Въпроси за Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Въпроси за Карок

Мнение от ИзтрЪпнал »

Шок, няма динамични линии. На камик, който е един клас надолу, зелените линии се въртят заедно с волана.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Въпроси за Карок

Мнение от spaldingrs »

Баси, Фокусът ми е 2017-та и има, Карокът ще е 2024-та и няма да има. [smilie=unknown.gif] Не че не гледам огледалата, ама си е тъпо. Още повече, Камик има, Карок не.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Въпроси за Карок

Мнение от spaldingrs »

Tpet написа: 18.12.2023, 12:15:36 Ами не са много динамични, стига да наричаме динамични линии едно и също нещо. Това е при изцяло завъртян волан:
Твоят Карок какво оборудване е? Ако изобщо има значение..., май си Спортлайн
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Въпроси за Карок

Мнение от smoke »

В Briskoda са коментирали за липсата на динамични линии при камерата за заден ход на Karoq. Там споделят, че неясно защо Karoq през предишните години никога не е имал камера с динамични линии (т.нар. HIGHLINE версия на камерата). Всички Karoq MY2017/18/19/20 били само със статични линии (т.нар. LOWLINE версия на камерата):

https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... ide-lines/

От MY2021 щели да започнат да монтират на Karoq HIGHLINE-версията на камерата (с динамични линии назад).
Така че за актуална информация трябва да се попитат собственици на нови Karoq.

Tpet, твоят Karoq от коя моделна година е?
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Въпроси за Карок

Мнение от tsb »

Колегата си е попълнил профила - FL е :)
Баси странно е да пишат, че има динамични линии, а пък да слагат все още евтината камера, като при мен.

П. С.
Тука гледам, че се коментира как не се гледа камерата много много, но за мен е много полезно улеснение и сравнявам с няколко различни коли, които карам почти ежедневно...еми нямат камери и си паркирам на огледала/усет, но камерата си е улеснение от всякъде.
Последно промяна от tsb на 18.12.2023, 20:12:53, променено общо 1 път.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Въпроси за Карок

Мнение от Tpet »

Моята е на 2 седмици :) И да, спортлайн е, като камерата беше допълнителна екстра в пакет Паркиране - предни и задни сензори + камера.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Въпроси за Карок

Мнение от tsb »

Мдам, VAG в пълната си сила [smilie=sarcastic.gif] Сега се позагледах в ръководството на потребителя.
Не стига, че за Спортлайн(70+k) си доплащаш за да имаш изобщо камера отзад, но за да имаш динамичните линии трябва да си доплатиш за по-скъпата версия - Area view. Смешно.
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Въпроси за Карок

Мнение от Tpet »

Да имаш изобщо камера...и преден парктроник [smilie=pardon.gif]

Ама за 360 градуса камери реших, че съвсем не ми трябват и няма смисъл да плащам за тях.

Яд ме е, че не можеше да поръчам blind spot и че ако исках (а аз исках) да сложа ел. седалки трябваше да сменя и самият вид седалки и нещата отиваха на някакви 5к примерно.

Да знаете, че "спортните" седалки не са подходящи за дебели [smilie=sarcastic.gif] и протектора за гърба на седалката стои крив, щото няма къде да се хване като на нормална седалка
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Въпроси за Карок

Мнение от ways »

ИзтрЪпнал написа: 18.12.2023, 16:37:34 Шок, няма динамични линии. На камик, който е един клас надолу, зелените линии се въртят заедно с волана.
На Kamiq-a толкова свикнах, че паркирам на заден само по тях... показват максималната ширина с отворени огледала и до сега нямам проблеми.
Kriskaroq

Шкода Новак

Гараж: София
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от Kriskaroq »

Здравейте нов съм в семейството на Шкода и бих се радвал да разбера повече за карок и по-точна за тази https://mobile.bg/21703165923233945 в други ден, ще ходя да я гледам, но нищо не знам за този модел. Питането ми е ,какво ще ме посъветвате да гледам, какви проблеми имат тези двигатели на шкода карок 2.0 150 к.с и тази скоростна кутия, къде да проверя дали са реални тези 50 000 к км пишат, че е в гаранция към шкода България това означавали, че в шкода,ще могат да ми кажат всичко за колата. Общо взете какво, ще ми препоръчате и посъветвате Благодаря .
Аватар
Никола Иванов

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от Никола Иванов »

Както повечето обяви, и тук пише "всички екстри" но няма подгрев на седалките, челното стъкло и няма самопаркиране , Canton. Не е вярно и LaserLed [smilie=sarcastic.gif] Изглежда добре и цената е добра ако километрите са реални. Двигателя и трансмисията нямат някакъви скрити проблеми. На тези километри трябва да се сменят маслата и филтрите на скоростната кутия, раздатката и халдекса, като му се изчисти задължително цедката.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от blindbard »

Kriskaroq написа: 26.12.2023, 18:38:36 къде да проверя дали са реални тези 50 000 к км пишат, че е в гаранция към шкода България това означавали, че в шкода,ще могат да ми кажат всичко за колата.
Да, в Еуратек /ЕТ/. Не е лошо да се провери и на какъв интервал е сменяно маслото на двигателя, филтрите, типа използвано масло, евентуално гаранционни ремонти, ПТП, отстранени щети по Каско и др.
От обявата не разбрах дали е купувана от България. Ако не е, е имала само 2-годишна международна гаранция от Шкода. За България останалите 3 години са от ЕТ - това трябва задължително да се уточни.
Колегите специалисти във Форума споделят, че двигателят е надежден. Предвид типа гориво и къде е зареждана - качествена диагностика ще покаже състоянието на ДПФ и останалите системи за екология.
Като говориш с търговеца, си търси подвижното LED фенерче в багажника, брандирания чадър и кошчето за отпадъци... ;)
Ако настоява, че има "всички екстри", то липсва и интелигентото самопаркиране.
Колегата @Никола Иванов е описал изчерпателно останалото, което се вижда.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Kriskaroq

Шкода Новак

Гараж: София
Обратна връзка:

Въпроси за Карок

Мнение от Kriskaroq »

Много благодаря за отговора, ще видя утре като отида за описаните от теб аксесоари, както и от къде е закупена и , ще поискам справка от ЕТ. Относно диагностика на колата можели да ми препоръчате някой в София да дойде с мен на огледа разбира се , ще си заплатя каквото трябва. Никъде на намерих подробно писане за DSG понеже един приятел механник ми бе казал, че тази кутия имала проблеми от някъде се хвърляли някакви струшки които влизали някъде си и счупвали кутията разказвам го , каквото съм разбрал от него та той ми каза, че ако е наистина на 50к колата спокойно да я карам до към 200к и продаване веднага заради проблема именно с DSG та това се опитвам да разбера. Имали такъв проблем тази кутия,как да се кара, как да се обслужва и поддържа.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Въпроси за Карок

Мнение от nitro »

Kriskaroq написа: 27.12.2023, 08:56:36 .......един приятел механник ми бе казал, че тази кутия имала проблеми от някъде се хвърляли някакви струшки които влизали някъде си и счупвали кутията.....
Ей точно тия "експерти" никога не свършват.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Въпроси за Карок

Мнение от tsb »

Колата е внесена от Италия, така че гаранция няма. Километрите изглеждат истински и си има не малко екстри, макар и далеч не всички. Трябва задължително да се направи диагностика и да се види за грешки. Иначе двигателят е много икономичен и ще си върви добре с купето, което така или иначе не предразполага към 'спортно' шофиране. За DSG то нямам идея, колко е здраво трябва някой от форумните специалисти да се изкаже.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”