Kodiaq RS

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Flash

Шкода Новак

Гараж: Audi A3 Sedan 8Y 2022 35TDI

Kodiaq RS

Мнение от Flash »

Цецо75 написа: 17.01.2023, 18:01:35 Само да ти кажа, че ако си решил за 7 местен с идеята да возиш деца отзад постоянно... тегава работа.
Голямата ми е на 8г и ще иска само отзад (знам със сигурност), другите 2 са още бебета и са по столчета. Поръчах я 7 местна просто за да ги има 2 допълнителни места като/ако се наложи. Нямам идея постоянно да се возят деца там. Гледах бая ревюта на местата и съм наясно с размера на седалките. Дилемата ми беше Соренто/Санта Фе/Кодиак, като по отношение на 3ти ред корейците имат голямо преимущество. Обаче нямат такъв двигател, нито матрични фарове, нито такава цена след 3-5 години. Везните наклониха към Шкодата и направих поръчката. [smilie=beach.gif]
Аватар
Flash

Шкода Новак

Kodiaq RS

Мнение от Flash »

stefan L написа: 17.01.2023, 00:09:40 Тая тема прочете ли я?
Прочетох я, но двете коли не могат да се сравняват. В различна категория са. Поне се ориентирах по отношение на модификациите в каква посока да поема :)
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Kodiaq RS

Мнение от stefan L »

Flash написа: 17.01.2023, 20:00:25 Прочетох я, но двете коли не могат да се сравняват.
Двг са почти 1:1.
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Kodiaq RS

Мнение от Scub40 »

Само да вметна, че предните седалки на РС-а са по-обемни и изяждат не малко пространство от мястото между задния и предния ред. Отделно заради третия ред седалки, разстоянието между първия и втория ред е малко по-малко. Доста се бях навил за един РС, но забелязах разликата, теснее ми отзад и се отказах. И багажника е по-малък, заради третият ред седалки, което също изигра решаваща роля при моят избор. Просто споделям.
Аватар
Flash

Шкода Новак

Kodiaq RS

Мнение от Flash »

Scub40 написа: 17.01.2023, 21:18:32 Просто споделям.
Та нали затова сме тук - да споделяме :) Като се има предвид, че предимно децата и чат пат жената ще седи отзад, мястото е повече от достатъчно за тях. Поръчал съм я и с теглич, та ако омалее багажника... [smilie=sarcastic.gif] Пък и отгоре има бая място за туба - за почивките ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Kodiaq RS

Мнение от Цецо75 »

Начи, 7те места в Кодиак... са си .... абе ясно какво откъм нормативно признати разходи.

Иначе от задните седалки не става нищо смислено. Напротив, пречат много, а работа смислена не вършат никаква.

Пиша го, за да не се прецака някой с идеята, че купува 7 местна кола.
Бееееее.....
evrika321

Шкода Новак

Гараж: CorollaFL 1.6 VVT
KodiaqFL 1.5TSI DSG

Kodiaq RS

Мнение от evrika321 »

Здравейте и от мен да повдигна темата. За Кодиак 7 - местен.

в началото гледах всички 7 местни ванове баничарки и каквото се сетите.

Toyota 7 местна хайлендър много скъпа за мен почват от 48000 евро втора ръка (21г до 50 000км)

Toyota баничарка 7 пълноправни места но много пластмасова иначе супер за 7 човека.

WV шаран хубав но търсех нещо по модерно (като дизайн) също 7 места реални.

Туаран също като шарана втори ред седалки с 3 изофикса перфектен.

тигуан

кодиак

и сеат джип забравих как се казваше

Нисан Xтриал или нещо подобно седалките на 3 ред са само за данъчни облекчения и не стават.

хюндай санта фе като цена на тойота хаилендър иначе хубав но Кия соренто е по луксозна ( кията била по нова като модел и от там с повече екстри)

пежо 5008 много красиво истински 3 седалки на 2 ред за трети не му обърнах достатъчно внимание.

отказа ме двигател 1.2 турбо(130 коня и факта че карах една баничарка от същата марка много ме напрягаше нещо ,километража не се виждаше понякога от слънцето и още няколко минуса)

Бус V класа на мерцедес 2-2-2 седалки в последствие 2-2-3 отказа ме разхода на гориво дизел и не е много практичен според мен.

