Superb 2 - Проблеми и решения

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tralalan

Шкода Новак

Гараж: SuperB 3.6FSI/SuperB1.9TDI(131)

Мнение от tralalan »

Здравейте! За да не спамя с нова тема, ще споделя наскоро решените от мен проблеми тук.
А те бяха следните: Р0507 idle speed to high; P0441 - EVAP Emission Control / incorrect flow.
Грешката Р0507 в началото започна с леко преиграване на оборотите, след което премина със светване на Чек-а на таблото и оборотите започнаха да играят от ~800rpm до към ~1700rpm. Като вдигнете капака се чува едно силно фъщене/свистене/съскане, което обаче се оказва засмукване :) След обстойна проверка в WWW и сервизните документи на предишния собственик установявам, че най-честата причина е клапан картерни газове (VALVE DIAPHRAGM CRANKCASE VENTILATION), който клапан N72 си се сменя на всеки 60000км. Има го на различни производители и цени. Аз се спрях на VAICO ~170лв. Намира се под капака на клапаните, под всмукателния колектор, който пък от своя страна е направен, така че да изиза на две части. Смяната ми отне около 1 час !не професионалист! професионалист = 15мин.
Някой майстори препоръчват смяна на целия капак на клапаните на цена 700+ лева без вкл. цена за труд [smilie=hunter.gif]

Грешка Р0441 - като код, тази грешка явно излиза за най-различни проблеми. При мен се оказа "неправилен поток" на бензиновите изпарения. След запознаване на системата в "www" :) установявам че има клапан N80 чийто поток идва от една кутия, която по всяка вероятност ще има клапан вътре, включително и филтър с активен въглен. Та реших да продухам малко тия маркучи и кутията с филтъра И да сменя тоя клапан N80(100лв) :D и воала! 10 000км. нйет проблем
3.6FSI 4x4
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

ти си открил америка бе [smilie=yahoo.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
tralalan

Шкода Новак

Гараж: SuperB 3.6FSI/SuperB1.9TDI(131)

Мнение от tralalan »

За човек, който е правил балканче само, това си е Нова Зеландия [smilie=sarcastic.gif]
3.6FSI 4x4
NOFEAR921

Шкода Новак

Мнение от NOFEAR921 »

Здравейте,
Нов съм в семейството на Шкода и наскоро се сдобих със Superb 2. Колата дойде при мен с няколко проблема, които ще отстранявам с времето, но първият който захванах беше, че десният фар е каран без капачна и отвътре е надрано и напукано стъклото. Ок няма проблем, взех друг фар и прехвърлих баласта за ксенона и модула за оправление на завиващите фарове от моят фар. За съжаление се появи проблем че AFS функцията не работи. Днес бях при майстор за обслужване на автоматика и го попитах дали може да види каква грешка дава, съответно след проверка колата даде грешка за моторче, късо или отворена верига. Сега следва въпроса. Има ли нужда от някаква адаптация на моторчетата след смяната или просто "новият" фар е дефектен и ще трябва да си поговоря с човека от който го взех да ми върне парите. Също така има ли качествен майстор в София на който мога да оставя стария си фар и да се смени само пластмасата и да го върна обратно на колата. Нямам голямо желание и нерви да се мъча да правя това сам в гаража, затова предпочитам да дам фара на някой, който има повече опит от мен и може би да направим същата процедура на левия фар също.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

NOFEAR921 написа: 25.04.2024, 20:05:33 има ли качествен майстор в София на който мога да оставя стария си фар и да се смени само пластмасата и да го върна обратно на колата
Привет, потърси колегата @skodko, мисле че може да ти помогне.
Аватар
Mitak6

Шкода Новак

Гараж: Skoda - Superb II PRAHA/facelift/led 2.0 TDI 2014 liftback

Мнение от Mitak6 »

Здравейте, Колеги. Суперба ми е със Старт/Стоп бутон (безключово) за запалване и гасене на автомобила. Днес при палене на автомобила ми изписа в малкия дисплей между скоростомера и оборотомера , че не намира ключа, който беше джоба ми като светна и жълтата индикация на таблото жълт волан и удивителен. Извадих ключа от джоба и от втория път запали без проблем. Колата я карах цял ден като все успявах да я запаля от втория или третия път . По таблото не светят никакви грешки както и нищо не изписва като грешка на дисплея. Колата звучи отлично , а и преди няколко седмици мина технически преглед , който беше доста обстоен и човекът я похвали. Реших , че батерията ми е паднала, но след като цял ден бях навън и все запалвах колата от втория или третия път като се прибрах взех резервния ключ, който е с чисто нова батерия и колата с него 3 пъти не запалваше въобще и разбрах, че всъщност проблема не в батериите на дистанционно. Въпросът ми е на какво може да се дължи и дали е възможно да е Бутона за палене и гасене. Гаранционно е сменян на 90 хиляди , а сега колата е на 165 хил.
Последно промяна от Mitak6 на 19.10.2024, 20:07:44, променено общо 1 път.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

От бутона не е
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

@Mitak6, Колега дайте една снимка какво свети.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
Mitak6

Шкода Новак

Мнение от Mitak6 »

Изображение
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Мнение от tsb »

На мен ми прилича на проблем с волана/управлението, а не с ключа. Хидравличната течност как е?
Аватар
Mitak6

Шкода Новак

Мнение от Mitak6 »

Не няма проблем с течността. Мен самата индикация и изписването , че не намира ключа не ме притесни , защото така си изписва попринцип , когато ключа е далече от шофьорската позиция при запалване .Ще ти дам пример преди две седмици , когато минавах ГТП светна индикацията и изписа същото тъй като ключа беше останал в мен и техника не успя да запали. После му дадох ключа запали веднага . Притесняваме друго , че колата пали от 3 я път , а не веднага както досега.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Мнение от tsb »

Трябва да се прочете какви са грешките DTC с диагностика. За София може да помагам с това.
mironski

Шкода Новак

Мнение от mironski »

Модула за отключване/заключване на волана?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”