Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Презастраховане. Сервиза на гаранционни автомобили не е любимото на вносителите, но едно от условията да продават. При тези ремонти не се печели от части. Труда който плаща производителя често е изпилен на максимум. Случва се и да откаже гаранция. Тогава не винаги клиента плаща и разхода остава за сметка на вносителя. Нещата не са черно бели и никой вносител няма интерес да се стига до пререкания с клиенти и заплащане на ремонти на гаранционна кола от клиента.
Понякога се случва и нови части дори не рециклирани да са дефектни или да дефектират бързо. Затова те също имат отделна гаранция дори автомобила да не е в гаранция. Просто лош късмет при теб.
Аватар
Sev

Škoda Фен

Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500

Мнение от Sev »

Това е двоен стандарт
Тъй като при мен ремонтите не бяха гаранционни, вероятността частите да не са нови е голяма [smilie=sarcastic.gif]
Водната помпа всъщност беше по гаранция и все още работи :)
За разлика от турбото и мехатроника
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Колко ти излезе смяната на мехатроника...и турбо ли е сменяно [smilie=shock.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Ако си платл за нов мехатроник са ти сложили нов ако си платил за рециклиран са ти сложили такъв. Ако са сложили рециклиран на гаранционна кола може и да не те предупрят защото това не те касае особено, но няма начин да не са ти казали какъв са сложили ако плащаш за ремонта и частите.
zorobg7

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 tsi DSG

Мнение от zorobg7 »

Някак си , така, ми се струва, че колегата сериозно трябва да се замисли над "очевадния" за всички вариант, че експлоатацията на тези автомобили, ТРЯБВА да продължи до края на гаранцията!
След това, всичко става финансово неоправдано. [smilie=fool.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Това е вярно за кола смачкана от каране. В общия случай с всяка следваща нова кола затъваш финансово повече.
zorobg7

Шкода Новак

Мнение от zorobg7 »

Предвид издръжливостта на нотите двигатели и скоростни кутии , не виждам основателна финансова причина да се експлоатира след 150 хил. Км.
След този пробег, вероятността за сериозен и доста скъп ремонт, на двигател и/или ск. Кутия , вече приближава 80%.
zorobg7

Шкода Новак

Мнение от zorobg7 »

Оххх... Много ме разся с последното си изречение. .. "просто цифра"
Да, за коли до 2010, особено дизели, 300к не бяха никакъв проблем. Със сегашните, за съжаление, нещата са коренно различни.
Връщайки се към моя пост, нарочно дадох 150 к като критична стойност, без години на експлоатация, защото дааа.. могат и до 200 да ги докарат, но там е критичната граница.
Разумното е, да се отървеш на 100-150, според състоянието на колата.
Не ме разбирайте погрешно. Аз също влизам в този филм , с нова кола ;)
И аз правя същата сметка, ще минавам около 10-15к на година и съответно, бих могъл да докарам експлоатацията на новата кошница , до към 6-8 г преди продажба, максимум.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Рано е да се каже колко ще карат, но според мен до 250-300х. ще докарват. Долу горе там умираха тестовите мотори при служебно урбулешко каране.
zorobg7

Шкода Новак

Мнение от zorobg7 »

Визирах цялата задвижваща система - двигател + ск. кутия( DSG естествено)
Разходите по ремонт са сравними и май се съревновават , кое ще умре първо и на кое ремонта ще е по-скъп [smilie=ireful1.gif]
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

silent написа: 23.12.2023, 20:12:57 Рано е да се каже колко ще карат, но според мен до 250-300х. ще докарват.
Имаме служебни Суперб 1.5tsi DSG7 които се карат здраво и някои от тях навъртяха почти 150к без особени проблеми.
Може пък твърде много да подценяваме новите коли!
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Здравейте колеги!
Бих искал да помоля за мнение, относно следният констатиран проблем! Предварително уточнявам, че вече имам записан дата за преглед и в ЕТ след НГ, заради това.
Автомобила е Камик на 3, 5г и 50000км.
При много гладък асфалт и леко натискане на спирачката се чува едно бумтене(бубубу..) ? Няма вибрация във волана, но започна да се чува все по-отчетливо при плавно натискане на педала и при скорости над 70 км. За последните 500 км все повече се засилва(дори съпругата започна да го чува)
Никога не съм правил дрифтове, резки спирания и т. Н и автомобила не е каран в сняг и киша! Карана е 90% извънградско и направо се чудя, ако са дискове, как са се изтъркали за толкова малък пробег, без заигравания със спирачката!
На всички дали мнение, благодаря предварително!
Поздрави
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
ss27

