Щори против слънце за задните врати

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Какво значи "на страхотни цени"? Аз, реално не търся, но ако, ми хареса цената, бих взел за отзад (за комби). Предните два джама не ме блазнят, понеже съм ги фолирал и са ОК, но назад...що да не сложа допълнително сянка :)
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Аз също имам подобен тип щори, но май са на друга марка. Не бяха малко пари, но аз съм супер доволен от тях. Фабричното затъмнение не е достатъчно но сега в комбинация и с тези щори е екстра за децата отзад. Взех си комплект задни врати, страничен прозорец на багажника и задния прозорец на багажника. Тази на задния прозорец ме дразнеше и пречеше на видимостта, а и на комби по-трудно влизат слънчеви лъчи навътре в купето и го махнах. От страничните съм супер доволен и не ги махам целогодишно. Наистина е яко, че може да се сваля стъклото без проблем, а и пазят от насекоми както е споменал колегата. Като малък недостатък единствено повече се запотява стъклото заради щорите ако седят известно време хора в колата на изгасен двигател.

За предните врати не си взех, защото е незаконно да се затъмнява толкова. Това с дупките на предния прозорец пак не съм сигурен колко е законно. А и да си призная грозно ми изглежда така. Преди няколко месеца до мен на светофара беше една шкода именно с такива щори на предните прозорци и не ми харесаха.

@zloQQ ами аз дадох към 400лв. за моите, но това и с щора за задния прозорец, която я махнах. Май няма да ти хареса цената [smilie=sarcastic.gif] Имаше комплект и без нея. Аз взех и магнитни държачи, ама нещо щората не можеше да стигне навсякъде до тях и накрая си сложих куките.
Изображение
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Аз взех моите употребявани, като всички щори без тези на предните врати ми струваха 30 паунда (70лв с доставката). Тези на предните врати бяха 40паунда, но пък са нови. Иначе в английски сайт, в момента нов комплект струва около 200-210лв. Предлагат се и употребявани за октавия 2 и 3, като цената им е 50паунда (120лв). Относно колко са разрешени на предните врати - според моят съсед, пътен полицай, когато ме спрат със щори, могат да се заядът, но това ще бъде просто заяждане. Както е цитирал колегата в началото на темата, има си разни алинеи и членове, които забраняват затъмняването на стъклата. Щората е аксесоар, който НЕ е на стъклото, както е фолиото,а е прикрепена към рамката на вратата, така че нямат право и основание за фиш, акт или заяждане. Стъклото си е стъкло, шората си е щора. Това е тънкият момент . Аз лично не съм имал проблем с полицаите. Относно дали стоят грозно или не щорите на предните врати, е въпрос на вкус. Положителното обаче е че хем ми пазят сянка, хем видимостта към огледалата е безпрепятственна. Имам познати, купиха си щори за цялото стъкло на предните врати, и споделят че ги болят главите. Според единият, това се получавало така, защото като гледаш под ъгъл към огледалото, фокусът на очите се "замрежвал" и окото се чудело дали щората да фокусира или да гледа през нея. Било дразнещо за очите, а от там и главоболие. При моят вариант няма такъв ефект. Нито главоболие, нито трудности с гледането към огледалата.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

В Супер Шкода за Октавия са 140лв. 3 сетовия и 200лв. 5 сетовия комплект. От Англия в момента е куца опция, заради митниците има разправии в много от случаите.
Бееееее.....
Milan Milanov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2, CFHC, DSG комби
Тойота Корола '04 , 1.6 автоматик

Мнение от Milan Milanov »

Здравейте,

повдигам темата, но имам въпрос точно по нея. Прегледах всички сайтове, които сте споменали. Дали има някой търговец в Бълария, който да ги продава, имате ли идея? Аз търся за комби 02 FL и намирам само 5 сетов вариант (честно казано за задния прозорец, на багажника едва ли ще ползвам и идва по-скоро излишна).
Някой поръчвал ли от тези пичове?

http://www.kopacek.com/Skoda/OCTAVIA-II ... bug-shades

Поздрави!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Поръчвали сме много от тях. Включително щори. Коректни са.

Това е въпросния сайт Супер Шкода цитиран по-горе, просто си смениха името преди време.
Бееееее.....
Milan Milanov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2, CFHC, DSG комби
Тойота Корола '04 , 1.6 автоматик

Мнение от Milan Milanov »

Благодаря за бързия отговор! :)
evrika321

Шкода Новак

Гараж: CorollaFL 1.6 VVT
KodiaqFL 1.5TSI DSG

Мнение от evrika321 »

Здравейте.
Някой да знае оригинални кори с щори за kodiaqFL за задните врати.( дали се сменя цялата кора или само тази част със щората.) за да знам дали въобще да търся такива някъде.
Изображение
снимката е примерна
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @evrika321 - Не знам при "Kodiaq" как е но при "Superb 2 Facelift" (а изглеждат доста еднакви) кората е от две части - долната е от долу и стига до процепа, който е при долния край на вътрешната дръжка за отваряне на вратата а горната е от този процеп - до горе и в него се навива щората. Двете части са хванати с нещо като (може и да има точно име но не го знам) пластмасов нит, който за образуване на връзка, се разтапя. Тоест - могат да се отделят двете части но после за обратно закрепяне ще трябва да се използва нестандартен подход, който така или иначе ще е отвътре и няма как да се вижда при нормална експлоатация. Като цяло е възможна магарията но ще трябва креативност а и такива кори рядко изпадат и обикновенно са цяли, което при съвпадение на цветовете и дизайна, май е най-лесния вариант.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
evrika321

Шкода Новак

KodiaqFL 1.5TSI DSG

Мнение от evrika321 »

Благодаря за отговора.
Дебна за такива по сайтовете че шкода ми обявиха скъпа цена около 2300лв някъде
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

@evrika321, Аз за Октавията си взех CarShades и честно казано съм доста доволен. Покрива изцяло прозореца, а не като тези "оригиналните", които покриват само част от него. И се закачат посредством едни метални щипчици, които държат доста здраво засега. Имам и няколко споделени снимки как седят на моята (последните): viewtopic.php?t=5618&start=105
Аз ги поръчах от един български сайт, ето линк като за Kodiaq: https://tuningstore.bg/interior-73/senn ... 16-6-broya
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
evrika321

Шкода Новак

KodiaqFL 1.5TSI DSG

Мнение от evrika321 »

[smilie=pleasantry.gif]
Седят много добре
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Само добавям ,че има и оригинални от аксесоарите за Кодияк . 2 допълващи се варианта са . Аз ползвам само за задна багажна врата и двата малки неотварящи се задни прозорци . Отделно предлагат само за прозорците на вратите . Ето парт номерата за Кодияк .

Изображение

Въпрос на предпочитания и ако не държиш толкова много да са подвижни . Между другото на Кодияка подвижните сравнително добре покриват .

CarShades са проверено много добри също .
glorious

Škoda Фен

Мнение от glorious »

То при цена от 300лв ...не е ли по-добре да се затъмнят стъклата с фолио направо?! Тези оригиналните на Шкода каква цена са?
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Аз си взех от Алито на магнити за прозорците на предните врати и голям сенник за предното стъкло. Ползвам ги да ми пазят сянка в купето когато колата е на паркинга. За Супърб 3 са. Ето линк. Има за всички прозорци. С малко търсене вероятно ще се намерят и за други модели на Шкода.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”