше да ми пиремат колата за сервиз и да я държат 1 месец ако проблема беше моето усешане и разбиране за движение на право.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Stefan Vassilev написа: 04.01.2024, 10:13:47 Боби - Сервиз на ВАГ
Вероятно за Флийт сервиз говориш
https://maps.app.goo.gl/hMv56CvPT5Aj7Jro8
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Stefan Vassilev

Шкода Новак

Точно така се казва сервиза и горещо препоръчвам ако на някой му се занимава и иска да разбере всичко относно калибриране на волана софтуерно и каквото се прави.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

@yordan_ichev, @Stefan Vassilev, колеги, има ли развитие при вас?
Вашите коли с DCC ли са? Чудя се дали това има значение. Искам да поръчвам, но треперя да не ми се случи същия филм.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Не поръчвай щом трепериш да се не гътнеш или поръчвай друго.
style34

Škoda Фен²

Мнение от style34 »

Не помня да съм искал ненужното ти мнение.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

[smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Stefan Vassilev

Шкода Новак

За момента не се занимавам и сега със зимните гуми и джанти почти го няма дърпането.
Скоро ще ходя на годишна инспекция и ще повдигна въпроса ама честон казано така си я карам и не го мисля.

Моята няма ДСС, стандартно очакчване 4х4
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

И на колегата, който започна темата няма DCC... мисля. Просто за статистиката.
Бееееее.....
yordan_ichev

Шкода Новак

Мнение от yordan_ichev »

Ъпдейт от мен..
След 2000км каране с разлика в налягането между леви и десни (в предишния ми пост съм писал стойностите) реших да възстановя налягането, както е по фабрични препоръки и на четирите колела. Имам хубав компресор в гаража - това и направих.
След като изравних налягането съм минал над 3000 км - повечето извънградско.
Щастлив съм на напиша, че теглене няма в никаква посока и не мога да си обясня как изчезна проблема. Твърдо бях решил да карам така докато не сменя летните гуми и тогава да се занимавам и в тази връзка не съм ходил по сервизи/реглажи. Карах дори повече преди да пиша тук за да съм сигурен, че няма да задърпа на някъде отново.
Единственото логично обяснение за мен е да съм износил гумите от неравномерното налягане.
За хейтърите, който ще кажат, че съм си въобразявал (сигурен съм, че ще има такива) - тегленето в дясно беше констатирано и в ЕТ, като същите издадоха документ, че е от гумите, а има и свидетел от форума, на който още веднъж благодаря за съдействието.
@Цецо75, @The Hooligan, ако се класирам с децата за следващия събор, бирата е от мен.
П. С. Оправих капака на багажника 🤞
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”