Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Абе стига мрънкахте, бе
В 7:15 на Токуда шиканите си ги взимах със 70 в дясната лента
Малко лизгаше, но приятно
Виж доде стигна до колата пред нас, щях да си счупя крака. Така се пързаляше,че....![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
В 7:15 на Токуда шиканите си ги взимах със 70 в дясната лента
Виж доде стигна до колата пред нас, щях да си счупя крака. Така се пързаляше,че....
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Аз съм доволен от Conti TS870 P. Това им е втори сезон.
В неделя без никакъв проблем се качихме до Алеко като целия път беше заснежен, а горната 1/3 изцяло сняг.
@Rangel, няма нужда да чакате следващия сняг. На Алеко и Ветровала/Офелиите има много
В неделя без никакъв проблем се качихме до Алеко като целия път беше заснежен, а горната 1/3 изцяло сняг.
@Rangel, няма нужда да чакате следващия сняг. На Алеко и Ветровала/Офелиите има много
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Ми след 1000 изминати км и аз съм си доволен от китайците
Карам си, както си карам по принцип. Не съм забелязал някакви драми на сухо/мокро/леко снежно.
Единствен минус спрямо "марковите" зимни гуми, които съм търкалял други години, е че са осезаемо ПО-ШУМНИ при скорости над 90км/ч. Подобни шумове съм имал само с Тоуо R888 семи-сликове. Тогава се чудех дали не ме преследват с хеликоптер, когато карах с по-висока скорост![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Карам си, както си карам по принцип. Не съм забелязал някакви драми на сухо/мокро/леко снежно.
Единствен минус спрямо "марковите" зимни гуми, които съм търкалял други години, е че са осезаемо ПО-ШУМНИ при скорости над 90км/ч. Подобни шумове съм имал само с Тоуо R888 семи-сликове. Тогава се чудех дали не ме преследват с хеликоптер, когато карах с по-висока скорост
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - Вчера беше ужасно хлъзгаво в София. Неизмитите пътища плюс влагата и температурата бяха гадна комбинация.
До @Taratajki - Не е невъзможно да ТЕ отнеса. Иначе, да - на 94 бях. Ако кажеш близък Час на случката и мястото мога да видя според разписанието дали би следвало да съм бил поне в района. Вчера беше топ ужас - сигурно имам около 50 Метра изминати в пързаляне с Автобуса. Някъде по около 20 Сантиметра, другаде по около 50 Сантиметра а на последния 90° завой на бившата Автокъща "Онтарио" в посока Центъра - около 2 Метра. Добре, че от фаровете до предната гума има около 2 Метра та този надвес отиде над бордюра иначе се бях начил, да стана за резил. И преди съм го "Drift"-ирал "Man"-а но вчера ми беше личен рекорд но ставаше прекалено лесно и все пак не съм с чак толкова железни нерви, че да устоя на изкушението.
До @Taratajki - Не е невъзможно да ТЕ отнеса. Иначе, да - на 94 бях. Ако кажеш близък Час на случката и мястото мога да видя според разписанието дали би следвало да съм бил поне в района. Вчера беше топ ужас - сигурно имам около 50 Метра изминати в пързаляне с Автобуса. Някъде по около 20 Сантиметра, другаде по около 50 Сантиметра а на последния 90° завой на бившата Автокъща "Онтарио" в посока Центъра - около 2 Метра. Добре, че от фаровете до предната гума има около 2 Метра та този надвес отиде над бордюра иначе се бях начил, да стана за резил. И преди съм го "Drift"-ирал "Man"-а но вчера ми беше личен рекорд но ставаше прекалено лесно и все пак не съм с чак толкова железни нерви, че да устоя на изкушението.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
За съжаление вече няма нищо. Вчера сутринта се качих до Алеко с надеждата, че е останал заснежен път. Да ама не. Единственото нещо наподобяващо сняг почва половин километър преди хижата. Пътят направо се чудя за България и павета колко хубаво е изчистен. В 10 горе беше слънчево и 6 градуса, долу - 2 с м'гла. Само на тръгванията се смяхме с жената, че се хлъзга и не може да потегли.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
16:30 някъде, ти беше на спирката след кръстовището с Раковска. И аз заобиколих рейса и тия пред мен набиха спирачките на пешеходната. И аз спрях, и с периферното зрение гледам, как всичките огледала побеляват. Бъзикам се, че си щял да ме удариш. Но , както и всички други професионалисти, ми спря на 20 см. от задницата
- chill
- Гараж: Дакел 280
Мишлен алпин 5 на 1400 км - вчера беше non-event за тази гума. Беше очаквано мазно, но не съм имал драми. Kато чета все едно съм карал в друга София.
