Изключване на KESSY отключването?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз ли съм оглупял, че не мога да намеря, откъде се спираше KESSY достъпа до вратите?

Почти съм сигурен, че съм го виждал като настройка на медията, май можеше да се спре отключване и заключване или само отключването. Но сега не го откривам.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

При О4 се прави ето тук:

Изображение
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

@Цецо75,
И аз мислех че го има и го търся също на Кодияка но не го намерих на първо четене .

Но по принцип става така : с ключа заключваш и в рамките на секунди някакви докосваш с пръст някоя дръжка отвън/ мигат пак мигачите / и след мисля 30 секунди вече “Кеси” не работи . Само с ключа после . Като взимах колата специално ме посъветваха в мол или някъде другаде на публично да го изключвам . Най вече за собствено успокоение може би :) . Перманентното не го намерих …

EDIT : Всъщност временното е описано и по горе в инструкцията на О4
Последно промяна от storm1st на 02.01.2024, 22:06:41, променено общо 2 пъти.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Това горе е от ръководството на Octavia IV.
В ръководството на Kodiaq няма инструкция за постоянно изключване. В ръководството на Kodiaq е описано само ръчното деактивиране (най-горната част на инструкцията горе), което важи само до следващото отключване на колата. Най-вероятно при Kodiaq няма предвиден начин за постоянно изключване.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Абе или аз откачам или някакви паралелни вселени има тука... [smilie=pardon.gif]

Кодиака беше с активирано кеси на вратите преди две години, когато я взех. Аз лично го изключих, но само за отваряне. И две години си я отварям с ключа. И си я заключвам с кесито. И съм сигурен, че беше така, защото съм пробвал изрично, без бутона на дистанционното не се отваряше ни врата, ни багажник.
. И 99.99% съм сигурен, че го направих това през медията преди 2 години.

Какво се случи напоследък - колата беше на инспекция в ЕТ. Горе долу по същото време мрънкаше, че иска да прави ъпдейт на медията. И по това време свърши батерията на дистанционното и в ЕТ я сменили.

Резултата е, че колата се върна при мен с активирано кеси и за отключване. Усетих го моментално още в сервиза, но понеже бях убеден, че се прави през медията си тръгнах. А сега в медията не намирам откъде съм го спрял. Точно в тази си част менюто е зверски постно, убеден съм, че не беше така.

Изображение

Хич не ми се връща в ЕТ да се разправяме за глупости. Защото знам как някой там ще ми обясни, че съм идиот, ето в медията такова нещо няма.
Бееееее.....
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Нищо чудно пак да сменили/ упдейтнали нещо като оня “фокус” дето винаги тръгва на Normal и не помни на какво си я оставил а предишните са помнели по ключа доколкото знам . Сега в ценовата новата пак мернах, че пише за Vision Plus - персонализиране от ключа на режима на шофиране …
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Цецо75 написа: 02.01.2024, 23:46:56 Абе или аз откачам или някакви паралелни вселени има тука... [smilie=pardon.gif]
Ефекта "Мандела" [smilie=sarcastic.gif]
В моето хартиено ръководство пише, че може да се изключи, което е валидно само до следващото отключване. Няма опция за перманентно изключване. В S3 няма опция в медиата и не се сещам да съм срещал такава.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

И при мен работи само 5-секундното правило. Не видях опция за изкл от менюто.
Изображение
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Здравейте, а каква е ползата да се изключи?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами например да не мине оня с шлифера. ;)

При мен конкретно е защото, когато го ползвам редовно забравям да я заключа. Просто заради 20 години натискане на копчето, когато съм освободен от това си мероприятие, просто забравям да правя каквото и да е. Отделно, че за да проверя дали е заключена, първоинстинктивно дърпам дръжката, тя съответно се отключва, аз псувам ,после гледам дали премигва светодиодите... Абе смотана работа, явно съм одъртял за тия глезотии.

И понеже още от начало бях махнал тая функция - 2 години си живеех без проблеми с тая тъпотия. И откакто посети ЕТ - почна едно ежеднвено подсъзнателно дразнене, защото сега всеки път трябва да мисля, заключих ли, ама наистина ли заключих ... Мразя да си променям начина на живот заради някави предмети, техника и ала - бала. Това нещо трябва да слугува на мен, не аз на него.
Бееееее.....
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Можеш да проверяваш и заключваш през MySkoda.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Erebus написа: 03.01.2024, 14:23:41 Можеш да проверяваш и заключваш през MySkoda.
От изписаното до тук, дали имам желание да вкарам в уравнението и мобилен телефон, как мислиш, а? [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Мнение от градско чедо »

Цецо75 написа: 03.01.2024, 14:10:53 Ами например да не мине оня с шлифера.
Явно не съм запознат :( KESSY-то с какво го улеснява, нали пак му трябва сигнал от дистанционното?
Останалото е ясно - навиците са голямо нещо.
И още един въпрос - все се каня, но още не съм пробвал, ако изгасиш двигателя и излезеш от колата с ключа в джоба, тя няма ли да се заключи автоматично като се отдалечиш от нея?
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Не, работи ли двигателя не се заключва.
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Мнение от градско чедо »

style34 написа: 03.01.2024, 14:55:24 Не, работи ли двигателя не се заключва.
Написал съм "гасиш двигателя и излизаш" :)
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”