Софтуера на шкода е просто нямам думи, вдигна се разхода с 1.5 л, на място също от 0.5 на 0.6 0.7 л/min. Колата е супер бавна и тромава, все едно е макс 100 коня. Предполагам че софтуера им е някакъв нов, няма нищо общо с оригиналния на колата, оптимизиран за по малко емисий. Направо ми се реве и ме е яд да си погледна колата, ще търся начини да си върна стария софтуер. Как можах да си съсипя хубавата кола.
Преинсталиране на оригиналния софтуер в шкода, голяма грешка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Никога, ама никога не правете тази грешка. Вчера преинсталирах в шкода Германия на моята шкода БКД мотор оригиналния софтуер. Причината за това беше може би глупава и може би неоснователна. ЕГРа ми беше премахнат софтуерно,не съм имал проблеми, разхода беше много добър, колата пъргава и подвижна, обаче прочетох че топлообменника правел кондензат, който попада върху геометрията и така реших да върна оригиналния софтуер, все едно дявола ме караше.
Софтуера на шкода е просто нямам думи, вдигна се разхода с 1.5 л, на място също от 0.5 на 0.6 0.7 л/min. Колата е супер бавна и тромава, все едно е макс 100 коня. Предполагам че софтуера им е някакъв нов, няма нищо общо с оригиналния на колата, оптимизиран за по малко емисий. Направо ми се реве и ме е яд да си погледна колата, ще търся начини да си върна стария софтуер. Как можах да си съсипя хубавата кола.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Софтуера на шкода е просто нямам думи, вдигна се разхода с 1.5 л, на място също от 0.5 на 0.6 0.7 л/min. Колата е супер бавна и тромава, все едно е макс 100 коня. Предполагам че софтуера им е някакъв нов, няма нищо общо с оригиналния на колата, оптимизиран за по малко емисий. Направо ми се реве и ме е яд да си погледна колата, ще търся начини да си върна стария софтуер. Как можах да си съсипя хубавата кола.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Ами да, този новия софтуер е съобразен със скандала в САЩ. И на мене ми изпратиха писма от Шкода ,да чакам дата за преинсталиране на софтуера.Не знам дали мога да откажа,при положение ,че после в DEKRA на прегледа може и да не мина.
-
mischoka
Аз сега мисля как да си намеря стария софтуер и да си върна старото положение, човек като не разбира само грешки прави, много голяма глупост направих и си съсипах края на годината.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Цецо, не се изказвай неподготвен, ще объркаш колегата. Твоя мотор е комън рейл и няма нищо общо с бкд-то. И да, при теб в Германия е задължителна процедурата, защото иначе ще ти спрат колата от движение. Това го пишеше в информацията от Шкода в началото на сервизната акция.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
mischoka
Няма да е лошо тунерите да почнат да събират оригиналния софтуер от тия Комън рейли че като почнат да влизат масово след некоя година с новия софтуер който е боклук да изкрат някой лев.
П.С. Аз мойта сега обмислям да е пращам на хенга до БГ, направо си го вкарах яко, гледам че и позагрева на баирите, няма такъв филм, вкарах здрава кола а изкарах шрот.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
П.С. Аз мойта сега обмислям да е пращам на хенга до БГ, направо си го вкарах яко, гледам че и позагрева на баирите, няма такъв филм, вкарах здрава кола а изкарах шрот.
- micyri
Чакай малко бре! С какво да объркам колегата?skodko написа:Цецо, не се изказвай неподготвен, ще объркаш колегата. Твоя мотор е комън рейл и няма нищо общо с бкд-то. И да, при теб в Германия е задължителна процедурата, защото иначе ще ти спрат колата от движение. Това го пишеше в информацията от Шкода в началото на сервизната акция.
Значи това ,че не съм разбрал за какъв двигател става на въпрос,не означава че съм неподготвен,объркаващ или каквото и да било.
Да не ме обвиниш ,че съм му казал аз да ходи да си сменя софтуера? Тцтцтцтц....
Хайде малко по позитивно гледайте на нещата!
Нали ме познавате,трябва ли да напомням за себе си?
Чух се с колегата по телефона ,поговорихме,разбрах за какво става на въпрос и ок,но не приемам такива нападки като твоята skodko,ясен ли съм? Дано!
Поздрави!