Уикенда ги покарах и на сняг. Събота на Витоша, колкото да не ме пуснат нагоре и после до Мальовица. Неделя до Боро. Гумата копа и държи, не се издъни никъде - точно както трябва да се държи хубава гума, просто работи и забравяш за нея.
Много ми хареса offroad driving mode-a, не знам дали е същия, като на Кодика, но е супер фън на сняг.
Уикенда ги покарах и на сняг. Събота на Витоша, колкото да не ме пуснат нагоре и после до Мальовица. Неделя до Боро. Гумата копа и държи, не се издъни никъде - точно както трябва да се държи хубава гума, просто работи и забравяш за нея.
Много ми хареса offroad driving mode-a, не знам дали е същия, като на Кодика, но е супер фън на сняг.
-
silent
Всичко е много относително, понякога има много сняг лед и се кефиш кви яки гуми си метнал на кочината. Друг път 5 санта сняг се мяташ наляво надясно не може да хванеш пътя. Един е смотан друг по-смотан и за всичко това го отнася клетата гума. Вчера беше гадно днес също не е много по добре. Коли с 4х4 не могат да отлепят с повече газ вие се жалите че на предно гумите ви не тръгвали. Слагайте вериги. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Това е ШКОДА ФОРУМ МИСЛЕНЕ
... аз написах, че е хлъзгаво - всички - с много газ се тръгва, никой нищо не каза за спиранията. Не знам кой пак си измисля някакви теории, но вчера съм обиколил София, в центъра беше доста по-добре, в кварталите се хлъзгаше МНОГО. Разбрах, @YYakovliev гумите не сме уцелили, ето на - другите на хлъзгаво си държат.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Taratajki - Или съм бил аз или Колега пред мен, с който малко си приличаме физически. Смисъл, гледах разписанието - горе-долу тогава е трябвало да съм горе-долу там но имах по около 20-30 Минути закъснения на различните посоки и не помня точно по това време къде съм бил 
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Гледам дори тука във форума има много добри впечатления от Kleber. На сегашната ми кола съм с такива и съм много доволен. Особено пък имайки предвид, че са по евтини и по тихи от другите. Много ми се щеше да си поръчам същите и за Superb-a, обаче вече няма никакви наличности 235/45/18. Вкарах се в голяма дилема дали да не си взема 225/45/18 като отклонението в размера е много малко.
С какви размери карате вашите Супърби? Някой пробвал ли е 225![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
С какви размери карате вашите Супърби? Някой пробвал ли е 225
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Stoyanov,
245 сложи, моят го карах с този размер, Артеона стандартно идва с 245 от него взех идеята да сложа по-широка гума и ми харесваше повече от 235.
245 сложи, моят го карах с този размер, Артеона стандартно идва с 245 от него взех идеята да сложа по-широка гума и ми харесваше повече от 235.
-
silent
Когато излезна този Клебър четох няъде из нета, че гумата е разработка на Гудрич и че по-добрата гума макар и с малко е тази на Гудрич. Просто предлагам ти алтернатива. Аз съм карал с Гудрич на предно става. В момента я карам на 4х4 не мога да преценя гума като гума.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@gbuyukliev, напълно съм съгласен с казаното от теб.
Миналата седмица бях ги харесал същите за 252 лв гумата. Видях в различни сайтове варират до 280 някъде. За жалост обаче някакси рязко всички бройки им свършиха.
Накрая най вероятно ще си взема или Michelin или Bridgestone, просто защото няма бройки от тези или на цена от 400 бих взел по скоро премиум марката
Ще погледна пак тестовете, но най вече ме интересува сцепление на мокро и сухо и най малко на сняг. Шум, съпротивление и цена също ми наклоняват везните
Миналата седмица бях ги харесал същите за 252 лв гумата. Видях в различни сайтове варират до 280 някъде. За жалост обаче някакси рязко всички бройки им свършиха.
Накрая най вероятно ще си взема или Michelin или Bridgestone, просто защото няма бройки от тези или на цена от 400 бих взел по скоро премиум марката
Ще погледна пак тестовете, но най вече ме интересува сцепление на мокро и сухо и най малко на сняг. Шум, съпротивление и цена също ми наклоняват везните