Щори против слънце за задните врати
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Какво значи "на страхотни цени"? Аз, реално не търся, но ако, ми хареса цената, бих взел за отзад (за комби). Предните два джама не ме блазнят, понеже съм ги фолирал и са ОК, но назад...що да не сложа допълнително сянка 
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз също имам подобен тип щори, но май са на друга марка. Не бяха малко пари, но аз съм супер доволен от тях. Фабричното затъмнение не е достатъчно но сега в комбинация и с тези щори е екстра за децата отзад. Взех си комплект задни врати, страничен прозорец на багажника и задния прозорец на багажника. Тази на задния прозорец ме дразнеше и пречеше на видимостта, а и на комби по-трудно влизат слънчеви лъчи навътре в купето и го махнах. От страничните съм супер доволен и не ги махам целогодишно. Наистина е яко, че може да се сваля стъклото без проблем, а и пазят от насекоми както е споменал колегата. Като малък недостатък единствено повече се запотява стъклото заради щорите ако седят известно време хора в колата на изгасен двигател.
За предните врати не си взех, защото е незаконно да се затъмнява толкова. Това с дупките на предния прозорец пак не съм сигурен колко е законно. А и да си призная грозно ми изглежда така. Преди няколко месеца до мен на светофара беше една шкода именно с такива щори на предните прозорци и не ми харесаха.
@zloQQ ами аз дадох към 400лв. за моите, но това и с щора за задния прозорец, която я махнах. Май няма да ти хареса цената
Имаше комплект и без нея. Аз взех и магнитни държачи, ама нещо щората не можеше да стигне навсякъде до тях и накрая си сложих куките.
За предните врати не си взех, защото е незаконно да се затъмнява толкова. Това с дупките на предния прозорец пак не съм сигурен колко е законно. А и да си призная грозно ми изглежда така. Преди няколко месеца до мен на светофара беше една шкода именно с такива щори на предните прозорци и не ми харесаха.
@zloQQ ами аз дадох към 400лв. за моите, но това и с щора за задния прозорец, която я махнах. Май няма да ти хареса цената
-
Raychev
Аз взех моите употребявани, като всички щори без тези на предните врати ми струваха 30 паунда (70лв с доставката). Тези на предните врати бяха 40паунда, но пък са нови. Иначе в английски сайт, в момента нов комплект струва около 200-210лв. Предлагат се и употребявани за октавия 2 и 3, като цената им е 50паунда (120лв). Относно колко са разрешени на предните врати - според моят съсед, пътен полицай, когато ме спрат със щори, могат да се заядът, но това ще бъде просто заяждане. Както е цитирал колегата в началото на темата, има си разни алинеи и членове, които забраняват затъмняването на стъклата. Щората е аксесоар, който НЕ е на стъклото, както е фолиото,а е прикрепена към рамката на вратата, така че нямат право и основание за фиш, акт или заяждане. Стъклото си е стъкло, шората си е щора. Това е тънкият момент . Аз лично не съм имал проблем с полицаите. Относно дали стоят грозно или не щорите на предните врати, е въпрос на вкус. Положителното обаче е че хем ми пазят сянка, хем видимостта към огледалата е безпрепятственна. Имам познати, купиха си щори за цялото стъкло на предните врати, и споделят че ги болят главите. Според единият, това се получавало така, защото като гледаш под ъгъл към огледалото, фокусът на очите се "замрежвал" и окото се чудело дали щората да фокусира или да гледа през нея. Било дразнещо за очите, а от там и главоболие. При моят вариант няма такъв ефект. Нито главоболие, нито трудности с гледането към огледалата.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
В Супер Шкода за Октавия са 140лв. 3 сетовия и 200лв. 5 сетовия комплект. От Англия в момента е куца опция, заради митниците има разправии в много от случаите.
Бееееее.....
-
Milan Milanov
- Гараж: Октавия 2, CFHC, DSG комби
Тойота Корола '04 , 1.6 автоматик
Здравейте,
повдигам темата, но имам въпрос точно по нея. Прегледах всички сайтове, които сте споменали. Дали има някой търговец в Бълария, който да ги продава, имате ли идея? Аз търся за комби 02 FL и намирам само 5 сетов вариант (честно казано за задния прозорец, на багажника едва ли ще ползвам и идва по-скоро излишна).
Някой поръчвал ли от тези пичове?
http://www.kopacek.com/Skoda/OCTAVIA-II ... bug-shades
Поздрави!
повдигам темата, но имам въпрос точно по нея. Прегледах всички сайтове, които сте споменали. Дали има някой търговец в Бълария, който да ги продава, имате ли идея? Аз търся за комби 02 FL и намирам само 5 сетов вариант (честно казано за задния прозорец, на багажника едва ли ще ползвам и идва по-скоро излишна).
Някой поръчвал ли от тези пичове?
http://www.kopacek.com/Skoda/OCTAVIA-II ... bug-shades
Поздрави!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Поръчвали сме много от тях. Включително щори. Коректни са.
Това е въпросния сайт Супер Шкода цитиран по-горе, просто си смениха името преди време.
Това е въпросния сайт Супер Шкода цитиран по-горе, просто си смениха името преди време.
Бееееее.....
-
Milan Milanov
- Гараж: Октавия 2, CFHC, DSG комби
Тойота Корола '04 , 1.6 автоматик
Благодаря за бързия отговор! 
-
evrika321
- Гараж: CorollaFL 1.6 VVT
KodiaqFL 1.5TSI DSG
Здравейте.
Някой да знае оригинални кори с щори за kodiaqFL за задните врати.( дали се сменя цялата кора или само тази част със щората.) за да знам дали въобще да търся такива някъде.

