Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Marv_sko написа: 29.12.2023, 13:27:39
За моята кола, докато сключвах договора, ми дадохда индикативна цена, която беше с 700 лева по-ниска от лизинговата такава (т.е. каско през Алианц, когато колата е твоя) и с 150 лева повече от оферта на Булстрад, да кажем.
Така че да - сключваш през техния брокер и си завеждаш всичко на място.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Marv_sko написа: 29.12.2023, 13:27:39 Здравейте,
Ще използвам темата на колегата, за да не правя нова. Аз съм в подобна ситуация като него, надявам се сравнително скоро да стана собственик на нов Супърб. Колата ще си я платя аз и няма да ползвам лизинг. Досега не съм ползвал каско в България и нямам никакъв опит с това. Бих искал да намаля админстративната бумащина и нуждата да се разкарвам до минумум. Голяма набутвация ли е а сключа каското в ЕТ, така както би било ако колата е под лизинг? Общо взето бих искал да ида до ЕТ за да взема ключовете и колата, без да трябва да се занимавам с друго, за обслужване и сервиз също да ходя само до ЕТ (и след гаранцията) и да не трябва да ходя до други сервизи и застрахователни компании. Има ли такъв вариант и с колко по-скъпо на година би било това?
Разлика в каското определено има. През приятел, който се занимава със застраховките ми от години, цената беше поне 1000 лв надолу (за ДЗИ става въпрос) от това, което ми предложиха в ЕТ като цена в Алианц. Аз съм решил да направя следното - плащам на ЕТ да я регистрират, през това време вече като знам ориентировъчна дата кога ще е готова, се свързвам с моя авер, давам му ВИН, той прави каско и ГО като ми праща полиците на мейл и плащам по банкова сметка, тоест не се разхождам никъде. След като колата е с номера, се прави анекс, вписват се номерата и си готов.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Драгомир написа: 29.12.2023, 10:37:53 @Shake, провери дали са ти доставили колата с всички поръчани екстри. Понякога и ЕТ не проверяват и/или умишлено премълчават, че нещо липсва.
Драгомир, бях дочул и аз, че понякога липсват екстри или са други. Как мога да проверя за неща, които не са лесно видими (тип акустични стъкла и подготовка за теглич)? Някъде бях чул, че има място по колата, където има номерата на екстрите, но може и да се лъжа жестоко.

Tpet, Благодаря за коментарите! Ако е наистина 3000км разработването, ще трябва да я дам на жената и да я пратя до Прага и обратно, че няма да издържа [smilie=sarcastic.gif] .
Tpet написа: 29.12.2023, 10:39:11 Нещо друго - при мен колата беше без авариен комплект
Това дали е стандартно или понякога има понякога няма?

skertin, :D Ти с LavaBlue ли беше, че ако да, то направо цялата история едно към едно и щем не щем, ще трябва да пием по една бира. наздраве
gbuyukliev написа: 29.12.2023, 13:37:38
nitro написа: 29.12.2023, 13:35:29 Коя е тази банка, че и на мен ми предстои същото
ОББ, и аз се пуснах към тях. Но беше до 31.12. След НГ може да има оферта в някоя друга, или да решат да продължат тази кампания. Трябва да разпиташ.
Днес бях при тях, удължен е срока до 31.01.2024

До момента доста полезни коментари. С Каското и гражданската очевидно няма проблем, стига да намеря подходящо място и цена, че преди малко Алианц ми предложиха 3900 на година Каско + Гражданска [smilie=fool.gif] (ще пиша на колегата @_v_ със сигурност). За разработването, сигурно ще издържа 1000км и ще почна да я понастъпвам, но да видим. Не струва малко пари и ако носи някакъв риск, със сигурност ще внимавам.
Явно наистина трябва да погледна добре и при вземането, че коментарите за фенерчето, болтовете и комплекта са леко притеснителни.
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Shake написа: 29.12.2023, 13:57:21 Как мога да проверя за неща, които не са лесно видими (тип акустични стъкла
Акустичните стъкла се проверяват най-лесно, защото се виждат. Когато са акустични, са две стъкла залепени едно за друго, иначе е единично. Моята е черна :) Разработването е толкова да, около 3К КМ, след което е препоръчително да се смени маслото. Аз планирам семейно пътуване из Европа, точно, за да я разработим, пък да видим, дано се получат нещата.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Иначе вече поръчах на @JORDITO, спортни педали и фуутрест, също звънях в ЕТ преди малко да ги питам за поставка за таблет и холдър за предните подглавници, че забравих да поръчам при поръчката на колата. Казаха ми, че имат постоянни наличности и като взимам колата направо мога да ги взема. Другото, което се чудя, вие смятате ли по някакъв начин да предпазвате боята на автомобила? Аз първоначално мислех да слагам фолио на всички предни елементи и керамика на останалите. Впоследствие се отказах от керамиката, сега вече се замислям дали въобще да слагам и фолио...
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Shake - В багажника, някъде около дупката за резервната гума, трябва да има залепена хартиена лепенка, с редица кодове с по 3 символа. Всеки код показва с какви неща е оборудван конкретния Автомобил. Същата лепенка може да я има и в книжката за експлоатация..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Проверявах в 3 детайлинг студиа, едното от които е добре познатото във форума ГК детайлинг, цената варира от 3300 до 5000 лв за фолио + керамика. Отказах се от керамиката, защото четох доста мнения във форума и мненията са малко разнородни. И в крайна сметка се чудя дали си заслужават тези пари, понеже си поддържам колите, но не искам да им робувам, така че все още обмислям.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