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Еми точно де, не си разбрал с какъв мотор е, пък му говориш за дизелгейта, който няма нищо общо с неговата кола. Точно неподготвен се обаждаш. Безмислен спор водим. Живи и здрави!
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- micyri
Спор? Може би ти водиш с някой ,но не и с мене!skodko написа:Еми точно де, не си разбрал с какъв мотор е, пък му говориш за дизелгейта, който няма нищо общо с неговата кола. Точно неподготвен се обаждаш. Безмислен спор водим. Живи и здрави!
-
mischoka
Един лог от днес, не съм специалист, обаче като гледам много е зле. Турбото е скопено с 100 мбар, за сметка на това скапания ЕГР е доста активен, даже и във високи обороти, с предверение и другите работи не съм наясно ама и там гаранция е същата работа. Педала на газта държа да отбележа че от 1000 оборота е до долу натиснат, а както се вижда реагира на 100 % след 1 час. Не знам как може тия от ФВ да продават такъв боклук, срам и позор, това е опасно за колата, тя на баирите загрява. Аз летото се прибирах през Румъния на 38 градуса жега 200км планини, колата не е минвала 84 градуса сега навън е 2 градуса, че аз сега ако мина оттам, там ще си остана, резил голям за ФВ.
П.С. Бях се уплашил даже че при включването на ЕГРа е влезнала вода в мотора и затова не върви.
П.С. Бях се уплашил даже че при включването на ЕГРа е влезнала вода в мотора и затова не върви.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Тъпото е,че педала на газта се опитах да му променя чувствителността ама не ми се получи.Откакто съм се "ъпдейтнал",забелязвам че ми зачестиха регенерациите на ДПФ-а.Държа да отбележа,че не карам само градско а параметрите на филтъра не будят притеснение.Сменях и нафтата,но не промених нещата.
Dieselgate Team member
-
mischoka
Ако и ти си с подобрения софтуер на ФВ намери начин да си върнеш стария, не оставяй нещата така, тоя софтуер е опасен за мотора според мен.zar написа:Тъпото е,че педала на газта се опитах да му променя чувствителността ама не ми се получи.Откакто съм се "ъпдейтнал",забелязвам че ми зачестиха регенерациите на ДПФ-а.Държа да отбележа,че не карам само градско а параметрите на филтъра не будят притеснение.Сменях и нафтата,но не промених нещата.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
И моят филтър зимата се чисти по-често.zar написа:Тъпото е,че педала на газта се опитах да му променя чувствителността ама не ми се получи.Откакто съм се "ъпдейтнал",забелязвам че ми зачестиха регенерациите на ДПФ-а.Държа да отбележа,че не карам само градско а параметрите на филтъра не будят притеснение.Сменях и нафтата,но не промених нещата.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Що така, вероятно софтуерно е зададено да чисти повече в студено,защото вероятно и трупа повече сяра.odo написа:И моят филтър зимата се чисти по-често.zar написа:Тъпото е,че педала на газта се опитах да му променя чувствителността ама не ми се получи.Откакто съм се "ъпдейтнал",забелязвам че ми зачестиха регенерациите на ДПФ-а.Държа да отбележа,че не карам само градско а параметрите на филтъра не будят притеснение.Сменях и нафтата,но не промених нещата.
Като цяло системата май не чака да се напълни, ами превантивно чисти.
Каквото е на блюдението?При мен градско есенно-зимния като започна на две седмици и около 200км
-
mischoka
проблема с по честите регенераций има причина и тя е че с новия софтуер е засилено действието на ЕГРа оттук са намалени азотните емисйй, за които стана такъв голем проблем, които даже не е доказано че са вредни за хората толкова. За сметка на това темп. на газовете намалява и оттук повече сажди които задръстват фирлтъра, а тия сажди е доказано че причиняват рак. Надявам се темата да е била полезна и хората да не допускат да им се инсталира новия софтуер на ФВ които е е един голем боклук правен от някой заспал индиец или китаец ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Нямам си и на идея, защото зимата се регенерира по-често, mishoka е дал доста логично обяснение.ТТодоров написа:
Що така, вероятно софтуерно е зададено да чисти повече в студено,защото вероятно и трупа повече сяра.
Като цяло системата май не чака да се напълни, ами превантивно чисти.
Каквото е на блюдението?При мен градско есенно-зимния като започна на две седмици и около 200км
Аз приех, че филтъра е консуматив и изобщо не му се впрягам вече, дори да е започнала регенерацията гася колата и да се оправя.