снимката е примерна
Някой да знае оригинални кори с щори за kodiaqFL за задните врати.( дали се сменя цялата кора или само тази част със щората.) за да знам дали въобще да търся такива някъде.

снимката е примерна
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @evrika321 - Не знам при "Kodiaq" как е но при "Superb 2 Facelift" (а изглеждат доста еднакви) кората е от две части - долната е от долу и стига до процепа, който е при долния край на вътрешната дръжка за отваряне на вратата а горната е от този процеп - до горе и в него се навива щората. Двете части са хванати с нещо като (може и да има точно име но не го знам) пластмасов нит, който за образуване на връзка, се разтапя. Тоест - могат да се отделят двете части но после за обратно закрепяне ще трябва да се използва нестандартен подход, който така или иначе ще е отвътре и няма как да се вижда при нормална експлоатация. Като цяло е възможна магарията но ще трябва креативност а и такива кори рядко изпадат и обикновенно са цяли, което при съвпадение на цветовете и дизайна, май е най-лесния вариант.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
Благодаря за отговора.
Дебна за такива по сайтовете че шкода ми обявиха скъпа цена около 2300лв някъде
Дебна за такива по сайтовете че шкода ми обявиха скъпа цена около 2300лв някъде
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
@evrika321, Аз за Октавията си взех CarShades и честно казано съм доста доволен. Покрива изцяло прозореца, а не като тези "оригиналните", които покриват само част от него. И се закачат посредством едни метални щипчици, които държат доста здраво засега. Имам и няколко споделени снимки как седят на моята (последните): viewtopic.php?t=5618&start=105
Аз ги поръчах от един български сайт, ето линк като за Kodiaq: https://tuningstore.bg/interior-73/senn ... 16-6-broya
Аз ги поръчах от един български сайт, ето линк като за Kodiaq: https://tuningstore.bg/interior-73/senn ... 16-6-broya

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
evrika321
KodiaqFL 1.5TSI DSG
Седят много добре
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Само добавям ,че има и оригинални от аксесоарите за Кодияк . 2 допълващи се варианта са . Аз ползвам само за задна багажна врата и двата малки неотварящи се задни прозорци . Отделно предлагат само за прозорците на вратите . Ето парт номерата за Кодияк .

Въпрос на предпочитания и ако не държиш толкова много да са подвижни . Между другото на Кодияка подвижните сравнително добре покриват .
CarShades са проверено много добри също .

Въпрос на предпочитания и ако не държиш толкова много да са подвижни . Между другото на Кодияка подвижните сравнително добре покриват .
CarShades са проверено много добри също .
-
glorious
То при цена от 300лв ...не е ли по-добре да се затъмнят стъклата с фолио направо?! Тези оригиналните на Шкода каква цена са?
- градско чедо
- Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.
Аз си взех от Алито на магнити за прозорците на предните врати и голям сенник за предното стъкло. Ползвам ги да ми пазят сянка в купето когато колата е на паркинга. За Супърб 3 са. Ето линк. Има за всички прозорци. С малко търсене вероятно ще се намерят и за други модели на Шкода.