Преинсталиране на оригиналния софтуер в шкода, голяма грешка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Благодаря, за да не спамя на колега ще мина на лични...
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Ами аз взех сериозно да се замислям да си върна стария софт,защото и миналата зима не си спомням чак толкова регенерации начесто(пропуснах да спомена,че сравнявах поведението с това миналата зима).Големия въпрос е обаче,дали в ЕТ ще могат да ми върнат стария,което бих направил без въобще да се замислям.
Dieselgate Team member
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Според мен търси маперите да намерят някой който има твойта коал същата и да дръпнат софта. Аз не съм запознат ама ако е същото изпълнение с същите екстри трябва да е същия софт. Даже съм набелезъл един човек от Лом който има абсолютно същата кола като мойта и ще ходя да го моля да му дръпне някой софта ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
За щастие имам човек със същата кола и двигател 1/1 ще трябва обаче да прескоча до голямото софииско село,че "донора"се намира там.Хубавото е ,че не е правил ремап все още.Това ми е резервния вариант.mischoka написа:Според мен търси маперите да намерят някой който има твойта коал същата и да дръпнат софта. Аз не съм запознат ама ако е същото изпълнение с същите екстри трябва да е същия софт. Даже съм набелезъл един човек от Лом който има абсолютно същата кола като мойта и ще ходя да го моля да му дръпне някой софта
Dieselgate Team member
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Мишок, нали знаеш, че ти имам софта. Стига умува.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
mischoka
Ок, ако го имаш няма да търся, ти каза че ще се опиташ да го намериш.bega4kata написа:Мишок, нали знаеш, че ти имам софта. Стига умува.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Колега, какво стана накрая? Оправи ли колата?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
mischoka
Как да я оправя като съм в държава където автомеханиците нямат никаква представа от коли. Седи си колата 2 месеца на паркинга, не я карам и това е.kalata написа:Колега, какво стана накрая? Оправи ли колата?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Трябва да стигнеш до Сами някакси
Около теб няма ли мапери, може и леко нелегални такива. Ако имаш правилния софт, някой да го "налее".
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сваляш компютъра и го пращаш в БГ. Не ти трябват специални инструменти, нито кой знае какви умения.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Аз ти го пазя сигурно оригиналния софт.
GUNTER SERVICE

-
mischoka
Това го мислих и аз, ама много тъмно в тоя подземен гараж, не мога да работя, а на пътя не мога да е оставя да седи 2 седмици, че съм с БГ номера, ще се обадят веднага тук бабичките като видят че колата седи и не се движи.Цецо75 написа:Сваляш компютъра и го пращаш в БГ. Не ти трябват специални инструменти, нито кой знае какви умения.
Ще я карам полека с 90 след тировете, дано не прегрее, че темп. нещо се вдигна, пък квото ще да става, ако не я пускам в мобилето и ще взимам друга, то такива ПДта колкото искаш по 7-8 хил. Здраве да има, другото каквото дойде.
-
mischoka
Скъпи приятели,
в резултат на скандала с вредните емисии при TDI моторите , е в сила акция за смяна-ъпдейт на моторният софтуер извършвана от официалните дилъри на VAG ( VW AUDI SEAT SKODA). В резултат на новия софтуер собствениците масово се оплакват от изключително чести регенерации на ДПФа, аварийни режими, рязко вдигане на разхода на гориво, повишаване нивото на маслото (разредено с дизелово гориво) и дори тотален колапс на мотора. Въпреки че официално производителя не го потвърждава, доказателства за проблемите може да се видят в редица форуми (наши и чуждестранни), както и в някои медии. Връщане на старият софтуер от дилъра е невъзможен, защото производителя прави автоматичен ъпдейт (автоматично може да се минава само към по-висока версия на софтуера, но не и към по-ниска) ! Адлер Ауто ви съветва да се информирате добре преди да правите въпросния ъпдейт или да се застраховате, като предварително направите резервно копие (backup) на сегашният софтуер.
Копирано от сайта на Адлер, за да знаят колегите да не допускат такава катастрофа или ако е допуснат да ходят веднага при някой да го маха тоя софтуер, или като мен колата в гаража и никакво каране![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
в резултат на скандала с вредните емисии при TDI моторите , е в сила акция за смяна-ъпдейт на моторният софтуер извършвана от официалните дилъри на VAG ( VW AUDI SEAT SKODA). В резултат на новия софтуер собствениците масово се оплакват от изключително чести регенерации на ДПФа, аварийни режими, рязко вдигане на разхода на гориво, повишаване нивото на маслото (разредено с дизелово гориво) и дори тотален колапс на мотора. Въпреки че официално производителя не го потвърждава, доказателства за проблемите може да се видят в редица форуми (наши и чуждестранни), както и в някои медии. Връщане на старият софтуер от дилъра е невъзможен, защото производителя прави автоматичен ъпдейт (автоматично може да се минава само към по-висока версия на софтуера, но не и към по-ниска) ! Адлер Ауто ви съветва да се информирате добре преди да правите въпросния ъпдейт или да се застраховате, като предварително направите резервно копие (backup) на сегашният софтуер.
Копирано от сайта на Адлер, за да знаят колегите да не допускат такава катастрофа или ако е допуснат да ходят веднага при някой да го маха тоя софтуер, или като мен колата в гаража и никакво каране
Последно промяна от mischoka на 15.03.2017, 21:32:19, променено общо 1 път.
-
mischoka
и тези които внасят коли от Австрия Германия Италия от 2012 нагоре дори и по стари първото нещо което е да ходят при някой да им сменя софта, да си знаят. И бензиновите скоро ще ги почнат говори се вече че и при тех е същото положение. ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Някои вече свършихме предварително тази работа и спестихме бъдещи евентуални флашове на производителяmischoka написа:И бензиновите скоро ще ги почнат говори се вече че и при тех е същото положение.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.