Аномалии след смяна на гуми
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kevin1
- Гараж: Superb L&K 2.0 TSI 190
@yordan_ichev, колега, разбра ли се от къде идва тегленето на волана в дясно?
-
yordan_ichev
Колега, колата влиза в ЕТ 3 пъти.
Последния път, твърдо решени да оправим проблема оставих колата за да пробват пак с техни гуми.
Обадиха ми се, на следващия ден и казаха, че със служебните гуми не тегли и ме поканиха да я тествам с техните гуми.
Покарах по околовръстното и изненада - отново тегли на дясно, но по-леко.
Викнах техника да се вози с мен и по пътя ми се обясни, че това теглене е първо от наклона на пътя и второ в рамките на определените от производителя граници, който са 60 метра с 60 км/ч отклонение до 60 см от права линия (не знам как го измериха
В разговора за реглажа се спомена, че има отклонение отпред в дясно (амортисьор или шенкел) но за 0,02 десети не светва в червено и отново е в определените от производителя граници.
В тази връзка не мога и да предявя щета към застрахователя, тъй като на документи нередност няма.
Проблем с гумите може и да има, но има проблем и с автомобила изглежда.
Факт е обаче, че колата тегли повече с новите гуми, отколкото със служебните. След като върнаха обратно моите гуми на връщане към вкъщи по тангентата усетих тегленето доста по-силно. Дали е възможно зимните гуми да усилват изкривяването или и те са криви - не знам вече.
Излиза, че трябва да ударя по-силно някоя дупка за да влезе в червеното това отклонение и да мога да заведа щета ако ще се движа в посока корекции по окачването.
Съвет от техника беше да отида в Примекс, където да наредят гумите по автомобила (каквото и да означава това) - тук мисля @The Hooligan, ще даде мнение дали това е смислено.
Питал съм ЕТ за бележка, която да описва, че автомобила не тегли с техните гуми.. с нея мисля да се пробвам за рекламация в Маргел - ако пак тегли с нови гуми на пролет ще мислим в насока ремонти по автомобила.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
yordan_ichev,
Преди няколко седмици си говорих с един от механиците на Ауто Бавария. Той ми разказа за случай, като твоят на 5 серия. Каквото и да превели колата все теглила, накрая се оказало че центъра на рейката е изместен и колата постоянно тегли, за да се центрира. След смяната на рейката всичко се оправило.
Нямам си и на идея дали рейките са подобни.
Преди няколко седмици си говорих с един от механиците на Ауто Бавария. Той ми разказа за случай, като твоят на 5 серия. Каквото и да превели колата все теглила, накрая се оказало че центъра на рейката е изместен и колата постоянно тегли, за да се центрира. След смяната на рейката всичко се оправило.
Нямам си и на идея дали рейките са подобни.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
@yordan_ichev,
Понеже изгубих дирята.
Обърни предните гуми.
Сложи лявата от дясно,а дяснста от ляво.
Като освен това,обърни и посоката на движение
Понеже изгубих дирята.
Обърни предните гуми.
Сложи лявата от дясно,а дяснста от ляво.
Като освен това,обърни и посоката на движение
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Казах ти че си внушаваш ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Всяко едно "дърпане"поради каквато и да е причина,МОЖЕ ДА СЕ ПОВЛИЯЕ И МЕУТРАЛИЗИРА ОТ ВСЕКИ ОПИТЕН МЕХАНИК НА РЕГЛАЖ НА ПРЕДЕН/ЗАДЕН МОСТ!
Ти занимава 100 човека
И пак не е добре.
Всяко едно "дърпане"поради каквато и да е причина,МОЖЕ ДА СЕ ПОВЛИЯЕ И МЕУТРАЛИЗИРА ОТ ВСЕКИ ОПИТЕН МЕХАНИК НА РЕГЛАЖ НА ПРЕДЕН/ЗАДЕН МОСТ!
Ти занимава 100 човека
И пак не е добре.
Последно промяна от bega4kata на 07.12.2023, 19:33:13, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Цецо,изнервящо е.
Разменихте ли гумите лява и дясна.
ПАК ДА ПОПИТАМ?
Разменихте ли гумите лява и дясна.
ПАК ДА ПОПИТАМ?
GUNTER SERVICE

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
bega4kata, Сами, човека е развъртял всички възможни комбинации.
Писахме вече, че сложихме моите гуми на неговата и пак си тегли в същата посока.
