digitalundgrd написа: 02.01.2024, 12:19:53
krasimirpetrov написа: 02.01.2024, 11:54:43
за смяна на предни спирачни апарати(което не знам кога точно ще е, защото вече чакам 5 месеца),
Това пък защо ? Фабричен дефект?
Но пък да те оставят да караш с фабрично проблемни спирачки ми се струва несериозно от тяхна страна
Уж да. Още след първите 300км се появи някакво много гадно хлопане/дрънчене/тропане в предницата. Съответно колата веднага беше инспектирана и се оказа, че има някакъв луфт в апаратите и решиха да ги сменят. Разбира се, налични нямаше и съответно се поръчаха такива - 1 месец мина, 2-ри мина и накрая през септември просто ми казаха, че от завода са казали, че ще могат да изпратят апарати след Декември месец

. Хубавото в случая беше, че колата може да ползва се и не представлява риск - разбира се да караш чисто нова кола, която дранчи и трака при неравности не е приятно, но в един момент се премирих, защото просто няма какво да направя. Сега чакам да се обадят вече и даже мисля тези дни да почна да ги притеснявам, защото близо 6 месеца за едни спирачни апарати не ми се струва нормално. Дори в онзи момент ги питах - "Добре де, ако повредата налагаше автомобила да не се ползва какво правим?" и отговора им беше "Ами ако имахме наличен заместващ автомобил щяхме да ви дадем, ако не - нищо ". Като цяло малко съм разочарован от цялата случка, но важното е да сме живи и здрави и други по-сериозни проблеми да няма.
smoke написа: 02.01.2024, 12:23:55
Нямаш причини за притеснение.
Много благодаря, smoke. Както казах няма друг проблем - нито шум, нито проблем със самото спиране, но днес като оглеждах автомобила и ми направи впечатление и викам да питам дали е нормално или има някакъв проблем - а, ако има такъв да търся представителството. В случая явно ще продължа да карам и наглеждам и да се надяваме, че ще почнат да се позаглаждат, ако ли не - може да питам и в Порше.