Бус T7 на фолцваген допадна ми като габарити но ми е скъп там седалките също са 2-2-2 но това зависи от конфигурацията общо взето.

Всичко което гледах е

бензин

хибрид

плънинг хибрид

автоматик

безключово отваряне и заключване.

Спрях се на шкода кодияк 1.5 TSI спорт лайн като цена на първо място и интериор.

Сега за нея децата са ми на

5 г.

3 г.

5 месеца

5 месечният е на столче рекаро със патерица или там както се води към 1300лв няма такъв неудобен елемент в колата а колко тежи друг въпрос( дано да е сигурно.)

5 г пак столче рекаро доста тумбесто и обемисто без изофикс води се от 9 кг до 36 кг ако не се лъжа.

Сега двамата големи се возят с макси коси трета категория столчета маи са от 15 кг до 36 кг или до 150 см ръст на децата.

доста компактни и леки спрямо другите (дано и да са сигурни)

В началото идеята ми беше големия да се вози най отзад на 3- ред седалки.

Но в последствие и двамата големи сега се возят там и багажник не остана. Добре че количката ми е лятна тип книга на згъване и се събира за по голяма няма място.

на вторият ред са жената с малкия за нея остана доста място с една дума се шири. на малкия столчето се върти на 360 градуса и ако седалките са спуснати за да се качват големите от зад не може да се върти малко е не удобно. също и качването на децата на третия ред. няма как да не стъпят на прага и да не го изцапат. Иначе място за тях има. ( като минус не се махат подглавниците на трети ред седалки и пречат на децките столчета да пуснат хубаво на седалките) седалките стават само за превозване на деца и джобни гаджета така да се каже.(ако някой знае как се маха ще съм му благодарен)

Предполагам пропускам нещо ,но ако се сетя ще допълня.

Ще снимам дядовата ръкавица по добре да се има представа за какво става въпрос.Изображение
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Kodiaq RS

Мнение от coverdale »

evrika321, браво Ебаси ревюто.Изчетох го на един път.Останах без дъх!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Kodiaq RS

Мнение от Цецо75 »

Незнам как успяваш да ги напъхаш със столчета най-отзад. Къде им отиват краката? Аз имам също maxi-cosi но по-стар модел - като го сложа и краката им отиват напред и не могат да се поберат. То се вижда и на твоята снимка, предния ръб на столчето надстърча седалката и съвсем не остава място до облегалката на предния. Отзад ако возя - без столчета, иначе физически просто не се получава. А хлапетата са ми като цяло компактни, затова ми е чудно как успяваш. Вероятно не дърпаш 2-рия ред максимално назад? Ама тогава пък там е яка теснотия.

Аз лично съм разочарован от третия ред. Бях си решил, че ще е нещо от сорта на Туаран/Алхамбра. Няма нищо общо.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от bega4kata »

coverdale написа: 14.12.2023, 08:33:01 evrika321, браво Ебаси ревюто.Изчетох го на един път.Останах без дъх!
[smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
sntxs

Шкода Новак

Kodiaq RS

Мнение от sntxs »

Малко офтопик :
@evrika321, би ли споделил каква марка и от къде са закупени протекторите, предпазващи седалките на последната снимка?
Изображение
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от SilverBullet »

Такъв ли им е захвата?
evrika321

Шкода Новак

KodiaqFL 1.5TSI DSG

Kodiaq RS

Мнение от evrika321 »

Да мисля че е такъв захвата.
а относно протектора това е стелка за багажник за 7- местен вариянт(двулицева). Но някакси не е измислен,като за оригинален.
evrika321

Шкода Новак

KodiaqFL 1.5TSI DSG

Kodiaq RS

Мнение от evrika321 »

А относно място за краката за 3- ред седалки, мисля че вторият не е дръпнат до края.
В момента съм в чужбина ( на 20 се прибирам и ще няправя снимки както си трябва с децата за да се добие по ясна представа.)
alfatras

Шкода Новак

Kodiaq RS

Мнение от alfatras »

Здравейте младежи!Имам Шкода Кодиак 2.0 дизел 240 коня-сега съм с 20 джанти и летни гуми а искам да ги сменя със 18ки?Възможно ли е това и по abs ли се следи гумата или има датчици в джантите?С две думи -какви джанти мога да използвам за шкодата?Благодаря много.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”