Има нещо и то не в гумите и джантите.
Писахме вече, че сложихме моите гуми на неговата и пак си тегли в същата посока.
Има нещо и то не в гумите и джантите.
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Не може да бъде!
Разменихте ли неговите?
Пробвате по отсечка с наклон на пътя!
Всички пътища се правят с наклон на дясно!
За да се отрича водата към банкета.
Излагате се,честно! Големи мъже сте.
Когато тегли надясно,волана на право ли сочи?
Разменихте ли неговите?
Пробвате по отсечка с наклон на пътя!
Всички пътища се правят с наклон на дясно!
За да се отрича водата към банкета.
Излагате се,честно! Големи мъже сте.
Когато тегли надясно,волана на право ли сочи?
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Мне, нали ходи на Маргел на техния мега модерен баланс и нищо...yordan_ichev написа: 07.12.2023, 16:45:50 Съвет от техника беше да отида в Примекс, където да наредят гумите по автомобила (каквото и да означава това) - тук мисля @The Hooligan, ще даде мнение дали това е смислено.
В Примекс няма да направят повече.
От това, което пишеш, става ясно, че ЕТ си измиват ръцете с гумите а другото леко теглене било нормално.
Защо застраховател, като тук се търси гаранционен проблем в автомобила?yordan_ichev написа: 07.12.2023, 16:45:50 В тази връзка не мога и да предявя щета към застрахователя, тъй като на документи нередност няма.
Понеже техниката не показва категоричен проблем, вече стигаме до субективни преценки, един казва тегли, друг казва, че е в рамките на нормалното...
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
yordan_ichev
Аз в началото също се ядосвах, че може да отделям такова внимание на някаква глупост, ама вече свикнах да карам направо държейки волана на ляво
До тук са разменяни предни със задни и отпред леви с десни, качвани са изправни гуми от други два автомобила и е правен е три пъти реглаж в ЕТ. То това с реглажа май е като с баланса на гумите - правиш един тупкаш два пъти и на машината пак не е идеално… отплеснах се
Волана е прав - колата движи на дясно. Трябва да го държа в ляв завой за да се движа направо.
Дърпането с мойте гуми е по-голямо от дърпането с гумите от тестовия Кодиак на ЕТ - това го установих днес.
Сега, според ЕТ проблема е в гумите, а останалото отклонение, което излиза на реглажа е в рамките на допустимото от производителя. Утре ще разбера дали ЕТ ще се навият да издадат бележка, в която пише, това което твърдят и с която ще направя рекламация на гумите.
Ако продавача приеме рекламацията се надявам с новите гуми да дърпа по-малко (поне както със служебните на ЕТ)
Пък след това ще се мисли и в насока реглажи, шенкели и т.н.
- The Hooligan
Пробвай това и кажи, какъв ефект има.The Hooligan написа: 18.11.2023, 21:26:14 yordan_ichev,
Пробвай нещо, което е лесно и не отнема време. Спри на някоя бензиностанция и направи корекция в налягането на предните гуми. Ако нормално са 2.5, направи от дясно с 0.2 десети повече, тоест 2.7 а от ляво намали с -0.2 десети, тоест 2.3
Идеята е да има разлика 0.3 - 0.4 между двете в полза на дясната.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Аз ако съм няма да ги оставя намира ЕТ. Чисто нова кола за един чувал пари и ще ми казват, че било нормално?!
Ще пиша до Чехия, до всички възможни места, до КЗП и ако трябва дело ще им заведа.
А очевидно проблем има, след като и други колеги са тествали колата и потвърждават.
Ще пиша до Чехия, до всички възможни места, до КЗП и ако трябва дело ще им заведа.
А очевидно проблем има, след като и други колеги са тествали колата и потвърждават.
-
silent
Бай бабо да не те срещне мечка...че ще си останеш с писанията си...и понеже повечето дето се мятате да хулите че били неграмотни искали да си измият ръцете и т.н. ще ви кажа че не винаги при диагностиката излизат сметките....хората обръщат внимание и се опитват да решат проблема но понякога това отнема и време и средства ....ако въобще има проблем...ако някой си мисли че на запад сервизите са уау пък тука некадърници живее в доста сериозна заблуда.....
- The Hooligan
И ти едни вицове разказвашsilent написа: 07.12.2023, 21:51:40 .ако някой си мисли че на запад сервизите са уау пък тука некадърници живее в доста сериозна заблуда.....