Изненадващо добра гума се оказа и съм напълно съгласен с впечатленията ти
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Dieselgate Team member
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Аз съм със същите гуми 225/45/18. Ще добавя и изненадващо тиха зимна гума 69 децибела. Няма го онова ву ву ву ву звук на зимната гума.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Аз съм много доволен от Vredstein Wintrac (на старата кола само тях слагах 195/65/15) - къде ли не съм ходил с тях докато живеех в София и никога не са ме подвели. Сега съм с Пирели (вървяха с колата), още не съм ги тествал на зимни условия и не мога да кажа мнение, но то и в Бургас сняг трудно ще видим.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Преди малко минах по околовръста...
Локалното за Дианата, както казва @ЦецоNOL, пак е "паприкаш"![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Локалното за Дианата, както казва @ЦецоNOL, пак е "паприкаш"
- mokanina
- Гараж: Superb Combi MK3 2.0 TSI 140 kW
Миналата седмица купих Dunlop Winter Sport 5 215/55R17 за Супърба.
На голфа имах същите, но 195/65R15 и бях много доволен.
На голфа имах същите, но 195/65R15 и бях много доволен.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Кумхото не успях да го пробвам на големия сняг кой знае колко, но на мокро се справя добре. Не е имало някакви екстремни ситуации, но се опитах да ги напъна малко по велинградските завои, драми нямаше, може би една идея съвсем леко недозавиване, но с нормално каране без глупости са си ок. Доволен съм за сега. Декември ми предстоят доста пътувания, включително и до еленския балкан за Нова година, та ако е паднал сняг ще е интересно ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
253 страници в които разбираме, че всеки е избрал много добри гуми ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Епа много ясно, нали сме дали пари за тЕх
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Това беше добро - вярно как па един не каза "д..ба скапаната з. гума си купих добре, че съм шофьор"The Hooligan написа: 27.11.2023, 22:29:50 253 страници в които разбираме, че всеки е избрал много добри гуми![]()
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Не просто много добри, а уникалниThe Hooligan написа: 27.11.2023, 22:29:50 253 страници в които разбираме, че всеки е избрал много добри гуми
- vermeer
В интерес на истината почти всичко, с което съм обувал колите последните 20 години си е свършило работата за зимата. Единствената греда където така и не повторих повече беше зимна Fulda - изхвърлих ги нови.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Купрата сега дойде с Фулда зимна от Швабско.
4годишни са с 6мм грайфер към момента. И на мен не ми харесват ама грам. Рязко като въртя волана на киша пързалят и са станали много шумни. Още малко ще ги потърпя да минат опашките и ги засилвам в кофата.
В сравнение с БФГуудрич, каквото карам зимата на всичките ми коли от 10г насам, все едно сравнявам Корморан с Гуудиър. Нищо общо
-
shibumi
- Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI
Привет на всички
Мисля, че бях споделил вече мнение, но предвид последните коментари от колеги ...пак ще кажа.
Зимната Фулда в размер 15 цола... не става за нищо..., дори и да е купена от Германия.
С риск да звучи като реклама... колата ( Шкода Фабия 1 РС ) дойде от Германия с два чифта джанти и гуми.. летните бяха за "мъгла" и директно ги смених. Поради различни обстоятелства се спрях на Сумитомо и в интерес на истината 3 години се държаха доста добре. На 4 та година, към края на лятото при първите дъждове... започнаха да буксуват при потегляне. Предвид ценовият клас и това, че им беше 4 лято, го приех като нещо нормално, но със Нокиан макар и летен модел 17 цола на друг автомобил някак си имам други спомени. Макар че, един човек който сменя гуми и когото аз доста харесвам ама никак не одобрява Нокиан... или поне това което идва в България. За Сумитомото се изказа доста добре той. Но явно след определено време класа на гумата си казва думата...( даже с рима се получи без да искам
). Та като цяло съм доволен от тази марка, но когато сложих Фалкен летен модел... усещането се промени доста.... Не бих искал да звучи като критика, но ако човек има възможност , може би е добре да избере Фалкен. А ако се налага да избере Сумитомо е добре да се има предвид, че като мине малко време, поведението на гумата се променя.
