Kodiaq RS
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kograman
Kodiaq RS
С ареодинамика на тухла, турбо бензин и 250к.с,над 120 ще прави водовъртеж в резервоара.
Реша ли да си купувам Порше, едва ли ше си правя сметката в детайли ...
Реша ли да си купувам Порше, едва ли ше си правя сметката в детайли ...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Kodiaq RS
Здравейте. Някой има ли наблюдение върху битурбо дизела? Как се представя в дългосрочен план? Някакви конструктивни проблеми, разход на масла и антифриз, счупени турбини и други подобни?
- Flash
- Гараж: Audi A3 Sedan 8Y 2022 35TDI
Kodiaq RS
Здравейте,
Може ли някой да сподели впечатления от 2.0 TSI 245к.с. Поръчах колата преди седмица. Интересува ме на това купе стигат ли тези коне? Принципно съм замислил още с идването да сложа RaceChip GTS. Всякакви отзиви ще са полезни.
Може ли някой да сподели впечатления от 2.0 TSI 245к.с. Поръчах колата преди седмица. Интересува ме на това купе стигат ли тези коне? Принципно съм замислил още с идването да сложа RaceChip GTS. Всякакви отзиви ще са полезни.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Kodiaq RS
Аз, малко не съм запознат с детайлите, ама как така дали стигат 245 к.с.? Че то, по-мощен мотор има ли? В крайна сметка всичко е субективно усещане - за някой са предостатъчно, за друг - не.
- Flash
Kodiaq RS
В гамата на Шкода - имат. Супърб има 280 к.с., но Кодиак с по-голям двигател няма. Така е, субективно е, но ми се ще някой който има колата да даде отзиви от ежедневието. В ЕТ нямаха RS за тест (не съм и очаквал да имат), а не е редно да вадя впечатления от тестовия 190 к.с. Откровено не съм впечатлен от динамиката на колата и се надявам да има осезаема разлика при моя избор.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Kodiaq RS
Ами то самата идея за Кодиак бегачка ми е малко странна. Тая кола според мен няма геометрия за мощен мотор.
Динамичното каране за мен задължително минава през нисък център на тежестта, а Кодиак е мнооого далеч от това.
Реално 245 коня са повече от достатъчни за магистрално ръчкане. А за ръчкане по завои с Кодиак... според мен е добър начин да си докараш морска болест.
Динамичното каране за мен задължително минава през нисък център на тежестта, а Кодиак е мнооого далеч от това.
Реално 245 коня са повече от достатъчни за магистрално ръчкане. А за ръчкане по завои с Кодиак... според мен е добър начин да си докараш морска болест.
Бееееее.....
- Flash
Kodiaq RS
Далеч съм от мисълта за "бегачка", но никога не са излишни повече коне под капака. Аз лично не възприемам нито Q5,Q7,Q8, Touareg, X5, X7, Cayenne и т.н като бегачки, но имат много прилични двигатели, като нито един не е ориентиран към "спортно" шофиране по завои. За мен наличието на мощност във всеки един момент е допълнителен плюс. Естествено, че няма да се правя на състезател с Кодиак. Допълнителни ползи от по-мощен двигател - бол. Въпрос на светоусещане 
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Kodiaq RS
viewtopic.php?p=300516&sid=8104baa71954 ... 69#p300516 Тая тема прочете ли я?
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Kodiaq RS
Абе би трябвало да се мести що годе прилично и сток...
Вече, ако не ти стига и прежалиш гаранцията така като гледам октавия врс 245 само с ремап какви времена давааа....Таа абсолютно не се притеснявай за вървежа
Леко чакане
Вече, ако не ти стига и прежалиш гаранцията така като гледам октавия врс 245 само с ремап какви времена давааа....Таа абсолютно не се притеснявай за вървежа
Леко чакане
- Flash
Kodiaq RS
Благодаря колега, надявам се да ме зарадва
, а по отношение на гаранцията - още не съм го измислил. Последните 10 години карам нови коли в гаранция и се е налагало да ходя до сервизите. Все коли от ВАГ групата и все неприятни неща - електроника и окачване всеки път. Двигател досега не се е налагало да се прави, ама знае ли човек. Докато чакам ще мисля. Обаче е много силно някак желанието ми за проект с Кодиак. Хем да си возя голямото семейство (3 деца + жена), хем да си правя гъдел
Мдаааа много приятно... Абе май ще се гмурна в тъмната материя на тунинга...
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH