Аномалии след смяна на гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
По- назад се пише, че проблемът започва след 90 км/ч. Това какво означава? При 89 км/ч няма проблем и от там нататък има или горе долу около този диапазон започва да тегли? Бие на асистент / рейка... Ама ако е рейката, как така ще тръгне точно след смяната на гумите да тегли не знам. Освен ако не са я блъскали яко тая гума за да я свалят / качат, което при толкова нова кола е странно .
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Не че тогава започва, а че тегли по-силно. Вероятно от високата скорост по-бързо се измества в страни.Us3rnam3d написа: 12.12.2023, 16:58:33 По- назад се пише, че проблемът започва след 90 км/ч. Това какво означава? При 89 км/ч няма проблем и от там нататък има или горе долу около този диапазон започва да тегли?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Днес се прибрахме до село с на жена ми колата, след сменени гуми, не я бях карал. За 60 км ми счупи ръката да не излети в дясно. Гумите са с датчици и показват еднакво налягане. Не можах да ги проверя никъде дали са в действителност с еднакво налягане. Не съм е карал много преди това, но не ми е правило впечатление така да дърпа на дясно. Взех да си мисля, дали не се завъртам в същия водовъртеж. За протокола, гумите са Континентал.
-
silent
Това лято на магистралата изписка системата за загуба на налягане.Слизам всички гуми напомпани. Проверявам ги на място всички над 3бара. Беше адска жега изпуснах им налягането. Качвам се вибрации над 120км.Добутах се до София и на другия ден на гумаджия всички гуми долу.Една от задните гуми се беше изкривила. На автомобила няма как да се види. При всички случаи не се вкарвай във филми преди да провериш гумите.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Като се замисля, някога имах склонността да помпя гумите преди дълъг път, като за натоварена кола по табелка… вече ги проверявам само на студено и ги изравнявам без да ги донапомпвам. По-комфортно е возенето, не че ги оставям на 1.8, но и трептене в някакви участъци от път като кофти настилка се усещат по-малко.

-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Аз моите (205/55/16) ги помпя на 2,4 и до края на сезона "квот - такова" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Само не се доверявайте на монометрите по бензиностанциите че ...
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Потвърждавам!
И понеже следя темата от началото, колегата дали реши проблема?
И понеже следя темата от началото, колегата дали реши проблема?
-
yordan_ichev
Временно и частично
Карам на 2 бара от ляво и 2,7 от дясно така почти изчезва проблема. Движи се направо, без забележки, само ако спадна налягането в ляво на 1,7, но пък така е доста мека гумата и има корем.
Напролет ще го мислим, като върна летните гуми.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Да не е станало нещо ,като са вдигали колата и седи от едната страна по висока от другата...Премери от земята до калниците далинима разликавъв височината.Има гумаджии които вдигат колата на едната лапа за 2те гуми, дали може да се осукала леко и там да е проблема... Сега като едната е на 2.7 другата на 2.0 , едната ще прави повече обороти от другата.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Много е голяма разликата в налягането. Аз не бих карал така.yordan_ichev написа: 30.12.2023, 21:08:48 Карам на 2 бара от ляво и 2,7 от дясно така почти изчезва проблема.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Правилно. Това да не е НАСКАР автомобил. Този хак е кофти идея за повече от тест.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Човекът се е сащисал вече от мурафети, за да може да се кара колата. Стискам палци да се открие скоро проблема. Има ли вариант ЕТ да направят запитване до централата за подобни проблеми за модел модификация и тн? Някога в Пежо един от инженерите беше предложил такова нещо, явно са имали практика…

-
silent
Колегата би могъл с тази информация да отиде в ЕТ да демонстрира и ако в ЕТ нямат идея как да отстранят проблема да направят запитване до чехите.
-
yordan_ichev
За много години колеги!
Пожелавам здраве и късмет в домовете на всички ви!
Благодаря на всички за съветите и отделеното време.
Изравних налягането в гумите и измерих разстоянието от земята до калника 783мм от дясно и 782мм от ляво. Гаража е що годе равен - има лек наклон за отичане на водата, но мисля че 1мм е в границите на допустимото.
Мерих и с лазерна рулетка и с обикновена
Остана да се пробвам с реглаж в аутоекспрес 2 - преди не им работеше подемника, ще запиша час за след празниците.
Пожелавам здраве и късмет в домовете на всички ви!
Благодаря на всички за съветите и отделеното време.
Изравних налягането в гумите и измерих разстоянието от земята до калника 783мм от дясно и 782мм от ляво. Гаража е що годе равен - има лек наклон за отичане на водата, но мисля че 1мм е в границите на допустимото.
Мерих и с лазерна рулетка и с обикновена
Остана да се пробвам с реглаж в аутоекспрес 2 - преди не им работеше подемника, ще запиша час за след празниците.