Но започнах от Фулда и сравнението с Нексен - колата дойде със зимни гуми 2 Х 2 , 2 Фулда и 2 Нексен. Да си призная аз до тогава даже не бях чувал тази марка...Нексен. Но явно е мой пропуск. Купих колата през лятото и оставих зимните гуми на "хотел" за няклко месеца. Бяха с доста добър ДОТ - на 2 години, което според мен е напълно приемливо и с доста приличен графер. Момчетата при които държа гумите, сложиха 2 те НЕКСЕН за предни и Фулда за задни. Аз попитах " Защо"... при положение, че мнението ми за Фулда беше доста високо. Момчето каза, че явно са били предни и грайфера на другите е по -добър макар че и двете марки бяха с ДОТ една и съща година, и дори близки седмици. Покарах известно време така , но се наложи ( не помня вече защо) да отида на гумаджийница. След като прегледаха джантите и още нещо, което трябваше, сложиха 2 те гуми Фулда за предни... Аз пак попитах "защо " ... и отговора беше " Фулда си е Фулда".... Ако правилно помня още на същият ден привечер отивах на някъде и усетих съвсем различно поведение на колата... По-трудно потегляне, по -трудно спиране... по-твърдо усещане за предницата.... Та в следствие на тези лични впечатления ( които нямам претенции да са единствените правилни ) когато смених и 4 те гуми с еднакви, заложих на Фалкен. За момента съм доволен както от летните, така и от зимните гуми на тази марка. Може би е добре да добавя, че зимните са 15 цола а летните 16 цола нископрофилни. Зимните вече са 3 та зима ( или дори 4 та) и все още се държат доста добре.
Та извода е : за жалост Фулда зимна гума в размер 15 цола, не оправда доброто мнение, което имах преди това за тази марка. Може да е просто лоша партида или нещо друго, но аз лично нямам желание да купувам пак Фулда зимна гума в този размер. Чел съм , че различните марки са "силни"в различни размери и може би този размер не представлява особен интерес за Фулда. Нямам идея,
Поздрави и се надявам да съм полезен на колегите с това мнение.

Мисля, че бях споделил вече мнение, но предвид последните коментари от колеги ...пак ще кажа.
Зимната Фулда в размер 15 цола... не става за нищо..., дори и да е купена от Германия.
С риск да звучи като реклама... колата ( Шкода Фабия 1 РС ) дойде от Германия с два чифта джанти и гуми.. летните бяха за "мъгла" и директно ги смених. Поради различни обстоятелства се спрях на Сумитомо и в интерес на истината 3 години се държаха доста добре. На 4 та година, към края на лятото при първите дъждове... започнаха да буксуват при потегляне. Предвид ценовият клас и това, че им беше 4 лято, го приех като нещо нормално, но със Нокиан макар и летен модел 17 цола на друг автомобил някак си имам други спомени. Макар че, един човек който сменя гуми и когото аз доста харесвам ама никак не одобрява Нокиан... или поне това което идва в България. За Сумитомото се изказа доста добре той. Но явно след определено време класа на гумата си казва думата...( даже с рима се получи без да искам
). Та като цяло съм доволен от тази марка, но когато сложих Фалкен летен модел... усещането се промени доста.... Не бих искал да звучи като критика, но ако човек има възможност , може би е добре да избере Фалкен. А ако се налага да избере Сумитомо е добре да се има предвид, че като мине малко време, поведението на гумата се променя.Но започнах от Фулда и сравнението с Нексен - колата дойде със зимни гуми 2 Х 2 , 2 Фулда и 2 Нексен. Да си призная аз до тогава даже не бях чувал тази марка...Нексен. Но явно е мой пропуск. Купих колата през лятото и оставих зимните гуми на "хотел" за няклко месеца. Бяха с доста добър ДОТ - на 2 години, което според мен е напълно приемливо и с доста приличен графер. Момчетата при които държа гумите, сложиха 2 те НЕКСЕН за предни и Фулда за задни. Аз попитах " Защо"... при положение, че мнението ми за Фулда беше доста високо. Момчето каза, че явно са били предни и грайфера на другите е по -добър макар че и двете марки бяха с ДОТ една и съща година, и дори близки седмици. Покарах известно време така , но се наложи ( не помня вече защо) да отида на гумаджийница. След като прегледаха джантите и още нещо, което трябваше, сложиха 2 те гуми Фулда за предни... Аз пак попитах "защо " ... и отговора беше " Фулда си е Фулда".... Ако правилно помня още на същият ден привечер отивах на някъде и усетих съвсем различно поведение на колата... По-трудно потегляне, по -трудно спиране... по-твърдо усещане за предницата.... Та в следствие на тези лични впечатления ( които нямам претенции да са единствените правилни ) когато смених и 4 те гуми с еднакви, заложих на Фалкен. За момента съм доволен както от летните, така и от зимните гуми на тази марка. Може би е добре да добавя, че зимните са 15 цола а летните 16 цола нископрофилни. Зимните вече са 3 та зима ( или дори 4 та) и все още се държат доста добре.
Та извода е : за жалост Фулда зимна гума в размер 15 цола, не оправда доброто мнение, което имах преди това за тази марка. Може да е просто лоша партида или нещо друго, но аз лично нямам желание да купувам пак Фулда зимна гума в този размер. Чел съм , че различните марки са "силни"в различни размери и може би този размер не представлява особен интерес за Фулда. Нямам идея,
Поздрави и се надявам да съм полезен на колегите с това мнение.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Нормално. Аз лично доста проучвам преди да взема гуми. И винаги съм някъде в средата на класациите и ревютата, гледам да се впиша в "най доброто за парите си". И после се съобразявам с направения избор и винаги съм оставал доволен
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Това е само усещане бе
Нещо като това:

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..