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT

Мнение от ss27 »

Alvin_iv написа: 27.12.2023, 21:09:28 ако са дискове, как са се изтъркали за толкова малък пробег,
Колега, тук предполагам все още няма хора с подобен проблем. Аз също не мога да кажа нищо от личен опит, но в английските форуми бях чел да се оплакват от проблеми с дисковете след сравнително малък пробег като при теб. Мисля че основните оплаквания бяха за задните дискове и доколкото си спомням хората бяха писали, че е общ проблем с някои партиди оригинални дискове от VAG групата.
Ще е интересно да споделиш мнение след прегледа в ЕТ какво се е оказало при теб. Англичаните май се оплакваха, че смяната не се покривала от гаранцията, защото дисковете се водили консуматив. Интересно в България как стоят нещата.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Аз съм сменял дискове в Мото Пфое на 5-тата година при 85000км. Не се покриват от гаранция. Трябва да се пробва. Но най-вероятно ще си ги платиш, те са консумативи.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Ива Тодорова

Шкода Новак

Мнение от Ива Тодорова »

Здравейте и за много години! Нека Новата година ни донесе много здраве, щастие, успехи на вас и семействата ви, както и много безпроблемно навъртени километри с хубавите ни коли :)

Преди седмица се похвалих с новия си Камик в съседната тема. Поръчан на 4 декември и регистриран в КАТ на 14 декември. Бензин, двигател 95, ръчна скоростна кутия, оборудване Вижън, не е на лизинг (ако има някакво значение по темата).
На първо време много си харесах колата, отговаря на всичките ми изисквания. На ден изминавам около 40км-30 извънградско и около 10 градско. На около 70-80 изминати километри ми направи проблем. При студен двигател ми изписа грешка в Стар-стоп системата и не успях да включа на задна (при натиснат до край съединител, пиша това, защото вече ми зададоха този въпрос, явно защото съм жена и може да не знам как се превключват скорости). Започна да се чува като пристъргване, изхъркване от скоростния лост. При последващо стартиране на двигателя проблем нямаше. През деня си я карах без проблем. След ден пак при студен двигател се оказа, че се случва същото, но и с други скорости. От представителството ми казаха, че най-вероятно е от акумулатора. Малко странно за мен, но нищо... Акумулаторът се зареди. След ден същият проблем-при студен двигател, при старт скоростите не влизат и при пускане на съединителя до едно положение се връща супер тромаво назад и изведнъж с ряз до края. Когато колата е с изключен двигател скоростите си влизат без проблем.
Свързах се със сервиза в Горна Оряховица, тъй като ми е на най-близко разстояние. При описания проблем отговорът бе-"Оооо, за пръв път ни се случва това. Най-вероятно е помпата на съединителя. Ще я поръчаме предварително да дойде при нас, за да може да стане по-бърза смяната." Чакам обаждане от тях кога помпата ще е при тях.
В интерес на истината не съм и подозирала, че при нова кола още преди навъртени 100км може да се появи проблем...
Съвети и мнения ми трябват от по-запознатите, защото искам да съм максимално подготвена с информация когато отида до сервиза сега след празниците. Все още битува мнение, че щом жена кара кола (било то и с 20 годишен опит зад волана, карала все с ръчни скорости и имаща що годе някакви елементарни познания от къде се налива гориво [smilie=pardon.gif] ) може да й се каже каквото и да било, че даже и да й се обясни, че нещо не прави както трябва, и дори, че няма проблем с колата.
Благодаря на всички взели ме насериозно и отделили от времето си да ме изчетат и отговорят [smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”