За тез пари ще я пребоядисаш цялата [smilie=pardon.gif]
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Shake написа: 29.12.2023, 13:57:21 Това дали е стандартно или понякога има понякога няма?
По принцип няма! Ако искаш си купуваш от тях в брандирана опаковка /по спомен около 50-60 лв./, или от друго място по твой избор. При добра воля от ЕТ може и да ти подарят авариен комплект.
Разработването на двигателя го дават по книжка 1500 км., като първите 1000 км. не надвишаваш 3/4 от максимално допустимите за съответния двигател обороти. Моят съвет е да разработиш 3000 км., като първите 1000 не надвишаваш 3000 оборота. След приключване на разработката не е лошо да смениш масло + маслен филтър. Не е проблем да се направи в ЕТ.
При приемането на автомобила огледай внимателно екстериора за ожулвания, драскотини, хлътвания по капака на двигателя и др.
В интериора прегледай шевовете на седалките, на скоростния лост, закрепването на кората на тавана и др.
Част от асеккоарите, които си поръчал/ти се полагат, са в багажника, но задължително провери наличността им преди да подпишеш приемо-предавателния протокол.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

igeorgiev82 написа: 29.12.2023, 14:27:04 За тез пари ще я пребоядисаш цялата [smilie=pardon.gif]
Дам точно, така че имам още малко време да помисля, но май-ще намеря друго приложение на едни 4К лв 😁😁
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

skertin написа: 29.12.2023, 14:24:37 понеже си поддържам колите, но не искам да им робувам
Точно заради това робуване не мисля да слагам нито фолио нито керамика. В един момент цялото това пазене ми идва малко повече, а тръгна ли много да го мисля само ще се напрягам.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Фолио може би си струва за предна броня, капак и фарове. Там винаги имам точки от камъчета. И не знам ако отида да предявя претенция за тези удари от камъчета дали ще ми я уважат и ще ми пребоядисат детайлите. Поне за фаровете ми се струва удачно.
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Shake написа: 29.12.2023, 14:53:29
skertin написа: 29.12.2023, 14:24:37 понеже си поддържам колите, но не искам да им робувам
Точно заради това робуване не мисля да слагам нито фолио нито керамика. В един момент цялото това пазене ми идва малко повече, а тръгна ли много да го мисля само ще се напрягам.
Аз в годините след като това ще ми е 10та кола, съм стигнал до извода, че колкото повече пазя и я мисля, толкова повече бели стават [smilie=search.gif] [smilie=search.gif]
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Доста теми и спорове има около фолирането, че даже и керамики и прочие. За мен също това е най голямата глупост. Особено на такъв тип кола или на кола от тоя ценови клас. То накрая фолиото, с което пазиш боята, е по скъпо от самата боя [smilie=pardon.gif]
А фолио на фаровете има смисъл според мен, може би защото е евтина и смислена процедура (освен ако не е в някое много вървежно детайлинг студио).
От друга страна керамиката е нещо готино, но при тия пари, които искат също е напълно безсмислено. Ако сам си я слагаш, тогава ценово е ок.
Вместо керамика може да използваш подобни продукти, които просто ще карат по малко време, но се нанасят супер лесно и бързо, а излизат без пари.
Аз планирам моята като я получа да я мина на пролет с Soft99 Fusso coat, което тотално обезсмисля керамиката. Опаковката е 20-тина дози сигурно, а всяка от тях трае поне 6м. При по добра поддръжка може и 12.
А друго, което е супер лесно за нанасяне е Turtle Wax Seal N Shine, което от друг колега от форума разбрах, че 3м ги изкарва. Иначе може и повече да изкара уж, но го нанесох преди няколко дена и нямам опит още.
Изображение
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

А защо педали не от ЕТ?
Освен визуално, има ли смисъл от тях? Никога не ми се е приплъзвал крак :Р
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г